GENEL - 22 Ekim 2017 Pazar 14:41

Gebze Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

A
A
A
Gebze Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gebze Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Gebze Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin gençlere yönelik çalışmaları devam ediyor. Gebze ilçesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Gebze Gençlik Merkezi’nin temeli bugün Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı tören ile atıldı. Törende konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Bu gençlik merkezimiz inşallah mahallemize büyük bir hizmet sunacak. Geleceğimizin teminatı gençlerimizdir. Biz gençlerimize şimdi sahip çıkmaz isek onları geleceğe teminat olarak da kabul edemeyiz. Onlara sahip çıkmamız gerektiğinin farkındayız” şeklinde konuştu.


Törende konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gençlerimizin istikbalinin, güzel yetişmesini temin edecek olan gençlik merkezimizin temelini hep birlikte atıyoruz. Rabbim nasip ederse gelecek yıl inşallah Ağustos, Eylül ayları gibi hep birlikte buranın açılışını yapacağız. Niyetimiz ve çalışmamız bu yönde. Derdimiz var. Bizim derdimiz gençlerimize tam anlamıyla sahip çıkamıyor olmamız. Her şeyi devletten beklemek yanlış. Gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse de ilçe belediyelerimizle birlikte gençlerimizi istikbale, geleceğe daha güzel hazırlamanın gayreti içerisindeyiz” dedi.


Başkan Karaosmanoğlu daha sonra inşaatın müteahhidini yanına çağırarak inşaatın 2018 yılı Ağustos ayı sonunda tamamlanacağı yönünde söz aldı.


Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise, “Kocaeli Türkiye’nin sanayisinin başkenti ve Türkiye’nin farklı bölgelerinden göç alan ve her yıl göç almaya devam eden bir kent. Gebze ilçemiz de bu sanayi kentlerinin merkezinde yer alan ve önemli sanayi kuruluşlarını içinde barındıran bir kent. Nüfus itibariyle baktığımızda sadece Kocaeli değil Türkiye’nin de en büyük ilçelerinden birisi. Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin gelişen ve büyüyen ilçelerinden biri olan Gebze’nin de daha iyi ve nitelikli bir hale taşınması konusunda bir çok hizmet yürütülüyor. Özellikle genç nüfusumuz fazla ve bu gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetiştirilmesi hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur” ifadelerini kullandı.


Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte hazırlanan butonlara basarak Gebze Gençlik Merkezi’nin temel atma işlemini başlattı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.
Antalya Antalya’da Pakistanlı kadın kanlar içerisinde ölü bulundu, öğretmen oğlu gözaltına alındı Antalya’da 59 yaşındaki Pakistanlı asıllı kadın, yaşadığı evin mutfağında kanlar içerisinde ölü bulundu. Boynunda ve kol kısmında bıçak kesileri bulunan kadının birlikte yaşadığı İngilizce öğretmeni oğlu ise polis tarafından kelepçelenip gözaltına alındı. Olayla ilgili cinayet şüphesi araştırılmaya devam ediliyor. Olay, saat 23.00 sıralarında Kepez ilçesi Ahatlı Mahallesi 3188 Sokak üzerindeki 4 katlı apartmanın giriş katında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, İngilizce öğretmenliği yaptığı öğrenilen Pakistan asıllı A. A. Q. (30), eve geldiğinde birlikte yaşadığı annesi Ashfaq Ahmad Qureshi’nin (59) mutfakta kanlar içerisinde olduğunu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin hayatını kaybettiğini belirledi. İngilizce öğretmeni oğlu gözaltına alındı Mutfakta kanlar içerisindeki cesedi inceleyen olay yeri inceleme ekipleri, Ashfaq Ahmad Qureshi’nin boynunda ve kol kısmında bıçak kesilerinin olduğunu tespit etti. Ekiplerin, evin mutfağında ve balkon kapısından parmak izleri örnekleri aldığı gözlendi. Olayla ilgili Cinayet Büro Amirliği’ne bağlı ekipler geniş çaplı araştırma başlatırken, sözlü ifadesini alınan kadının oğlu A. A. Q kelepçeleyerek gözaltına alınıp polis merkezine götürüldü. 8 Nisan’da yaşadıkları eve yeni taşındıkları öğrenilen kadının cenazesi savcı incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.