YEREL HABERLER - 01 Kasım 2012 Perşembe 11:10

KARTEPE BELEDİYESİ`NDEN CENAZE EVLERİNE YEMEK SERVİSİ

A
A
A
KARTEPE BELEDİYESİ`NDEN CENAZE EVLERİNE YEMEK SERVİSİ

Kartepe Belediyesi ilçede ikamet eden vatandaşların acılarını da paylaşarak, örnek bir sosyal belediyecilik anlayışı sergiliyor.
Belediye ekipleri yakınlarını kaybeden vatandaşlara yemek ikramında bulunuyor. Bugüne kadar 1629 cenaze evine 57 bin 15 kişilik yemek veren Kartepe Belediyesi`nin cenaze hizmetleri ilçe halkı tarafından takdir toplamakta. Acılı aileler, evlerine kadar gelerek taziyede bulunan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve ekibine verdiği cenaze hizmetleri için teşekkür ettiler.
Cenaze evlerine konu komşu tarafından yemek götürülmesinden dolayı harekete geçen Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da bu düşünceden hareketle belediye olarak cenaze evlerine yemek servisi uygulaması başlattı. 2009 yılından bu yana 42 aydır uygulanan cenaze evlerine yemek servisi kapsamında cenaze evi aranarak Belediye Başkanı Şükrü Karabalık`ın taziye mesajı iletiliyor. Kartepe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü`ne bağlı Mezarlık İşleri ekipleri, ücretsiz cenaze hizmetleri kapsamında, cenaze yıkama, defin işlemleri, cenaze yakınları için otobüs tahsisi işlemlerini gerçekleştiriyor. Ekipler, çorba, tas kebabı, pilav, ayran ve tatlı, kolonyalı mendil ve çöp torbasından oluşan servisi imza karşılığı cenaze evine teslim ediyorlar. Belediyecilik kavramının vatandaşa hizmet noktasında anlaşılacağını belirten Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ``Halkımızın hem sevinçli hem de acılı gününde yanlarında olup, onlara destek olmak bizim görevimiz. Bu görevimizi çalışma arkadaşlarımız ile birlikte, aksatmadan yerine getiriyoruz. Tüm bunlar halkımızla aramızda gönül köprüsü kurmak için devam ettirdiğimiz çalışmalardır`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir