YEREL HABERLER - 22 Ekim 2016 Cumartesi 16:13

CHP Milletvekili Hürriyet: “Bebek ve tecavüz kelimelerinin aynı cümlede geçmesine dur demeliyiz”

A
A
A
CHP Milletvekili Hürriyet: “Bebek ve tecavüz kelimelerinin aynı cümlede geçmesine dur demeliyiz”

CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 4 yaşındaki Irmak bebeğin vahşice öldürülmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Manisa’nın Alaşehir ilçesinde evlerinin önünden kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal’ın komşusu tarafından öldürülmesi ile ilgili CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet açıklamalarda bulundu. Irmak bebeğin öldürülmesinin, katili tarafından itirafı Türkiye’de deprem etkisi yarattı. CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Melek yüzlü çocuklarımızı kurban eden zihniyet etrafımızı sardı” dedi.
Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Televizyon tarihinin en iğrenç anlarına tanıklık ettik. İnsanlığımızdan utandık. Hangi zihniyet 3 buçuk yaşındaki bir bebeğe değil dokunmak, yan gözle bakabilir. Bugün kahrolarak görüyoruz ki, bu tür, aklımızın almayacağı bebek-çocuk tacizi olayları son bulmuyor. Ülkemizde çocuğu korumaya dayalı bütüncül bir çocuk politikası bir an önce hayata geçirilmek zorunda” şeklinde konuştu.
’Bebek ve tecavüz kelimelerinin aynı cümlede geçmesine dur demek gerekiyor’ ifadelerini kullanan Kaplan, “İnanç sistemi ve eğitim sistemindeki gericilikler nedeniyle sürekli baskı altında tutulan çocuklar bu çarpık sistemin kurbanı oluyor. Bebek ve tecavüz kelimelerinin aynı cümle içerisinde geçmesine dur demek zorundayız” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kerem Yavaş: “Psikolojik olarak lig bizim için erken bitti” Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, 3-0 mağlup oldukları Göztepe maçının ardından, “Sonuçta 6 hafta öncesinden Süper Lig’e çıkmayı garantilemiştik. Bu süreci de birçoğumuz ilk defa tecrübe ediyoruz. Gurur verici bir süreç ama zorluklarını da yaşadık. Psikolojik olarak lig bizim için erken bitti” dedi. Eyüpspor, Trendyol 1. Lig’in 33. haftasında sahasında karşılaştığı Göztepe’ye 3-0 mağlup oldu. Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, karşılaşmanın ardından basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Psikolojik olarak ligi erken bitirdikleri için maçın kendileri adına daha zor geçtiğine değinen Yavaş, “İki takım da hedefine ulaşmış, başarılı bir sezon geçirmiş, tartışılmaz şekilde iyi performansla bu haftaya geldi. Bu maç da bizim açımızdan daha zor bir maçtı. Sonuçta 6 hafta öncesinden Süper Lig’e çıkmayı garantilemiştik. Bu süreci de birçoğumuz ilk defa tecrübe ediyoruz. Gurur verici bir süreç ama zorluklarını da yaşadık. Psikolojik olarak lig bizim için erken bitti. Ama bu maça kadar oyuncularımız ciddi oynayarak, taktik disipline uyarak verdiğimiz görevleri gayet iyi yerine getirdi. Bu maç özelindeyse açıkçası iyi başlayamadık. Göztepe daha üstün oynayan taraftı. Yine de maçı dengeleyebilirdik ama bir savunma hatasından gol yedik. Ardından kırmızı kart aldıktan sonra maç bizim için daha zor bir hale geldi. 10 kişi kaldıktan sonra sahada pek varlık gösteremedik. Sonuç olarak Erzurum’da 1 puan alırsak 1.’liği garantileyeceğiz. Kendimize şimdi de hedef olarak bunu belirledik. Göztepe de hak ederek hedefine ulaştı. Çok iyi bir ekipleri, çok iyi bir teknik adamları var. Onları hem bu maç özelinde hem de ligde hedeflerine ulaştıkları için tekrardan tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.