GENEL - 14 Kasım 2019 Perşembe 10:36

Okullara sahiplendirilen sokak hayvanları öğrencilerin ilgi odağı oldu

A
A
A
Okullara sahiplendirilen sokak hayvanları öğrencilerin ilgi odağı oldu

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’de hayata geçirilen “Her Okula Bir Can Dostu” projesi kapsamında okullara sahiplendirilen köpekler, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.

KOCAELİ (İHA) – Kocaeli’de hayata geçirilen “Her Okula Bir Can Dostu” projesi kapsamında okullara sahiplendirilen köpekler, öğrencilerden yoğun ilgi görüyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğünün başlattığı ’Her Okula Bir Can Dostu’ projesi büyük ilgi görüyor. Bu kapsamda İzmit Ortaokulu da Sokak Hayvanları Geçici Barınma ve Rehabilitasyon Merkezinden bir köpek sahiplendi. ’Cesur’ ismini verdikleri köpek hem öğrencilerin hem de idarecilerin ilgi odağı oldu. Hayvan sevgisini aşılamak amacı ile hayata geçirilen projeyi Kocaeli’deki okullar da sahiplendi. Kedi ve köpek kulübesi ve mamalarının dağıtıldığı proje kapsamında okullar, Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan Sokak Hayvanları Geçici Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi’nden de sokak hayvanları sahipleniyor.



Sahiplendikleri köpeğe “Cesur” adını verdiler


İzmit Ortaokulu da proje kapsamında sokak hayvanı sahiplenen okullardan oldu. Köpeğe öğrenciler ’Cesur’ adını verdi. Adeta bir bekçi köpeği görevini üstlenen Cesur aynı zaman da öğrencilerin de sevgilisi oldu. Ders aralarında vakit buldukça Cesur ile vakit geçiren çocuklar hem içlerindeki korkuyu yenerken hem de eğleniyor. Ayrıca özenle besledikleri köpeği koruyup kollayan çocuklar bu durumdan fazlasıyla memnun.



“Öğrencilerimiz de Cesur’u çok sevdi”


Okul idaresinin de sahiplendiği köpek okula hemen uyum sağladı. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan okul müdürü yardımcısı Tuğcan Ayyıldız, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı bu proje çok anlamlı. Biz de bu proje kapsamında Cesur’u sahiplendik. Cesur da bizleri sahiplendi. Öğrencilerimiz de Cesur’u çok sevdi” dedi.



Öğrenciler, hayvan sevgisini yakından öğreniyor


Ayrıca yine Cesur’a olan ilgilerini dile getiren çocuklar da, önceden köpeklerden korktuklarını ama Cesur ile birlikte artık bu korkuyu yaşamadıklarını belirtti. Öğrenciler Cesur’la güzel vakit geçirdiklerini ifade ederek Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da çocuğun kulağından 2 kurtçuk çıkarıldı Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 13 yaşındaki erkek çocuğun kulağından 2 adet kurtçuk çıkarıldı. Dış kulak yolunda kanama ve şiddetli ağrı şikâyeti ile ailesi tarafından Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilen çocuk hastanede görevli Kulak, Burun, Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Hakkı Caner İnan tarafından muayene edildi. Endoskop yöntemi ile kulağı incelenen çocuğun dış kulak yolunda iki adet canlı kurtçuk tespit edildi. Hızlıca tedaviye alınan çocuk, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Yürütülen tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakkı Caner İnan, “13 yaşında hastamız ailesiyle birlikte dış kulak yolundan kanlı akıntı şikâyetiyle başvurdu. Aile de evde dışarı doğru çıkan kurtçukları görmüştü. Biz de muayenesinde dış kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardımı ile kurtçukları canlı bir şekilde dışarı aldık. Daha sonra incelenmesi adına mikrobiyoloji bölümü ile temasa geçerek gönderdik” dedi. Dış kulak yolunda kurtçuk bulunmasının oldukça nadir görülen bir durum olduğunu vurgulayan Doç. Dr. İnan, “Özellikle bu gibi hareketli, canlı kurtçukları görmek nadir olarak gördüğümüz bir durum. Hasta şu an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmesin diye kulak damlaları, antibiyotik verildi. Takip edilmekte şu an herhangi bir sıkıntısı yok” şeklinde konuştu.