- 08 Mart 2018 Perşembe 18:31

İzmit’te 8 Mart Kadınlar Günü’nde Hz. Hatice’nin hayatı anlatıldı

A
A
A
İzmit’te 8 Mart Kadınlar Günü’nde Hz. Hatice’nin hayatı anlatıldı

İzmit Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yazar Nurdan Damla Hz.

İzmit Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Yazar Nurdan Damla Hz. Hatice’nin hayatını anlattı.


İzmit Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Hz. Hatice’nin hayatının anlatıldığı bir etkinlik düzenledi. Yunus Emre Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe Yazar Nurdan Damla konuşmacı olarak katıldı. Kadınların büyük ilgi gösterdiği konferansta İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Belediye meclis üyeleri Güzin Taştekin, Canan Soylu, Kocaeli İl Müftü Yardımcısı Dr. Ravza Cihan takip etti.


‘Aşka Adanmış Bir Ömür! Hazreti Hatice’ kitabının yazarı Nurdan Damla’nın Peygamber Efendimiz ’in eşi Hz. Hatice’nin hayatından kesitler anlattığı etkinlikte konuşan Belediye Başkan Vekili Bulut “ 15 yıl önce kadınların eğitim hakkından dahi mahrum edildiği bir Türkiye’de yaşıyorduk. Bunlar geçti, bugün artık İl Müftü yardımcımızın bayan olduğu bir ortama geldik. Bugün artık kadınların sosyal hayattaki yeri konusunda hiçbir engel kalmadı. Devletimiz girişimcilik konusunda kadınlara pozitif ayrımcılık tanıyor. Anayasamızda bile kadınlarımız için pozitif ayrımcılık öngörülüyor. Türkiye artık gelişmiş ülkelerden bile kadın hakları konusunda oldukça ileridedir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.