YEREL HABERLER - 29 Mart 2017 Çarşamba 16:56

Görme engelliler Türkiye Şampiyonasına KO-MEK ile hazırlanıyor

A
A
A
Görme engelliler Türkiye Şampiyonasına KO-MEK ile hazırlanıyor

KO-MEK ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, görme engelli vatandaşlara satranç kursu veriyor.

KO-MEK ve Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü, görme engelli vatandaşlara satranç kursu veriyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) her kesimden vatandaşa ulaşarak, eğitim vermeye devam ediyor. KO-MEK 315 farklı branşta verdiği meslek ve sanat eğitimi kursları ile verdiği eğitimlerle sosyal farkındalık oluşturuyor. KO-MEK ve Büyükşehir Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Şube Müdürlüğü Engellilere yönelik projelerle, görme yönelik açtığı satranç kursu ile onlara ışık oluyor. Daha önce görme engellilere, Bilgisayar kullanımı, Berille alfabesi ile Kuran-ı Kerim Okuma ve Yazma, İşaret Dili Eğitimi veren KO-MEK, İşaret Dili ile tiyatro sahneleyerek de engellilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor.


KO-MEK Mimar Sinan Kurs Merkezinde görme engellilere yönelik açılan kursta Usta Öğretici Mustafa Çatalkaya öncülüğünde satranç eğitimi alan görme engelli kursiyerler, Türkiye şampiyonasında derece almayı planlıyor. KO-MEK’in engellilere yönelik düzenlediği bu eğitimlerin çok önemli olduğunu belirten Usta Öğretici ve satranç eğitmeni Mustafa Çatalkaya, yaptığı açıklamada birçok kursiyerin aileleri ile birlikte katıldığı kursta temel seviyeden başlanarak oyun kurallarının öğretildiğini ifade etti. Kursun en küçük üyesi 12 yaşındaki Enes Akay ise konuşmasında satranç oynamayı çok sevdiğini, ama fazla bilmediği için bu kursa katıldığını ifade ederek KO-MEK’in açmış olduğu bu kurs sayesinde daha iyi öğrenerek turnuvalarda başarı kazanmak istediğini belirtti.


Kocaeli Hür-Gör Spor Kulübü Başkanı Pınar Çatalkaya ise konuşmasında biraz satranç oynamayı bildiğini belirterek, “KO-MEK kursları sayesinde kendimi daha çok geliştirme imkânı buluyorum” dedi. KO-MEK’in kurslarının gayet başarılı olduğunu belirten Çatalkaya, ‘’Bu kurslar sayesinde sosyal yaşantımızı daha renkli hale geliyor’’ dedi. Kocaeli Hür-Gör Görme Engelliler Spor Kulübü Mali Sekreteri Sinan Kilit ise konuşmasında daha önceden engelliler satranç turnuvasına katıldığını ifade ederek, “Aldığımız bu kurslar sayesinde böyle giderse önümüzdeki sene yapılacak olan Türkiye şampiyonasından 4-5 tane derece bekliyoruz. İnşallah bir sonraki yılda şampiyon olmayı hedefliyoruz” dedi. Görme engelli kursiyer Ayhan Ersöz ise daha önceden hiç satranç oynamayı bilmediğini ifade ederek, “Artık bu işi yavaş yavaş çözdüğümü düşünüyorum. İnşallah Türkiye Şampiyonasında Kocaeli’yi en iyi şekilde temsil etmek için çalışacağız’’ dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Sulama kanalında başı kesilmiş ceset bulundu, 3 kişi gözaltına alındı Kastamonu’da sulama kanalında baş bölgesi kesilmiş halde ceset bulundu. Jandarma ekiplerince 3 şüpheli şahıs gözaltına alınırken, cesedin baş kısmına ise henüz ulaşılamadı. Olay, Kastamonu’nun Merkez ilçesine Dere köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, vatandaşlar tarafından terk edilmiş halde bir araç bulundu. Durumdan şüphelen vatandaşların ihbarı üzerine köye gelen Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, terk edilmiş halde bulunan aracın yakınında baş bölgesi kesilmiş cesede rastladı. Su kanalının altına atılan ceset üzerinde çevrede incelemede bulunan jandarma ekipleri, olayla ilgili geniş çaplı çalışma başlattı. Baş bölgesi kesilmiş halde bulunan cesedin Araç ilçesi İğdir köyünde ikamet eden ve 3 gündür kayıp olarak aranan A.Y.’ye ait olduğu düşünülüyor. Jandarma ekipleri, Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde başlatılan soruşturma çerçevesinde baş bölgesi kesik halde bulunan ceset ile ilgili Ş.K., N.K. ve E.Ö.’yü gözaltına aldı. Cumhuriyet savcısının ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından ceset, Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin morguna kaldırıldı. A.Y.’ye ait olduğu değerlendirilen cesedin kimliği otopsi incelemesinin ardından kesinlik kazanacak. Öte yandan, jandarma ekipleri, iz takip köpeği ve komando birliklerinin de desteğiyle su kanalında bulunan cesedin kayıp baş bölgesini bulmak için aramalarını sürdürüyor.
Kayseri 10 ayrı suçtan aranan suç makinesi yakalandı Kayseri’de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda 10 ayrı suçtan kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı. Kocasinan/Merkez Jandarna Karakol Komutanlığı ve JASAT ekipleri tarafından nitelikli suçlardan aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda Nevşehir ilamat ve infaz Bürosunun Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan 20 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası, Kayseri 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nin Hükümlünün veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı, Nevşehir İlamat ve infaz Bürosu’nun iyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza Mahkemesi’nin bina içerisinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Mala zarar verme suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Basit Yaralama suçundan yakalama kararı, Kayseri Asliye Ceza İlamat Masası’nın Trafik Güvenliğini Tehlikeye Sokma suçundan yakalama kararı, Kırşehir 3.Asliye Ceza Mahkemesi’nin hükümlü veya tutuklunun kaçması suçundan yakalama kararı olmak üzere toplam 10 suçtan 3 aydır aranan ve 20 yıl 2 ay 17 gün kesinleşmiş hapis cezası olan S.S. Kocasinan ilçe merkezinde tespit edilerek yakalandı. Gözaltına alınarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edildi.