EKONOMİ - 19 Kasım 2024 Salı 12:06

100 bin dekar tarım arazisi desteklendi

A
A
A
100 bin dekar tarım arazisi desteklendi

Kocaeli’de yüzde 75 hibeli yem bitkisi tohumlarını teslim alan çiftçiler, tarlalarının yolunu tutarak, tohumları toprakla buluşturuyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği "Yem Bitkisi Tohumu Destekleme Projesi" yüzleri güldürüyor. Bu yıl sonbahar döneminde çiftçilere yüzde 75 hibeli tohum desteği sunan projede ürünlerini teslim alan çiftiler, tarlalarının yolunu tutarak, tohumları toprakla buluşturuyor. Kocaeli’nin verimli topraklarında çiftçinin yanında olan Büyükşehir, son 5 yılda yaklaşık 1 milyar TL değerinde 80 destekleme projesini hayata geçirdi.


Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünce il genelinde yürütülen proje kapsamında, talep eden 3 bin 323 çiftçiye yüzde 75 hibeli arpa, süt otu ve yem bezelyesinden oluşan bin 450 ton tohum desteği sağladı. Ürünlerini teslim alan çiftçiler, traktörleriyle tarlalarının yolunu tutarak, tohumları toprakla buluşturdu. Yapılan bu destekleme ile Kocaeli’de 100 bin dekar tarım arazisi desteklenmiş oldu.


Uzun yıllar çiftçilik yapan Hikmet Öztürk, Büyükşehir’in arpa ve mısır tohumu desteğinden yararlandığını belirterek, "Daha önce de mazot, gübre, buğday ve mısır tohumu almıştım. Büyükşehir Belediyemizin verdiği tohumlar çok değerli ve yüksek verim alıyoruz. Başkanımızdan Allah razı olsun. Bu sayede çiftçilik yapmaya ve üretmeye devam ediyoruz" dedi.


Kartepe ilçesinden Alibey Koyun ise "Arpa ekimi yapıyoruz. Tahir Büyükakın Başkanımız zaten her zaman çiftçinin yanında. Bu desteklerin devamını diliyoruz. Ben 100 dönüm tarla ekiyorum. Gübreler ve tohumlar kaliteli. Yüzde 30 daha yüksek verim alıyoruz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz" diye konuştu.



100 bin dekar tarım arazisi desteklendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri İlhan Palut: "Tesislerde konuşulan tek konu final" Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Kayserispor maçının ardından, "Yarın itibarıyla da cuma günkü kupa finaline hazırlanmaya başlayacağız. En güçlü, en kararlı bir şekilde inşallah final maçını oynayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig’in son haftasında Konyaspor, deplasmanda Kayserispor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Türkiye Kupası finalini düşünerek daha çok genç bir kadroyla maça çıktıklarını belirtti. Oyuncuların mücadelesinden memnun olduğunu dile getiren Palut, "Tabii ki ligi hem moral olarak hem de sıralama olarak iyi bir sonuçla bitirmek istiyorduk. Geçen hafta camia olarak üzülen bir rakip vardı karşımızda. Bu vesileyle geçmiş olsun demek istiyorum Kayserispor camiasına. Sakat oyuncularımız, tedavi olan oyuncularımız var, bir şekilde Trabzonspor finaline yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında çok yük binen oyuncular var, onlar da hazırlıklarına devam ediyorlar. Buraya gençlerle desteklediğimiz ve düzenli forma şansı bulamayan oyuncularımızdan oluşan bir kadroyla geldik. Bu oyuncularımın mücadelesinden genel anlamda memnunum. Başa baş bir oyun oldu, biz de kazanabilirdik. Teknik anlamda yeteri kadar fırsat bulduğumuz bir oyun yalnız daha iyi savunma yapmamız gerekirdi. Hem biz Kayserispor’u çok az adamla yakaladık geçiş hücumlarında, dönem dönem de tam tersi yakalandık. Bence keyifli bir maç oldu" diye konuştu. "Hırslarınızın takımın menfaati önüne geçmemesi gerekiyor" Yarından itibaren cuma günü oynanacak olan Türkiye Kupası finaline hazırlanmaya başlayacaklarını kaydeden Palut, "İnsan her maçı kazanmak istiyor bir teknik adam olarak, bitirebilecek en üst yerde bitirmek istiyor ligi. Ama bazen de önemli maçlar öncesinde bazı hamleleri yapmak zorunda kalıyorsunuz. Kesinlikle içe sinen bir şey değil ama bazen kendi hırslarınız takımın menfaatinin önüne geçmemesi gerekiyor. Kayserispor kazandı, tebrik ediyorum. Genç oyuncularımın hepsi iyi mücadele etti, onlara da teşekkür ediyorum. Yarın itibarıyla da cuma günkü kupa finaline hazırlanmaya başlayacağız. En güçlü, en kararlı bir şekilde inşallah final maçını oynayacağız" ifadelerini kullandı. "Tesislerde konuşulan tek konu final" Şehirde Trabzonspor ile oynanacak olan final maçının konuşulduğunu da aktaran Teknik Direktör İlhan Palut, "Tesislerde konuşulan tek konu final. Onun dışındaki konulara konsantre olmak pek kolay olmuyor, önümüzde bu kadar somut bir hedef dururken. Bir heyecan havası hissettiğimi söyleyebilirim. Şehirde kim görse size bunu soruyor. Bazen rahatlamaya gidiyorsunuz, insanların heyecanı, beklentileri sizi tam tersine döndürebiliyor. Çünkü bu da bir sorumluluk" diye konuştu.
Manisa Doğa için yürüyen gençler 40 çuval çöp topladı CHP Manisa Gençlik Kolları’nın 19 Mayıs haftası kapsamında düzenlediği doğa yürüyüşü ve çevre temizliği etkinliğinde yaklaşık 40 çuval atık toplandı. Gençler, çevre duyarlılığı mesajı verdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Gençlik Kolları tarafından Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı haftası kapsamında düzenlenen doğa yürüyüşü ve çevre temizliği etkinliğinde yaklaşık 40 çuval çöp toplandı. Manisa’da gerçekleştirilen etkinlikte gençler, doğa yürüyüşü boyunca çevreye gelişi güzel atılan atıkları toplayarak hem çevre temizliği yaptı hem de çevre bilincine dikkat çekti. Etkinlik sonunda toplanan yaklaşık 40 çuval atık, ilgili birimlere teslim edildi. CHP Manisa Gençlik Kolları yetkilileri, 19 Mayıs ruhunun yalnızca anma programlarıyla sınırlı olmadığını belirterek, gençlerin toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ederek geleceğe sahip çıkması gerektiğini ifade etti. Etkinlikle ilgili açıklamada bulunan CHP Manisa Gençlik Kolları İl Başkanı Onur Çabuk, çevre konusunda toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi. Çabuk, "Bugün yalnızca doğa yürüyüşü yapmadık; aynı zamanda doğaya bırakılan sorumsuzluğun izlerini de topladık. Sadece birkaç saat içerisinde 40 çuval çöp toplamak, aslında çevre konusunda ne kadar büyük bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor." dedi. Gençler olarak çözüm üreten bir anlayışı büyütmek istediklerini kaydeden Çabuk, "Atatürk’ün emanet ettiği bu ülkeye sahip çıkmak; doğasına, çevresine ve geleceğine sahip çıkmaktan geçiyor. Daha temiz bir Manisa ve daha yaşanabilir bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.