YEREL HABERLER - 03 Kasım 2013 Pazar 15:11

Kartepe'nin Güz Fotoğrafları Özdilek'te Sergileniyor

A
A
A
Kartepe'nin Güz Fotoğrafları Özdilek'te Sergileniyor

Usta fotoğraf sanatçılarının objektiflerinden yansıyan ve Kartepe'de güz mevsiminin yansımalarının yer aldığı 33 fotoğraftan oluşan karma sergisi 10 Kasım tarihine kadar Özdilek AVM’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kartepe Belediyesi kültürel ve sanatsal faaliyetlerinde ilçe halkını sanatın farklı dalları ile buluşturmaya devam ediyor. Kartepe’nin doğal güzelliklerini gün yüzüne çıkarmak, bölgenin bilinmeyen ve görünmeyen mevsimsel özelliklerini tanımak ve göstermek, ilçenin mevcut turizm potansiyelinin tanıtımına katkı sağlaması düşünülen ve geçmiş yıllarda düzenlenen ulusal fotoğraf yarışmaları ile fotomaraton günleri kapsamında çekilen ödüllü fotoğraflardan güz dönemine ait 33 eserin yer aldığı sergileme Özdilek Alışveriş Merkezi’ndeki Sergi Salonu’nda açıldı.
Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen açılışta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Nermin Tol, Kartepe Muhtarlar Dernek Başkanı Hüseyin Türker, Ak Parti Kartepe İlçe Yöneticileri, Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Gençlik Kolları Başkanı Mete Aydın, Belediye İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Osman Şar, belediye başkan yardımcıları, il genel ve belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Özdilek Alışveriş Merkezi idarecileri, gazeteci ve yazarlar ile fotoğraf tutkunlarından oluşan kalabalık bir davetli topluluğu hazır bulundu.
Açılışta bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nermin Tol, “Kartepe’de sanatsal organizasyonları yakından takip etmekteyiz. Belediye başkanımız sanata ve sanatçıya değer veren çalışmaları ile haklı bir takdir görüyor. Bugünde ilçenin farklı güzel köşelerinde sonbaharda çekilen karelerden oluşan bu güzel sergiyi sanatseverlerle buluşturduğu için teşekkür ederim” dedi.
Kartepe’de Sonbahar konulu fotoğraf sergisinin açılış kurdelesini konuklarla birlikte kesen Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, “İlçemizin tanıtımına katkı sağlayacak bu fotoğraf sergisi Kartepe’nin güz dönemindeki güzelliklerini gözler önüne sermeye çalıştık. Fotoğraf sanatçılarımızın objektiflerinden yansıyan sonbahar temasının işlendiği bu eserlerin sahibi değerli fotoğraf sanatçılarını çalışmalarından dolayı tebrik ederim. Tüm halkımızı bu sergiyi gezmeye davet ediyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Yerde yuvarlanması tepki çeken AK Partili meclis üyesi görevinden istifa etti İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşmüştü. Yerde yuvarlanmasının abartılı bulunması ve tepki görmesi sonrasında Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında 25 Mayıs tarihinde İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi, İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirdi. Yere düşen Efe’nin yuvarlanması abartılı bulunup tepki çekti. İstifa etti AK’ Parti Kocaeli İl Başkanlığı, dün İbrahim Efe hakkında disiplin süreci başlattığını duyurmuştu. Bugün ise AK Parti İzmit Belediye Meclis Üyesi İbrahim Efe, görevinden ve partiden istifa ettiğini duyurdu. Efe sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, "Herkes sonuca baktı. Sebebi kimse sormadı olsun varsın sormasınlar. Arsızlık etmedim, yüzsüzlük etmedim, hırsızlık yapmadım. Sevgili dostlarımızın yüzünü yere düşürecek hiç bir işin içinde olmadım. Bölge parti etnik köken gözetmeksizin herkesin iyi ve kötü gününde her haline ve her şeyine rağmen zaman mefhumu gözetmeden her şartta hizmet ettim. Her zaman olduğu gibi vatandaşımıza hizmet adına gelişen bir olayda anlık öfke kontrolüne yenik düştüm...Düşürüldüm... Sonrasında gelişen olaylar şahsıma özellikle ailemi hakikaten çok etkiledi. Bizimde insan olduğumuzu unutulduğu, hislerimiz duygularımızı hiçe sayıldığı, kamuoyunda bu denli linç girişiminin yapılması bizi derinden yaraladı. Yaşanan olaylar bizleri asla Yolumuzdan döndüremez kimseye kırgın ya da kızgın değilim ama süreçte duruş gösteren dost ve arkadaşlarımıza ayrıca teşekkür ederim. Ne kadar gariptir başka başka videoların yayınlandığı konular bile bu kadar gündem olmadı. Bu sebeple ailemin ve partimin daha fazla zarar görmemesi adına İzmit Belediyesi meclis üyeliğinden ve gönül verdiğim partimden istifa ediyorum" dedi. (FK-