ASAYİŞ - 30 Ocak 2026 Cuma 11:55

112 ekibine kabusu yaşatmışlardı, iki hastane yöneticisi hakkında istenen ceza belli oldu

A
A
A
112 ekibine kabusu yaşatmışlardı, iki hastane yöneticisi hakkında istenen ceza belli oldu

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde özel bir hastaneye hasta götüren 112 personelinin hastane yönetimince içeriye alınmadığı ve tehdit edildiği iddiası yargıya taşındı. Görevi başındaki kadın paramediğe "Benim elimin kolumun neye uzandığını anlayacaksın. Eğer gündüz hastanede olsaydım o iş itiş kakışla kalmazdı. Bak sana neler yapardım" dediği iddia edilen hastanenin yöneticisi ve tıbbi direktörü hakkında savcılık, 7,5 yıla kadar hapis cezası talep etti.


Kocaeli’de görev yapan paramedik Didem Arslan Aktaş’ın (35) hasta nakli için gittiği Gebze Özel Merkez Prime Hastanesi’nde 28 Ocak-2 Şubat 2024 tarihlerinde iki ayrı olayda özel hastane yöneticileri tarafından tehdit edildiğini belirterek yaptığı şikayet üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı. Gebze Cumhuriyet Savcılığı, görev başındaki sağlık çalışanına yönelik "sair tehdit" suçunun işlendiği değerlendirmesiyle tıbbi direktör Koray Topçu (62) ve hastane yöneticisi Hakan Höbek (61) hakkında 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar ayrı ayrı hapis cezası talep etti.



"Üstlerim izin verirse hastayı kabul edeceğim"


Gebze Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianameye göre, olay 28 Ocak 2024’te hasta nakli için ambulans ekibinin bir hastayı Gebze’deki Özel Merkez Prime Hastanesi’ne götürmesiyle başladı. Yapılan ön muayenede vertigo teşhisi konulan hastanın sosyal güvencesinin bulunmadığı belirlendi. Ambulans ekibi hastayı devlet hastanesine götürmek istedi ancak hasta özel hastaneye gitmekte ısrar etti. Bunun üzerine hasta, bilgilendirme yapılarak söz konusu özel hastaneye nakledildi. Hastaneye ulaşıldığında gece müdürü tarafından hastanın kabul edilip edilmeyeceği konusunda tereddüt yaşandı. Gece müdürünün "Böyle bir şey olmaz. Üstlerime sorup hastayı alacağım, yoksa hastayı almayacağım" sözleri üzerine taraflar arasında tartışma yaşandı. İddianamede, söz konusu gece müdürünün üstlerini aradığı ve telefonu paramedik Didem Arslan Aktaş’a uzattığı belirtildi. İddianameye göre hastane yöneticisi Koray Topçu’nun bu telefon görüşmesinde sağlık çalışanına yönelik tehdit içerikli sözler sarf ettiği ileri sürüldü. Aktaş, Topçu’nun kendisine, "Bana bak kızım, senin kafan basmıyor mu? Defolun gidin hastanemden. Kamuda olman beni ilgilendirmez. Ne olursan ol, benim elim kolum uzun, anladın mı? Bak ben seninle de, şoförünle de nasıl uğraşıyorum. Sen beni tanımıyorsun, aklını alacağım, görürsün sen" dediğini iddia etti.



Paramedik hastaneden dışarı çıkarıldı


İddianameye göre ikinci olay ise 2 Şubat 2024 tarihinde yaşandı. Aynı ambulans ekibi, bu kez başka bir hastayı yine Gebze Özel Merkez Prime Hastanesi’ne nakletti. Yine başka bir gece müdürü, Didem Arslan Aktaş’a hastanenin içerisine giremeyeceğini ve hastanın başka görevli tarafından teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Aktaş hastaneden dışarı çıkarıldı ve hasta ekipteki başka görevli tarafından teslim edildi. Hasta tesliminin tamamlanmasının ardından ambulans ekibi istasyona dönmek üzere yola çıktı. Bu sırada paramedik Didem Arslan Aktaş’ın cep telefonu çaldı. Telefonda hastane yöneticisi Hakan Höbek, iddiaya göre tehdit içerikli ifadeler kullandı.



