ÇEVRE - 13 Ocak 2019 Pazar 14:08

İzmit’te çevre çalışmaları devam ediyor

A
A
A
İzmit’te çevre çalışmaları devam ediyor

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerdeki çalışmaları devam ediyor.

İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, mahallelerdeki çalışmaları devam ediyor.



Ekiplerce Tüysüzler’de asfalt, Alikahya’da parke, Kocatepe’de beton yol, Cedit Mahallesi’nde de harabe yapı yıkımı yapıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Tüysüzler Mahallesi Ağcalar Sokak’taki çalışmada önce yeni açılan yola 210 ton pmt malzemesi sererek zemin düzlemesi yaptılar. Zemini sağlamlaştırılan sokak daha sonra 305 ton mazleme kullanılarak baştan sona asfaltla kaplandı.



Ekipler daha sonra Alikahya Atatürk Mahallesi’nde parke çalışması yaptı. Çaykara Sokakta’ki çalışmada 940 metrekare parke, 3 bin 500 metre de bordür kullanıldı. Kuruçeşme Kocatepe Mahallesi Piroğlu Sokak’taki 950 metrekare beton yol çalışmasında da 143 metreküp hazır beton kullanıldığını söyleyen yetkililer, Cedit Mahallesi Şeyh Akif Caddesi’nde çevre ve insan sağlığı açısından tehlike oluşturan metruk yapının yıkılarak bölgedeki 600 ton hafriyatın kaldırıldığını da ifade ettiler.



Öte yandan çevre temizliğine önem veren İzmit Belediyesi çöp toplama işlerini da aksatmadı. İzmit’te bir yıl içinde 125 bin 860 ton çöp toplandığı açıklandı. Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgiye göre, günde ortalama 345 ton çöp toplanıyor. Yetkililer, 51 mahalle 50 köyde evsel atıkların düzenli şekilde toplandığını belirterek, “Her gün 26’sı gündüz 9’u da gece olmak üzere 36 araç ve 100’den fazla personel ile 34 mahallede her gün diğer mahallerde de İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin mahallelerdeki çalışmaları devam ediyor. Ekiplerce Tüysüzler’de asfalt, Alikahya’da parke, Kocatepe’de beton yol, Cedit Mahallesi’nde de harabe yapı yıkımı yapıldı. Belirli aralıklarla evsel atıklar aksatılmadan toplanmaktadır” dediler.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.