ÇEVRE - 22 Mart 2019 Cuma 11:53

Minik eller fidanları toprakla buluşturdu

A
A
A
Minik eller fidanları toprakla buluşturdu

Kocaeli’nde anaokulu öğrencileri, Gündoğdu dolgu alanına 200 adet Toros Sediri ağaç diktiYeşile ve doğaya önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli’nde anaokulu öğrencileri, Gündoğdu dolgu alanına 200 adet Toros Sediri ağaç dikti


Yeşile ve doğaya önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı özellikle çocuklarda ve gençlerde, ağaç dikiminin özendirilmesi ve doğanın korunması bilincinin oluşturulması için fidan dikim etkinlikleri düzenliyor. Gelen talep doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi’nin katkısıyla 160 anaokulu öğrencisi, İzmit Gündoğdu dolgu alanında fidan dikti.


Anaokulu öğrencileri, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte 200 Toros Sediri fidanını toprakla buluşturdu. Etkinliğe ilgi gösteren öğrenci ve ailelerin mutluluğu ve heyecanı ise gözlerden kaçmadı. Gençlerin ve çocukların daha yetişme çağında ağaç ve doğa sevgisi kazanması, sonraki yaşamlarında ağacı ve doğayı korumalarında büyük bir etken oluşturuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde okullardan ve STK’lardan gelen talep üzerine fidan temin ederek, şehrin uygun yerlerinde ağaç dikim etkinlikleri düzenliyor. Düzenlenen etkinliklerde hem yeşillendirme çalışması yapılıyor hem de vatandaşların bilinçlenmesi sağlanıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Corendon’un ilk Brüksel uçuşuna görkemli karşılama Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na Brüksel’den havayoluyla ilk kez gelen 189 yolcu su takıyla karşılandı. Corendon Airlines, Belçika’nın başkenti Brüksel’den Gazipaşa-Alanya Havalimanı’na ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Boeing 737-800 tipi uçak ve XC7655 sefer sayılı uçuş ile gelen 189 yolcu için görkemli karşılama töreni düzenlendi. Karşılama töreni saat 16.00’da geleneksel havacılık seremonisi olan ’su takı’ töreniyle başladı. Törende uçaklardan inen tüm yolcular ile pilot ve beraberindeki mürettebata karanfil ve çeşitli hediyeler takdim edildi. 7 Ülke, 17 destinasyon Sezon boyunca Gazipaşa-Alanya Havalimanı’ndan 7 ülke ve 17 farklı destinasyona karşılıklı uçuş gerçekleştirilecek. Corendon, 26 Ekim’e kadar sürecek sezon boyunca Brüksel, Amsterdam, Eindhoven, Düsseldorf, Köln, Kopenhag ve Tehran’a sezon boyunca bin 278 uçuş gerçekleştirmeyi planlıyor. “İlçemizde ağırlamaktan gururluyuz” Gazipaşa Kaymakamı ve Havalimanı Mülki İdare Amiri Orhan Altun Gazipaşa-Alanya Havalimanının, Mersin’den Antalya Havalimanı’na kadar kapsayan bölgedeki misafirler için avantaj olduğunu belirterek, "Bölgedeki otellerin rezervasyonlarını da göz önünde bulundurarak bu sezon yolcu sayımızın daha da artacağını ön görüyoruz. Hem Gazipaşa hem de Alanya için güzel adımlar turizmde güzel adımlar atılıyor. Bugün Brüksel’den ve sonrasında dünyanın dört bir yerinden gelen misafirlerimizi ilçemizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” diye konuştu.