YEREL HABERLER - 02 Aralık 2016 Cuma 13:20

İzmit Belediyesi Okul Hizmet Masası Birimi okulların imdadına yetişiyor

A
A
A
İzmit Belediyesi Okul Hizmet Masası Birimi okulların imdadına yetişiyor

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile kurulan ve Türkiye’de tek olan Okul Hizmet Masası Birimi, eğitim kurumlarının imdadına yetişiyor.
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın isteği ile kurulan Okul Hizmet Masası Birimi okulların bakım onarım işlerine yardımcı oluyor. Okullardaki bir iş gününü geçmeyecek taleplerin değerlendirildiği Okul Hizmet Masasına şimdiye kadar 500’e yakın istekte bulunulduğu açıklandı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Okul Hizmet Masası Birimi gelen her talebi dikkate alıyor. Yetkililer, “Belediye Başkanımızın talimatıyla kurulan birimimiz tarafından, okullardaki musluk tamiri, korniş montajı, kapı tamiratı, su tesisatı montaj, çatı aktarımı, fayans döşeme, cam değişimi, pimaş değişimi, elektrik priz ve anahtar değişimi gibi bir gün içinde yapılması mümkün işler yapılmaktadır. Basit gibi gözüken fakat okullar için önemli olan bu tür istekleri kısa süre içinde yerine getirmeye çalışıyoruz” dediler.
Okul Hizmet Masası tarafından son olarak Yenimahalle İlkokulu’nda yemekhanenin boyanması, Yavuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde lavabo ve şofben tamiratı, Topçular İlkokulu’nda da kapı, pencere boyanması ve camlara silikon çekilmesi işlerinin yapıldığı bildirildi. Okul yetkilileri, “Belediye Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık eskisi gibi basit fakat eğitimi etkileyebilecek sorunları dert edinmiyoruz. Çünkü bu tür bir sorunumuz olduğunda İzmit Belediyesi’ni arayıp sorun kısa süre içinde çözüme kavuşturuluyor” şeklinde konuştular.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 77 ilde "SİBERGÖZ-37" operasyonu: Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 156 şüpheli yakalandı Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında 77 ilde düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 77 ilde Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Tacizi ile Mücadele kapsamında düzenlenen "SİBERGÖZ-37" operasyonlarında 156 şüphelinin yakalandığını kaydetti. "En hassas olduğumuz konuların başında çocuklarımızı korumak geliyor. Kara Vatan’da olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında" diyen Bakan Yerlikaya, operasyonla ilgili şu ayrıntıları paylaştı: "Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüklerince; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hatay, Iğdır, Isparta, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak ve Bayburt olmak üzere toplam 77 ilde düzenlenen ’SİBERGÖZ-37’ operasyonlarında şüphelilerin; CPS (Çocuk Koruma Sistemi) ve NCMEC (Ulusal Kayıp ve İstismara Uğramış Çocuklar Merkezi) isimli uluslararası kuruluşlarla yapılan çalışmalar sonucu; çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdikleri tespit edildi. Operasyonlar sonucu çok sayıda dijital materyale el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."