ÇEVRE - 06 Ekim 2017 Cuma 12:01

Kocaeli’de 13 yılda 7 milyon 675 bin ağaç dikildi

A
A
A
Kocaeli’de 13 yılda 7 milyon 675 bin ağaç dikildi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli’de 13 yılda 7 milyon 675 bin ağaç diktikleri kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kocaeli’de 13 yılda 7 milyon 675 bin ağaç diktikleri kaydetti.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri İlhan Bayram, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı’yı konuk etti. Genel Sekterlik makamında gerçekleşen görüşmede Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın Kocaeli’de devam eden projeleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar görüşüldü. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı’yı yaptığı açıklamada, “Kocaeli genel olarak, sanayi şehri biliniyor. Türkiye’nin sanayisinde ve ticaretinde önemli bir kent. Ayrıca Kocaeli bununla birlikte yüzde 42’si ormanlarla kaplı bir kent. Bunu görmezden gelemeyiz. Büyükşehir Belediyemizin yaptığı projelerle kent merkezinde de önemli ölçüde ağaçlandırma yapıldı. Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu yeşili ve doğayı koruma konusunda çok hassas. Bakanlık olarak Kocaeli’de çalışırken çok rahatız. Sizlere bu konuda ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.


Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri İlhan Bayram ise, “Kocaeli gibi sanayi kentinde ormansız ağaçsız yaşamak mümkün değil. Doğal filtre, ormanlarımızdır. Ormanları korumamız gerekiyor. Ormanlarımızda yangın olması durumunda ise Bakanlığımızla birlikte ilave tedbirler alıyoruz. Bakanlığımızla birlikte güzel projelere imza atıyoruz. Göreve geldiği günden bugüne 13 yılda 8 milyona yakın ağacı toprakla buluşturan Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, yaptığı çalışmalarla kentin havasını değiştirdi. Büyükşehir Park, Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığımız tarafından sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarında bugüne kadar 13 yılda 7 milyon 675 bin 276 adet ağaç dikildi. Eskiden nefes alınamayan bir kent vardı. Dikilen ağaçlarla kentin havasını değiştirdi. Hedefimiz 2019 yerel seçimlerine kadar 2 milyon ağaç daha dikmek” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.