YEREL HABERLER - 07 Aralık 2016 Çarşamba 11:48

Kartepe Belediyesi barınaklarına bakım yaptı

A
A
A
Kartepe Belediyesi barınaklarına bakım yaptı

Kartepe Belediyesi su ve yemliklerin yer aldığı mini barınakları bakımdan geçirdi.
Sokak hayvanlarının sıcak yaz günlerinde ve soğuk kış günlerinde, susuz ve aç kalmaması için yapılan çalışma kapsamında kurulan barınakların kontrolünü Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yapıyor. Kartepe’de sokak hayvanlarının aç kalmasını önleyerek doğal yaşama destek amacıyla kurulan barınaklarda doğal hayatta yaşayan ve aç kalan, yem bulmakta zorluk çeken sokak köpekleri ve diğer canlılar için yemlik ve su kapları yer alıyor.
Yaklaşan soğuk ve yağışlı havalar öncesi Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürü Selman Çelik, “Başkanımızın talimatıyla hayata geçirilen hayvan barınaklarının kontrolü de ekiplerimiz tarafından sağlanmaktadır. Periyodik kontrollerle su, kuru mama ve diğer gıdaların sağlandığı barınakların kış bakımları da belediye ekiplerimiz tarafından sağlanmıştır” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bak: “Rize’nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamız lazım” Ankara Rize Günleri’ne katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Rize’nin yeşilini, yağmurunu ve güzel doğasını iyi bir şekilde tanıtmamız lazım. Rize’nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamız lazım, Rize’nin yaylalarını yemyeşil yapmamız lazım, yani çevreyi korumamız lazım, derelere çöp atmamamız lazım ve o yaylalara sahip çıkmamız lazım” dedi. Rize Dernekler Federasyonu tarafından Ankara’da Millet Bahçesi’nde düzenlenen Ankara Rize Günleri açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Bak, etkinlik alanında bulunan stantları gezdi. Stantlarda vatandaşlarla konuşan Bakan Bak, kendisine ikram edilen Rize ürünlerinden tattı. Rize’nin artık turizm ekseninde de büyüdüğünü belirten Bakan Bak, herkesi Rize’ye davet ederek, “Burada güzel bir tema var. İklim dedik, sıfır atık dedik. Özellikle Rize’nin yeşilini, yağmurunu ve güzel doğasını iyi bir şekilde tanıtmamız lazım. Rize’nin derelerini benim gözlerim gibi mavi yapmamız lazım, Rize’nin yaylalarını yemyeşil yapmamız lazım, yani çevreyi korumamız lazım, derelere çöp atmamamız lazım ve o yaylalara sahip çıkmamız lazım. Burada güzel bir misyon var, ‘Atığı getir, çayı al’. Çok güzel düşünülmüş” ifadelerine yer verdi. Konuşmasının ardından Bakan Bak programın açılışında kurdeleyi çay makası ile kesti.