YEREL HABERLER - 18 Mayıs 2016 Çarşamba 15:12

Türkçe Konuşan Girişimcilerle 100'ün Üzerinde İş Görüşmesi

A
A
A
Türkçe Konuşan Girişimcilerle 100'ün Üzerinde İş Görüşmesi

19. Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’na ev sahipliği yapan Kocaeli Ticaret Odası’nda 22 ülkeden katılan 44 işadamıyla 100’ün üzerinde ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi .
Komşu ülkelerde, Orta Asya’da, Balkanlarda yaşayan ve Türkçe konuşan girişimciler ile Türkiye’nin bağlarını güçlendirmek için 2005 yılından bu yana Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Dışişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen Türkçe Konuşan Girişimciler Programı’nın 19.’su Kocaeli Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşti.
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ’ın, yönetim kurulu üyeleri; Murat Altun, Yusuf Ziya Uludüz, Fuat Berna ve meclis üyeleri ile birlikte ev sahipliği yaptığı programa, Afganistan, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, İran, Karadağ, Kırgızistan, Kosova, K. Kıbrıs T. Cumhuriyeti, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Romanya, Sırbistan- Sancak, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Yunanistan ülkelerinden toplam 44 işadamı katıldı.
Programın açılışında yaptığı konuşmasında, programa katılan ülkelerle 2015 yılında gerçekleştirilen toplam ticaret hacminin yaklaşık 50 milyar dolar olduğunu ifade eden Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, “Ülkemizin en önemli kaynağı girişimci ruhudur. Bu ruh bizleri 2023’e 2050’ye ve 2071’e ulaştıracaktır. Siyasi mekanizmanın reformları ile hukuk sistemimizin iyileştirilmesi ile kaynak sorunu yaşayan iyi projelerin desteklenmesi ile bu ruh harmanlanarak güzel işler ortaya çıkaracaktır. Doğru zamanda doğru pazarda bulunmak bizim için çok önemli. Çünkü zaman kaybetme lüksümüz yok” dedi.
Daha çok çalışıp daha güzel işlere imza atmaları gerektiğini söyleyen Başkan Özdağ, “Şuan 22 ülkeden 44 işadamı aramızda. 2015 yılında bu ülkelerle gerçekleştirdiğimiz toplam ticaret hacmi yaklaşık 50 Milyar Dolar. İhracat tutarı 28.8 milyar dolar ithalat tutarı ise 20.6 milyar dolar’dır. 2016 yılının ilk 4 ayında ise 6.3 milyar dolar ihracat ve 4.1 milyar dolar ithalat gerçekleştirilmiştir. İlimizden yapılan dış ticaret verilerine baktığımızda; 2015 yılında 1 milyar dolar ihracat ve 1.3 milyar dolar ithalat gerçekleştirilmiştir. 2016 yılının ilk 4 ayında ise 213 milyon ihracat ve 268 milyon ithalat gerçekleştirilmiştir. Umudumuz bu programla birlikte rakamların artması ve ticaretin geliştirilmesi” diye konuştu.
Konuşmaların ve Türkçe konuşan girişimcilerin yöresel hediye takdiminin ardından ikili iş görüşmelerine geçildi. Programda birçok sektörde 100’ün üzerinde iş görüşmesi gerçekleştirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Üç aylar programında Ahıska Türkleri ve protokol bir araya geldi Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Üzümlü Kaymakamı Buğra Karadağ ve İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu ile birlikte Üzümlü ilçesinde ikamet eden Ahıska Türkleri tarafından mübarek üç aylar münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Ahıskalı çocuklar Hadis-i Şerifler ve kasideler okuyarak ailenin önemi ile üç ayların manevi değerine ilişkin bilgiler verdi. Katılımcılar tarafından ilgiyle takip edilen program, ilçedeki Ahıska Türklerinin kültürel ve manevi hassasiyetlerini yansıtan görüntülere sahne oldu. Programda konuşan Vali Aydoğdu, düzenlenen etkinliğin anlamına dikkat çekerek, "Bu güzel ve anlamlı programdan dolayı gençlerimizi ve çocuklarımızı tebrik ediyorum. İnsanın anavatanı kendi çocukluğudur. İlk terbiyesini ailesinden, ilk öğretmenini ise annesinden alır. Çocuklarımızı yetiştiren hocalarımıza, anne ve babalarına teşekkür ediyorum. Bu geleneklerin Üzümlü’de yaşatılması çok önemli" dedi. Vali Aydoğdu konuşmasının devamında kültürel değerlerin korunması gerektiğini vurgulayarak, "Hangi asırda yaşarsak yaşayalım insan samimiyetinin ve sıcaklığının yerini hiçbir şey tutamaz. Küçüklerimize büyüklere saygıyı, aile büyüklerinin kıymetini, komşuluk hukukunu öğretmeli ve bu değerleri hayatımızda yaşatmalıyız," ifadelerini kullandı. Ahıska Türklerinin Erzincan ve Üzümlü’ye kattıkları değerlerden dolayı teşekkür eden Vali Aydoğdu, "En büyük teşekkürü bugün bu programı hazırlayan gençlerimize ediyorum. Üç aylarımız hayırlı ve bereketli olsun," dedi.
