YEREL HABERLER - 12 Nisan 2012 Perşembe 10:02

TÜRKLERİN CÖMERTLİĞžİ BİSİKLETLİ GÖNÜL ELÇİSİNİ ŞAŞIRTTI

A
A
A
TÜRKLERİN CÖMERTLİĞžİ BİSİKLETLİ GÖNÜL ELÇİSİNİ ŞAŞIRTTI

Bisikletli gönül elçisi Ron McGerity rotasının Kocaeli durağında karşılaştığı insanların kendine çok cömert davrandığını söyledi.
İsviçre`de üyesi olduğu Genava Spiritual Appeal Vakfı tarafından gönül elçisi olarak görevlendirilen barış ve dostluk için bisikletle gezen Ron McGerity, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak`ı ziyaret etti. Sabiha Gökçen Havaalanı`ndan İzmit`e bisikletiyle gelen McGerity yolda karşılaştığı insanların kendine çay- kahve ikram ettiğini belirterek, ``Benden kesinlikle para almadılar. ``˜Para yok, para yok` diyerek verdiğim parayı geri çevirdiler`` dedi. McGerity dünyada bu cömertlik örneğini sadece Türkiye`de gördüğünü vurguladı.
Başkan Vekili Zekeriya Özak`la bir süre sohbet eden gönül elçisi McGerity, dünya üzerinde çeşitli ülkelerde yaptığı bisikletli yolculuğun fotoğraflarını ve belediye başkanlarından aldığı kartları gösterdi. McGerity Büyükşehir`e gelirken gezdiği Sekapark`ı ve laleleri çok beğendiğini söyledi. Başkan Vekili Özak, Sekapark ve Kocaeli`nin tarihi hakkında McGerity`e bilgi vererek Kocaeli`de görülmeye değer pek çok olduğunu belirtti.
İsviçreli gönül elçisi Ron McGerity Türkiye`deki seyahatinin ilk ayağında Ege ve Akdeniz sahillerini bisikleti ile geçerek Kıbrıs`a ulaştı. Kıbrıs`tan uçakla İstanbul`a giden McGerity, buradan yolculuğuna devam ederek Büyükşehir Belediyesi`ne uğradı. McGerity 77 gün süren Ege ve Akdeniz seyahatinden sonra şimdi de Karadeniz boyunca yol alıp Batum`a kadar gidecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Şiddetli rüzgar binanın duvarını uçurdu Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan rüzgar gece saatlerinde etkisini artırırken, 5 katlı bir binanın duvarı yıkıldı. Olayda yaralanan olmazken, binanın altında bulunan bir dükkanın camları ve park halindeki bir araç zarar gördü. Kayseri’de akşam saatlerinde başlayan ve giderek etkisini artıran rüzgar, kent genelinde etkili oldu. Talas ilçesine bağlı Yenidoğan Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesi’nde bulunan 5 katlı bir binanın çatı katının duvarı rüzgara dayanamadı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle duvar yıkılırken, yol araç trafiğine kapandı. Molozlar binanın altında bulunan bir dükkanın camlarına ve park halindeki bir otomobile zarar verdi. İhbar üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de oluşabilecek olumsuzluklar için binada inceleme yaptı. Molozların temizlenmesinin ardından yol yeniden araç trafiğine açıldı. Öte yandan, Sahabiye Mahallesi Mete Caddesi’nde de bir ağaç rüzgara dayanamayarak, devrildi. Ekipler yolu kapatan ağaç kaldırılana kadar şerit çekerek, yolu trafiğe kapattı. Ağacın kaldırılmasıyla yol yeniden araç trafiğine açıldı. "Güm diye ses geldi" Duvarı yıkılan bina sakini Muhammet Emin Koç, uykuda olduklarını ve ‘güm’ diye ses gelmesi üzerine uyandıklarını söyleyerek, "Şiddetli şekilde rüzgar esiyordu. ‘Güm’ diye ses geldi. Eşimde bana söyledi. Çatının duvarı aşağı uçmuş. Burada normalde arabalar dururdu. Bende her zaman arabamı buraya park ederdim. Hasar alan arabanın kimin olduğunu bilmiyoruz. Dükkanın camları kırılmış. Taşlar dükkanın içine kadar ulaşmış. Herhangi bir yaralı yok. Gece saatinde olmasından dolayı kimse yaralanmadı" dedi.
Aydın Aydın’da Emirdoğan Çayı taştı Aydın’da günlerdir etkili olan yağışların ardından, Büyük Menderes Nehri’nden sonra çay ve dereler de taşmaya başladı. Efeler ilçe merkezine bağlı Umurlu’nun içinden geçen Emirdoğan Çayı taştı. Bölgede zarar oluşmadan, ekiplerin anında müdahalesi ile dere yatağı genişletilerek sel riskinin önüne geçildi. Meteoroloji’nin akşam saatlerinden itibaren etkili yağış uyarısının ardından Aydın’da adeta bardaktan boşalırcasına yağmur yağmaya başladı. Özellikle Aydın’ın kuzeyinde dağlarda yaşanan şiddetli yağışla birlikte, Yukarı, Orta ve Aşağı Kayacık köylerinden akan derelerin toplandığı Emirdoğan Çayı’nın debisi bir anda yükseldi. Çayın Büyük Menderes Nehri ile buluştuğu noktada taşkın başladığını gören Umurlu Küme Evler bölgesindeki vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Kısa sürede bölgeye sevk edilen ekipler, taşkın suları ev ve hayvan besihanelerine ulaşmadan dere yatağını temizleyip set oluşturdu. Gece saat 01.00 sıralarında başlayan çalışmaları AK Parti önceki dönem milletvekili ve Umurlu eski Belediye Başkanı Rıza Posacı da bizzat takip ederek, anında vatandaşların yardımına koşan ekiplere teşekkür etti. Emirdoğan Çayı’nda debinin aniden yükselerek dere yatağının suyu taşıyamaz hale geldiğini görünce 112’yi aradıklarını belirten Hakan Özer isimli vatandaş, "Sağ olsunlar, 112’yi aradık. Ekipler hemen müdahale ettiler. Şu anda bir sıkıntı kalmadı" diye konuştu. Bu arada yine Umurlu’dan geçen Musluca Çayı’nda da debinin köprü seviyesine kadar ulaştığı, bölgenin taşkın riski altında olduğu belirtildi.