YEREL HABERLER - 29 Mayıs 2017 Pazartesi 22:08

Başkan Karabacak, Darıca protokolü ile iftarda buluştu

A
A
A
Başkan Karabacak, Darıca protokolü ile iftarda buluştu

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın düzenlediği iftar programında Darıca protokolü iftar sofrasında bir araya geldi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın düzenlediği iftar programında Darıca protokolü iftar sofrasında bir araya geldi.


Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, düzenlediği iftar programında Darıca protokolü bir araya geldi. Darıca Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen iftar yemeğine Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak’ın yanı sıra, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, Darıca Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Garnizon Komutanı Binbaşı Erhan Yeşil, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler AK Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, meclis üyeleri, muhtarlar ve stk temsilcileri katıldı.


Yenilen yemeğin ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Rabbimize hamdolsun, şükürler olsun ki bir ramazan ayına daha kavuştuk. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Oruçlarımızın üçüncü gününü de tuttuk ve bu akşam hep birlikte Darıca protokolü olarak orucumuzu açtık. Bu yemeğimize katılımınızdan, birlikte iftar açmamızdan dolayı, birlikte dua etmemizden dolayı ne kadar mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum. İnşallah Rabbimizde bu mutluluğumuzdan hoşnut olur. Ramazan ayınızı kutluyorum. İnşallah hep birlikte sağlık huzur içerisinde Kadir gecesine ulaşırız. Devamında da inşallah hep beraber bayrama ulaşırız” dedi.


Program ilahiler ve Türk Sanat müziği dinletisinin ardından sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.