İstanbul Zeki Murat Göle: "İlk 8 hedefimize bir adım daha yaklaştık" Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Zeki Murat Göle, Brann galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "İlk 8 hedefimize bir adım daha yaklaştık" dedi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 6. hafta maçında Norveç temsilcisi SK Brann’ı deplasmanda 4-0 mağlup etti. Maçın ardından Teknik Direktör Domenico Tedesco’nun sarı kart cezası nedeniyle SK Brann maçına takımın başında çıkan Teknik Sorumlu Zeki Murat Göle, değerlendirmelerde bulundu. Göle, "Oyuncularımızı tebrik ediyorum. 90 dakika boyunca müthiş performans gösterdiler. Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. A’dan Z’ye istediğimiz oyun şablonunu kusursuz uyguladılar. Oyuna iyi bir başlangıç yaptık, erken bir gol bulduk. Bununla beraber baskımız sürüyordu. Bir dönem oyunun kontrolünü kaybettik. Hızlı bir hücumda kırmızı kart pozisyonu oldu. Ondan sonra da oyunun tüm kontrolünü ele geçirdik. İyi bir skor. İlk 8 hedefimize bir adım daha yaklaştık. Zannedersem 11 ya da 12. sıradayız şu an. Hedeflerimiz var, sonuna kadar devam edeceğiz. Talisca’nın hat-trick yapması bizim için çok önemli. Bizim için çok değerli bir oyuncu. Onun adına çok mutluyuz. Çok da iyi bir oyun sergiledi. Ayrıca genç oyuncumuz Kamil, stoper mevkiindeki oyuncumuz. Ona da 10 dakikaya yakın süre verme şansımız oldu. Kendi adıma çok mutluyum çünkü ben de altyapıdan geldim. Altyapı hocası olarak A takıma çıktım. Benim için çok değerli bir andı. O açıdan da çok mutluyuz" diye konuştu.
Ankara HSK, bazı illerin vergi mahkemelerinin yargı çevrelerini yeniden belirledi Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından bazı illerin yeni kurulan bölge idare mahkemelerinin yargı çevreleri dikkate alınarak vergi mahkemelerinin görev alanlarını yeniden düzenledi. Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, Antalya, Diyarbakır ve Kayseri’de yeni kurulan bölge idare mahkemelerinin yargı çevreleri dikkate alınarak vergi mahkemelerinin görev alanlarını yeniden düzenledi. Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. HSK’nın kararına göre, yeni kurulan Antalya, Diyarbakır ve Kayseri Bölge İdare Mahkemelerinin yargı çevreleri ile diğer bölge idare mahkemelerine bağlı illerin coğrafi durumları, iş hacimleri, ulaşım yönünden yakınlıkları göz önüne alınarak Elazığ, Malatya Vergi Mahkemesi’nin yargı çevresinden çıkarıldı. Mahkemenin görev alanı yalnızca Malatya’nın mülki sınırları olarak belirlendi. Muş, Van Vergi Mahkemesi’nin yargı çevresinden çıkarıldı. Van Vergi Mahkemesi’nin görev alanı Van, Bitlis ve Hakkari illeri olarak düzenlendi. Bingöl, Erzurum Vergi Mahkemesi’nin yargı çevresinden çıkarıldı. Erzurum Vergi Mahkemesi’nin görev alanı Erzurum, Ağrı, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Gümüşhane, Iğdır, Kars ve Tunceli illerinin mülki sınırları olarak belirlendi. Diyarbakır Vergi Mahkemelerinin yargı çevresi ise Diyarbakır, Bingöl, Elazığ ve Muş illerini kapsayacak şekilde yeniden oluşturuldu. Yeni düzenleme 2 Ocak 2026 tarihinde yürürlüğe girecek.
Niğde Prof. Dr. Hasan Uslu yeniden Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi rektörü oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yapılan rektör atamaları, Resmi Gazete’de yayımlandı. 2025/478 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararı kapsamında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Uslu yeniden atandı. Böylece Prof. Dr. Uslu, görevini yeni dönemde de sürdürme yetkisi aldı. Prof. Dr. Hasan Uslu, ilk olarak 5 Ekim 2021 yılında rektör olarak atanmış, geçtiğimiz yıllarda üniversitenin akademik vizyonunu genişleten, fiziki kapasitesini güçlendiren ve öğrenci merkezli projeleriyle dikkat çekmişti. 1980 yılında Niğde’de doğan ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamlayan Uslu, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümünden 2002 yılında mezun oldu. 2005 yılında yüksek lisansını, 2009 yılında ise doktorasını İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümünde tamamladı. Akademik kariyerine 2007-2009 yılları arasında Beykent Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak başlayan Uslu, 2009-2011 yılları arasında aynı üniversitede Yardımcı Doçent olarak görev yaptı. 2011 yılında Üniversitelerarası Kurul tarafından Doçent unvanına layık görüldü. 2011-2016 yıllarında Beykent Üniversitesi’nde Doçent, 2017-2018 yıllarında Esenyurt Üniversitesi’nde Profesör, 2018-2019 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Profesör olarak görev aldı. 2019 Mayıs ayında memleketi Niğde’ye dönerek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde Profesör olarak çalışmaya başladı. İstanbul Aydın Üniversitesi ve Esenyurt Üniversitesi’nde Rektör Yardımcılığı, Mühendislik Fakültesi Dekanlığı, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Vekilliği, MYO Müdürlüğü, Konservatuvar Müdürlüğü gibi önemli görevlerde bulunan Prof. Dr. Hasan Uslu, evli ve bir çocuk babasıdır.