GENEL - 20 Ocak 2018 Cumartesi 13:12

Toplu taşıma araçlarına sıkı denetim

A
A
A
Toplu taşıma araçlarına sıkı denetim

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi denetim ekiplerinin yaptığı toplu taşıma denetimlerinde 5 bin 945 araç denetlendi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi denetim ekiplerinin yaptığı toplu taşıma denetimlerinde 5 bin 945 araç denetlendi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, il sınırları içerisinde hizmet veren toplu taşıma araçlarının denetimlerini sürdürüyor. Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığına bağlı Ulaşım Denetim ekipleri, Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri ile ortak denetimler yapıyor. Gölcük, İzmit ve Gebze bölgelerinde geçtiğimiz yıl içerisinde denetlenen 5 bin 945 araçtan 2 bin 327’sine cezai işlem uygulandı. 636 belediye otobüsüne ise rapor tutuldu. Usulsüzlük tespit edilen araçlara toplamda 517 bin 773 TL para cezası kesildi. Denetimlerde muayene, sigorta, yetersiz ehliyet ve eksik evrak bulunan 29 araca bağlanma cezası verildi.


Özel Halk Otobüslerinin denetimi, Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı Denetim Şefliği Ekipleri tarafından uygulanan yönetmelik esaslarına göre yapılıyor. Denetim Ekipleri gerek araç içerisinde gizli yolcu uygulamalarına, gerekse resmi araçlarla güzergah ve duraklarda denetimlerine devam ediyor. Araçlar elektronik ücret toplama ve araç takip sistemi ve araçların içinde bulunan kameralar aracılığı ile UKOM biriminden de takip ediliyor. Tüm bu denetimlere, yolculardan gelen geri bildirimler, araç içi ve dışında gizli ve açık yolcu anketleri de ışık tutuyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma Dairesi Başkanlığı, Kara Ulaşım Şube Müdürlüğü’ne bağlı Denetim Şefliği Ekipleri ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri Korsan Servis taşımacılığını engellemek için de ortak denetim çalışmalarını artırarak sürdürüyor. Kocaeli genelinde personel ve öğrenci servisi yapan ‘P Plakalı’ araçların, uygunluğu, yol belgesi, ruhsat, rehber öğretmen, okul taşıtı yazısı ve koltuk emniyet kemerleri kontrolleri yapılıyor. Ayrıca kapsam dışı taşımacılık yapan korsan servis araçları için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Genelgesi kapsamında trafikten men ve idari maddi cezalar uygulayarak korsan taşımacılıkla mücadele ediliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, IKBY heyetini kabul etti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve aynı zamanda Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi olan Aydın Maruf ile heyetini kabul etti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Etnik ve Dini Oluşumlardan Sorumlu Bakanı ve aynı zamanda Irak Türkmen Cephesi (ITC) Yürütme Kurulu Üyesi olan Aydın Maruf ve heyetini Cumhurbaşkanlığı külliyesindeki makamında kabul etti. Topçu, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti: "Türkiye bölgesinde ve dünyada barışı, istikrarı ve refahı hakim kılmak için başta her alandaki ilişkilerinde, sınır komşuları olmak üzere en üst düzeyde ’Türk Samimiyeti’ ile gereğini kararlı bir şekilde yapmaktadır. Irak ve Türkiye halkı birbirlerinin tarihi, kültürel daha ötesi kan ve can kardeşi olup, Erbil, Süleymaniye, Bağdat, Kerkük ve Musul bizim için birbirinden asla ayırmadığımız kardeşlerimizin yaşadığı kadim beldelerdir. Kürdün, Arap’ın Türkmen’in eline diken batsa Türkiye devleti ve milletiyle yüreğinde hisseder. Irak’ın 3. asli ve kurucu unsurlarından, barışın ve kardeşliğin teminatı Türkmenlerin; Irak’ın birliği ve dirliği içinde hak ettikleri yere sahip olmaları, Irak’ın ve Irak halkının tamamının birliği, refahı ve istikrarı için önemli olduğu kadar, Türkiye ve Irak’ın var olan her alandaki iyi ilişkilerinin daha da gelişmesi için de önemlidir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyareti ile birlikte iki kardeş ülke arasında imzalanan ’Kalkınma Yolu Projesi’ sadece bölgenin değil bütün dünya başkentlerinin de refah ve istikrarı için büyük katkıları olacaktır."
