YEREL HABERLER - 10 Kasım 2013 Pazar 10:51

Kartepe'de Osman Gazi Parkı Açıldı

A
A
A
Kartepe'de Osman Gazi Parkı Açıldı

Kartepe Günleri kapsamında hizmetleri halkla buluşturmaya devam eden Kartepe Belediyesi, açılış festivali çerçevesinde yeni parkları ve bilgi evlerinin açılışlarının startı Çamlık Mahallesi’nde kurulan Osman Gazi Parkı ile verildi.
Kartepe Belediyesi ilçe halkına yeni oyun ve dinlence alanları kazandırmaya devam ediyor. Uzunçiftlik Işıklar mevkisi Çamlık Mahallesi’nde yapılan Osman Gazi Parkı renkli görüntüler eşliğinde vatandaşların hizmetine sunuldu. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ın ev sahipliği yaptığı açılışta TBMM Milli Eğitim, Kültür ve Spor Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, AK Parti il Başkanı Mahmut Civelek, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, AK Parti İl ve İlçe yöneticileri, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, muhtarlar, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri ile Kartepeliler katıldı.
İlçe genelinde farklı noktalarda 7’den 77’ye her kesime hitap eden fonksiyonel özelliklere sahip oyun ve dinlence alanları kazandıran Kartepe Belediyesi, Sapanca Yoluna cepheli Uzunçiftlik Işıklar mevkiinde Çamlık Mahallesi’nde 2 bin 750 metrekare alana sahip Osman Gazi Parkı’nın açılışında minikler için hazırlanan programla gönüllerinde eğlenme imkanı buldular. Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı ve Halk Oyunu gösterileri ile renklenen açılışta Çamlık Mahalle Muhtarı Hüseyin Sivrioğlu, mahallesinde gerçekleştirilen hizmetler için Başkan Şükrü Karabalık’a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.
Dekortaif beton ile çevreli ve içerisinde 115 metre yürüyüş yolu, bin 700 metrekare yeşil alan, 150 metrekare çocuk oyun alanı, engellilere de hizmet verecek 100 metrekarelik aletli spor alanı, çeşmesi, farklı görselliği ile dikkat çeken kamelyası ve 10 adet bankı yanında 15 x 30 ölçülerinde futbol sahasını da bulunan Osman Gazi Parkı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, ilk göreve gelirken üçlü olsun güçlü olsun sloganıyla çıktıkları yolda geçen 4.5 yıllık süreçte halkın ihtiyaç gördüğü pek çok hizmeti gördüklerini kaydetti. Belediye hizmetleri yanında gençlere ve çocuklara yönelik hizmetleri her zaman önemsediklerine dikkat çeken Başkan Şükrü Karabalık, bugün geldikleri noktada Uzunçiftlik bölgesinde 11 yeni yaşam alanı kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu hep beraber yaşadıklarını dile getirdi. Başkan Karabalık, “Emek, Konak ve Çamlık Mahallelerinin ihtiyacına karşılık verecek Osman Gazi Parkımız vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu ve helal olsun” dedi.
Ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmaları ile görselliği artırılan alanda aydınlatmaları ile Sapanca Yolu’nu kullanan araç sürücülerine ilçenin tanıtımında önemli rol üstlenen parkın açılışında konuşan Milletvekili Fikri Işık, “Kartepe’de ardı ardına açılışlar yapmaktayız. Her gittiğimiz yere imrenerek bakıyoruz. Bu kadar güzel tesisler yapmak gurur verici. Artık Kartepe’de bir kent kültürü oluşuyor. Gösterdiği gayretler için Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve ekibine teşekkür ederim” dedi. Şehirleri imar ederiz diyen Işık, “Bu konuda Ak Parti’nin eline kimse su dökemez. Ama yapmamız gereken bir şey daha var. O da kentlerin ruhu oluşturmak gerek. İçinde yaşayan insanlarımızın güzelliği Kartepe’yi asıl Kartepe yapmaktadır. Bu güzelliğin gelecek nesillere aktarılması ile ancak Kartepe ruhu oluşuyor. Bir kent bilinci oluşuyor” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.