YEREL HABERLER - 24 Şubat 2014 Pazartesi 13:26

Tuik Ocak Ayı Konut Satış İstatistiklerini Açıkladı

A
A
A
Tuik Ocak Ayı Konut Satış İstatistiklerini Açıkladı

OCAK AYINDA KOCAELİ'DE 2 BİN 156 KONUT SATILDI
UĞUR KONUK
Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK), Ocak ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde Ocak ayında 87 bin 639 konut satılırken, Kocaeli'de ise Ocak ayında 2 bin 156 konut satışı gerçekleştirildi.
Konut satışlarında 2014 yılı Ocak ayında, İstanbul 17 bin konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 10 bin 141 konut satışı ile Ankara, 5 bin 300 konut satışı ile İzmir izledi. En az satış ise 3 konut ile Hakkari’de gerçekleşti. Kocaeli'de ise ocak ayında 2 bin 156 konut satıldı.
Türkiye genelinde toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 36,6 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 7 bin 454 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 51,2 ile Amasya oldu. Ocak ayında, Hakkari’de ipotekli satış işlemi gerçekleşmedi.
Diğer konut satışlarında İstanbul 10 bin 35 konut satışı ve ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 57,4 oldu. Ankara 6 bin diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 3 bin 66 konut satışı ile İzmir izledi. Ocak ayında diğer satış türlerinde en az satış ise 3 konut ile Hakkari’de gerçekleşti.
Türkiye genelinde konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 45,8 oldu. İlk satışlarda İstanbul 7 bin 644 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İlk satışta, İstanbul’u 3 bin 920 konut ile Ankara ve 2 127 konut satışı ile İzmir izledi.
İkinci el konut satışlarında da İstanbul 9 bin 845 konut satışı ve yüzde 20,7 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 56,3 oldu. Ankara 6 bin 221 ile ikinci sırada yer aldı, Ankara’yı 3 bin 173 konut satışı ile İzmir izledi.
Yabancılara 2013 yılında toplam 12 bin 181 adet konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ocak 2014’te ilk sırayı 464 konut ile Antalya aldı. Antalya ilini sırasıyla 243 konut satışı ile İstanbul, 119 konut satışı ile Sakarya, 75 konut satışı ile Muğla ve 70 konut satışı ile Aydın izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de Siyeri-i Nebi coşkusu Kayseri’de Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması, 21 okulda gerçekleşti. Eğitim ve maneviyatın önemine vurgu yapmak amacıyla düzenlenen yarışma, öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’i anlama ve anlatma becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. Yarışma hakkında açıklamalarda bulunan AGD Kayseri Şube Başkanı Yusuf Şahin; öğrencilerin bu tür etkinliklerle manevi değerlere daha fazla önem vermelerinin sağlandığını belirtti. Şahin; "Siyer-i Nebi yarışması, gençlerimizin peygamberimizi daha yakından tanımalarını ve hayatını anlamalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Bu tür etkinliklerle gençlerimizin manevi yönden gelişimlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu gibi etkinlikler gençler arasında manevi değerlere olan ilginin artmasına ve peygamberimizin hayatının daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlıyor. Biz de bu amaçla çalışmalarımızı genişleterek yapmaya özen gösteriyoruz. Bu sene de 21 okulda sınavı icra ettik. Gençlerin bu derecede ilgisi ile biz de heyecanlanıyoruz. Biz bu coşkuyu ile çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Gençlerimizle faaliyetlerimiz aralıksız sürecek" dedi. Yarışmaya katılan öğrencilerin, Hz. Muhammed’in (s.a.v) hayatını ele alan kitaptan girdiği sınavda büyük bir heyecanla sınavı yaptıkları görüldü. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verileceği açıklandı.