Aydın Aydın’da 1 ayda bin 988 olaya müdahale edildi Aydın’da polis ekiplerince Nisan ayında yapılan çalışmalarda bin 988 olaya müdahale edilirken 103 şüpheli şahıs ve 6 şüpheli araç yakalandı. Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ekipleri ile ŞOK, Yol ŞOK ve Mobil Park Uygulama ekiplerinin suçların önlenmesin ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmaları aralıksız sürüyor. Edinilen bilgiye göre, kent genelinde suç ve suçluların yoğunlukla bulunduğu bölgelerde Nisan ayında drone destekli çalışmalar gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun olarak bulunduğu tren garı, otogar, AVM’ler, halkın alış-veriş yaptığı yerler, okul çevreleri, şehir giriş ve çıkışlarında yapılan uygulamalar ile Mobil PTS sistemiyle kontrollerde 57 bin 828 şahıs sorgulanırken, 103 şüpheli şahıs yakalandı. 29 bin 965 araç sorgulanırken, 6 şüpheli araç da yakalandı. Nisan ayı içerisinde ekipler tarafından bin 988 olaya müdahale edilirken, 2 çalıntı araç ve iş yerinden hırsızlık şüphelisi 1 şahıs yakalandı. Ayrıca yapılan uygulamalarda 5 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 25 adet fişek, 3 adet kurusıkı tabanca ve tabancalara ait 26 adet fişek, 1 şahıstan toplam 10 bin adet kaçak sigara bandrolü, 4 şahıstan 5 gram esrar maddesi ve 137 adet uyarıcı madde, 6 şahıstan 6 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Mobil PTS Sistemiyle de 17 bin 747 araç sorgulandı.
Niğde Niğde’de ’Eğitim, Kültür ve Sanat Söyleşileri’ yapıldı Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından Eğitim, Kültür ve Sanat Etkinlikleri söyleşileri gerçekleştirildi. İlki 25 Nisan’da çevrim içi şekilde gerçekleşen söyleşide Çocuklar için Felsefe ve Yaratıcı Drama Uzmanı Özlem Tavuş’un konuşmacı olduğu “Çocuk Kitapları ve Yaratıcı Dramayla Felsefi Düşünceyi Geliştirme” konusu ele alındı. Yaratıcı drama kazanımlarının Türkçe dersinin dört temel dil becerisiyle nasıl ilişkilendirileceğini anlatarak örnek etkinliklere değinen Tavuş, çocuk kitaplarının yaratıcı drama etkinlikleri ve çocuklar için felsefe yaklaşımlarıyla birlikte işlenmesiyle çocuklarda felsefi düşüncenin nasıl geliştirilebileceğini anlattı. Söyleşi, soru cevap bölümünün ardından sona erdi. 29 Nisan’da gerçekleştirilen etkinlik serisinin ikincisi Eğitimci-Yazar Ülkü Demiray’la Dil ve Edebiyat Eğitimi Üzerine Söyleşi adıyla düzenlendi. Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Dr. Yonca Koçmar Demirci ve öğrencileri tarafından Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Konser Salonunda düzenlenen söyleşiye, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Sercan Demirgüneş, Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Şuheda Önal Batman, Dr. Öğr. Üyesi Suna Canlı Can, Öğr. Gör. Esra Özden, Arş. Gör. Elif Yaprak Demirci ile bölüm öğrencileri katılım sağladı. Öğrencilerin, yazar ve Türkçe öğretmeni Ülkü Demiray’ın 2023 Emine Işınsu Roman Ödülü’nü kazandığı kitabı ‘Cümbezin Kızı’ ile ilgili hazırladıkları bir gösteriyle başlayan programda ayrıca yazarın diğer eserleri de tanıtıldı. Konuşmasında unutulan tarihe, haksızlığa uğramış kız çocuklarına ve sosyal olaylara dikkat çeken Demiray, öğretmen adaylarının bu ve benzeri konulara karşı dirayetli duruşunun ve olumsuzluklara rağmen mesleklerini özverili biçimde yürütmelerinin önemine vurgu yaptı. Demiray konuşmasının devamında ise öğretmen adaylarının meslek hayatlarında uygulayabilecekleri analitik okumaya ilişkin teknikler hakkında da öğrencilere bilgiler verdi. Söyleşi soru cevap bölümünün ardından Ülkü Demiray’a çiçek ve teşekkür belgesi takdim edilmesi ve fotoğraf çekimleri ile sona erdi.