GENEL - 24 Mayıs 2019 Cuma 12:37

Kandıra’da hortum hayatı olumsuz etkiledi

A
A
A
Kandıra’da hortum hayatı olumsuz etkiledi

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde sabah saatlerinde oluşan hortum ilçede hayatı olumsuz etkilerken birçok ev, işyeri ve araç zarar gördü.

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde sabah saatlerinde oluşan hortum ilçede hayatı olumsuz etkilerken birçok ev, işyeri ve araç zarar gördü. Hortumun şiddeti ise bir vatandaş tarafından kaydedilen cep telefonu görüntüleriyle gözler önüne serildi. Evi ve aracı hasar gören Salih Sezer isimli vatandaş, “Hortum anında evin içerisinden çıkamadım 65 yaşındayım şimdiye kadar böyle bir tufan görmedim, ilk defa yaşıyorum” dedi.


Kocaeli’in de başlayan şiddetli yağmur Kandıra ilçesinde de etkisini gösterdi. Etkisini gösteren şiddetli yağmur beraberinde hortumu getirdi. Denizden iç kesimlere doğru gelen hortum ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Hortumun çıkması ve ilçeye doğru gelmesi sonrasında birçok araç, işyeri ve ev zarar gördü. Belediye ekipleri başta olmak üzere vatandaşta kendi imkanlarıyla zarar gören ev ve işyerlerini temizleme çalışmalarını sürdürüyor.



Şimdiye kadar böyle bir tufan görmedim


Aracı ve evi zarar gören Salih Sezer, “Sabah saatlerinde hortum denizden geldi İstanbul tarafından. O esnada çatılardan gelen malzemeler aracımın üzerine düştü. Komşumun çatısı yıkıldı benim evimin içerisine göçtü, evimde büyük hasar aldı. Hortum anında evin içerisinden çıkamadım 65 yaşındayım şimdiye kadar böyle bir tufan görmedim, ilk defa yaşıyorum. Çok fırtınalar gördüm ama ilk defa böyle bir şey oluyor. Tahmini bir hortumdu” dedi.


Kerpe Mahalle Muhtarı Adnan Dursun, “Bu sabah 07.15 sıralarında fırtınayla uyandık. Çok şiddetliydi göz gözü görmüyordu kasırga şeklinde bir hortum. Kerpe’de esnafa büyük bir zarar verdi. Mahalle halkının çatıları uçtu, zararımız çok büyük. Biz yetkili mercilere hemen anında bilgi verdik. Onlarda bölgeye gelip incelemelerde bulundu. Gerekli işlemlerin hemen en kısa sürede yapılacağı ve yerinde uygulama ile her şeyin düzeleceğini söylediler. Keşfini yaptık. Tam bayram arefesinde büyük bir sıkıntı oldu bu afet. Özellikle esnafın çatıları büyük zarar gördü, inşallah bu zararların giderileceğini düşünüyor ve yetkililerden bunu bekliyoruz. Sahil bandında yaklaşık 10 tane iş yerinin ve mahalle aralarında ki vatandaşlardan ise 15-20 taneye kadar da ev sakinlerinin hasarı var bölgede” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Kepez Meclisi mali krizi çözdü Kepez Belediyesi Meclisi toplantısında meclis üyeleri, önceki yönetim döneminde açılan bazı davalardan dolayı belediyeye haciz yapılması işlemini kredi teminat mektubu ile çözdü. Kepez Belediye Meclisi’nin mayıs ayı toplantısında 9 gündem maddesi görüşüldü. Meclis toplantısında önceki yönetim döneminde belediye aleyhine adli ve idari yargı makamlarınca açılan davalar sonucunda belediyenin tüm banka hesaplarına uygulanan haczi kaldırmak için 100 milyon TL’ye kadar yurt içinde yerleşik kamu ve özel bankalardan teminat mektubu alınmasına ilişkin madde oy birliğiyle kabul edildi. Gündem maddelerine geçilmeden önce söz alan Belediye Başkan Vekili Altekin, “Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz’ün sizlere selam ve sevgilerini iletiyorum. Kendisi mecliste alacağımız kararların Kepez halkımız için hayırlı olmasını diliyor ve hepinize selamlarını sunuyor” dedi. Nisan ayı toplantısında alınan kararların görüşülmesi ve oylanmasının ardından 2023 yılı taşınır kesin hesabı ile 2023 yılı bütçe kesin hesabının görüşülmesine geçildi. İlk oturumda Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen taşınır kesin hesabı ile bütçe kesin hesabı meclisin ikinci oturumunda komisyondan geldiği şekliyle oy birliğiyle kabul edildi. Meclis gayri nakdi kredi yetkisi verdi Mayıs ayı meclis toplantısının bir diğer gündem maddesi de gayri nakdi kredi teminatı oldu. Önceki yönetim döneminde belediye aleyhine adli ve idari yargı makamlarınca açılan davalarda ödeme yapılması için davaların kesinleşmesi bekleniyordu. Ancak ilk derece mahkemesi karaları ile çıkan bedeller davacı taraflarca kesinleşme şartı beklenilmeksizin icraya konu edildi. Kepez Belediyesi’nin tüm banka hesaplarına, taşınır ve taşınmazlarına, 3. kişilerdeki alacaklarına haciz konuldu. Kepez Belediyesi, bu konudaki mağduriyetin önüne geçilebilmesi ve söz konusu davaların kesinleşmesine kadar geçecek sürede kullanılmak üzere 100 milyon TL’ye kadar yurt içinde yerleşik kamu ve özel bankalardan teminat mektubu alınması için meclisten yetki istedi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun onay verdiği rapor mecliste görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi. Meclisin 1. oturumunda Plan ve Bütçe Komisyonu’na sevk edilen gündem maddeleri, meclisin 2. oturumunda oy birliğiyle kabul edildi.