YEREL HABERLER - 30 Nisan 2012 Pazartesi 11:48

BÜYÜKŞEHİR`DEN, "ELVEDA SİGARA MERHABA HAYAT" SEMİNERİ

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR`DEN, "ELVEDA SİGARA MERHABA HAYAT" SEMİNERİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, "Elveda sigara merhaba hayat` semineri gerçekleştirdi.
Seminerin konuşmacısı Kocaeli Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız, sigaranın zararları ve bırakma yöntemleri konusunda bilgi vererek ülkemizde her yıl 100 bin kişinin tütün içmekten öldüğünü, buna karşılık 30 milyar liranın havaya uçtuğunu vurguladı. Prof. Dr. Füsun Yıldız sigaranın eroin ve kokainden 8 kat daha güçlü bağımlılık yapıcı madde içerdiğini ifade ederek sigarayı en ucuz kitle imha silahı olarak yorumladı. Seminerde dünyada 1 milyar 2 milyon kişinin sigara kullandığı belirtildi.
Yıldız, "Zararsızmış gibi görünen nargile ölüm saçıyor. Nargile bir paket sigaraya bedel. Bir nargile için 20 sigarayı tek seferde içmiş gibi oluyor. Türkiye`de yılda 30 milyar lira sigaraya harcanıyor. Tütün endüstrisinin ilk hedefi çocuklar ve gençler çünkü içicilerin yarısı ölüyor. Sigara firmaları ayakta kalmak için çocukları hedef alıyorlar. Sigaradan kazanan ve kaybeden ülkeler var. Amerika sigaranın ilk çıktığı yer. Sigara fabrikaları Amerika da ama onların sadece yüzde 5`i sigara içiyor. Amerika gelişmekte olan ülkelere sigara satarak kazanç sağlıyor. Sonra da sigaradan hastalanan insanlar ilaç satıyor. Sigara sadece kuru tütün yapraklarından ibaret değil. Sigara yapımı sırasında çok ciddi zararlı maddeler kullanılıyor. Sigarayı bırakmaya mutlaka bir hekimle başlanması gerek. 1 yıl sonunda sigara bırakılabiliyor. Eczanelerde satılan ürünlerle sigara bırakmak zor. 171 Sigara Bırakma Hattı sigarayı bırakmakta yol gösteriyor. Gençler sigara içmeyi bırakırsa tütün endüstrisi yok olmaya mahkûmdur. Sigarayı bırakmak için istekli olmak gerek. Önce istek sonra destek ve tedavi gerekiyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 1 - Galatasaray: 4 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 16. haftasında Antalyaspor sahasında Galatasaray’a 4-1 mağlup oldu. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 56. dakikada Yunus Akgün’ün orta sahanın gerisinden sağ kanattaki Osimhen’e pasını aktardı. Topla birlikte ceza alanına giren Osimhen’in vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-3 69. dakikada Safuri’nin sol köşeden kullandığı köşe atışında ön direkte Saric’in kafa vuruşunda Osimhen’in kafasından seken topu arka direkte bulunan Streek’in kafayla ağlara yolladı. 1-3 76. dakikada Sara’nın sol köşeden kullandığı köşe atışında Arda Ünyay’ın kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı. 79. dakikada sağ kanattan son çizgiye inen Ballet’in yerden ortasında ceza sahasında Boli’nin şutunda top az farkla autta çıktı. 90+3. dakikada sağ kanattan ceza sahasına giren Sane’nin pasında penaltı noktasına yakın bir yerden Icardi’nin gelişine vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 1-4 Stat: Corendon Airlines Park Hakemler: Ali Yılmaz, Bersan Duran, Osman Gökhan Bilir Antalyaspor: Abdullah Yiğiter, Veysel Sarı, Lautaro Giannetti, Hüseyin Türkmen (Dario Saric dk. 30), Bünyamin Balcı, Jesper Ceesay, Ramzi Safuri, Kenneth Paal, Samuel Ballet, Nikola Storm (Sander van de Streek dk. 46), Yohan Boli Yedekler: Kağan Arıcan, Samet Karakoç, Bahadır Öztürk, Soner Dikmen, Hasan Yakub İlçin, Ensar Buğra Tivsiz, Doğukan Sinik, Poyraz Efe Yıldırım Teknik Direktör: Erol Bulut Galatasaray: Günay Güvenç, Roland Sallai, Davinson Sanchez (Arda Ünyay dk. 67), Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs (Kazımcan Karataş dk. 74), Lucas Torreira (Gabriel Sara dk. 67), İlkay Gündoğan, Leroy Sane, Yunus Akgün (Mauro Icardi dk. 67), Barış Alper Yılmaz (Ahmed Kutucu dk. 82), Victor Osimhen Yedekler: Batuhan Şen, Arda Yılmaz, Yusuf Demir, Gökdeniz Gürpüz Teknik Direktör: Okan Buruk Goller: Leroy Sane (dk. 7), Roland Sallai (dk. 10), Victor Osimhen (dk. 56), Icardi (dk. 90+3) (Galatasaray), Sander van de Streek (dk. 69) (Antalyaspor) Sarı kartlar: Lautaro Giannetti (Antalyaspor), Victor Osimhen, Kazımcan Karataş (Galatasaray)