ASAYİŞ - 20 Şubat 2018 Salı 13:22

Örgüt evinde yakalanan mahrem abiye 7 yıl hapis

A
A
A
Örgüt evinde yakalanan mahrem abiye 7 yıl hapis

İstanbul Maltepe’de FETÖ/PDY’nin örgüt evinde üzerinde sahte kimlikle yakalanan ve TSK içinde görevli askerlerin mahrem abisi olduğu iddia edilen eski öğretmen, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Maltepe’de FETÖ/PDY’nin örgüt evinde üzerinde sahte kimlikle yakalanan ve TSK içinde görevli askerlerin mahrem abisi olduğu iddia edilen eski öğretmen, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Kocaeli’de TSK içerisindeki askerlerin mahrem abisi olduğu iddiasıyla hakkında çıkarılan yakalama kararı sonrasında İstanbul’da örgüt evinde gözaltına alınarak tutuklanan eski öğretmen Fatih Bilgin’in yargılandığı davada karar çıktı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bylock kullanıcı olduğu belirlenerek meslekten ihraç edilen Bilgin Kocaeli 4. Agır Ceza Mahkemesi’nde son kez hakim karşısına çıktı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 7 aydır tutuklu bulunan Fatih Bilgin son savunmasında, "Ben Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde olan bir kurumda çalıştım. Vatan, millet aleyhine tek bir sözüm olmadı. devlet aleyhinde bir faaliyetim olmadı, olmaz da. Devlet aleyhinde birşey yaptıysam vereceğiniz cezaya razıyım. Ama yapmadım" diyerek, tahliyesini talep etti.


Sanık ve avukatının savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti tahliye talebini reddederek, Fatih Bilgin’e 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası Ağrı’da başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünün geleneksel spor turnuvaları bu yıl on üç farklı branşta “Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” adı altında düzenleniyor. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geleneksel spor turnuvaları “Kredi ve Yurtlar Spor Oyunları” Erkekler Futbol Bölge Şampiyonası Ağrı’da başladı. Merkez Vali Lütfi Yiyenoğlu Şehir Stadyumunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan organizasyona, 8 şehirden yaklaşık 180 sporcu, antrenör, ve idareci katılıyor. Ev sahibi Ağrı’nın yanı sıra Sivas, Bingöl, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Iğdır ve Malatya illerini temsil edecek takımlar Futbol Grup Şampiyonasında final bileti alabilmek için mücadele edecek. Grup maçları sonunda birinci olan takım Tekirdağ’da yapılacak Türkiye Finallerine katılım hakkı elde edecek. Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din açılış konuşmasında, Gençlerimizin sporu sevmesi ve spora teşvik edilmesi bizim için çok önemli. Bu tür karşılaşmaların, hem sporcularımızın gelişimine katkıda bulunuyor, hem de keyifli vakit geçirmelerini sağladığını belirten İl Müdürü Din, müsabakalara katılan tüm takım ve sporculara başarılar diledi. Açılış seremonisine; Gençlik ve Spor İl Müdürü Fedai Din, Spor Hizmetleri Müdürü Cemil budak, Yurt İdari İşler Şube Müdürü Gökmen Aslankılıç, Spor Şube Müdürü Turan Tunç, sporcular antrenörler ve idareciler katıldı. Organizasyon, 4 Mayıs Cumartesi günü sona erecek.