"Eğer gündüz hastanede olsaydım o iş itiş kakışla kalmazdı, bak sana neler yapardım"


İddianamede, Aktaş’ın anlatımlarına göre telefon görüşmesinin detaylarına da yer verildi. Bu görüşmede Hakan Höbek’in sağlık çalışanı Didem Arslan Aktaş’a yönelik şu ifadeleri kullandığı öne sürüldü:


"Ben sana benim hastaneme gelmeyeceksin demedim mi? Gelmeyeceksin. Seni hastaneme almıyorum. Sana ve şoförüne gerekli her şeyi yapacağım. Benim şahsi meselemsin. İster kamuda memur ol, ister ne olursan ol. Seni hastaneme almıyorum. Ben Yüksel’e de söyledim, onun da haberi var. Bana ’Tamam hocam’ dedi. Senin oradan da girişini kapattım. Benim elimin kolumun neye uzandığını anlayacaksın. Eğer gündüz hastanede olsaydım o iş itiş kakışla kalmazdı. Bak sana neler yapardım. Senin iş yerini, nerede yaşadığını biliyorum. Bu herhangi bir özel hastanede olsa bu süreci çok kolay aşardın, belki de infial olurdu ama benim hastanemde olmaz anladın mı? Siyasal yönden çok güçlüyüm. İstediğini çağır, istersen polis çağır. Ne yaparsan yap, seni hastaneme almıyorum. Gittiğinde güvenliğim seni bekliyor olacak. Hadi bakalım, sen daha beni tanımıyorsun. Bir daha hasta getir, bak bakalım neler olacak."



"Benim hastanemde haddini bileceksin"


Şüpheliler ise vermiş oldukları ifadelerinde isnat edilen suçları kabul etmedi. Olaya ilişkin savcılıkta ifadesi alınan Koray Topçu, "Didem ile telefonla görüştüğümde kendisine ’Hayırdır, hastanede niye gürültü çıkartıyorsunuz’ deyince bana bağırarak, ’Ben Sağlık Bakanlığı’ndan temsilen geldim anladın mı? Sana hesap mı vereceğim’ dedi. Ben de ’Bir derdin var ise tutanağı tutarsın’ dedim. Kendisi bana, ’Üslubunuzu düzeltin, benimle düzgün konuşun’ deyince, ben de kendisine, ’Sen de benim hastanemde haddini bileceksin’ dedim. Sesini yükseltince, ’Akıllı ol’ dedim" ifadelerini kullandı.


Savcılık, telefon görüşmesinin mağdur tarafından ses kaydına alındığını, kaydın çözümünün yapılarak dosyaya delil olarak girdiğini belirtti. Ayrıca olay anında ambulans içinde bulunan tanığın da görüşmenin hoparlörden duyulduğuna ilişkin beyanının dosyada yer aldığı vurgulandı.



112 ekibine kabusu yaşatmışlardı, iki hastane yöneticisi hakkında istenen ceza belli oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi Trabzon’da gerçekleştirilen U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi. Trabzon Ortahisar Beşirli Spor Salonu’nda devam eden U23 Grekoromen Güreş Türkiye Şampiyonası’nın son gününde dereceye giren sporcular belli oldu. Türkiye’nin dört bir yanından 69 kulüpten 310 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda, genç güreşçiler finale giden yolda kıran kırana mücadelelerini gerçekleştirdi ve dereceye giren sporcular belli oldu, kupalar sahiplerini buldu. Dereceye giren takım sporcular şu şekilde: 1.Ankara ASKİ Spor Kulübü - 200 puan 2.Ankara Keçiören Belediyesi - 98 puan 3.İstanbul Bahçelievler - 95 puan 55 Kilogram 1.Sercan Kesgin (Kayseri Şeker Spor) 2.Şervan Çınar (Ankara ASKİ Spor) 3.Berati İnaç (Ankara Keçiören Belediyesi) 3.Muhammet Emin Çakır (Ferdi Sporcu) 63 Kilogram 1.Enes Ülkü (Ankara ASKİ Spor) 2.Servet Angı (Kayseri Şeker Spor) 3.Furkan Erken (İstanbul BB) 3.Mete İsa Aydın (Bursa Büyükşehir Belediyesi) 72 Kilogram 1.Muhammed Ali Göçmen (Ankara ASKİ Spor) 2.İbrahim Özdemir (İzmir Büyükşehir Belediyesi) 3.Ramazan Can Aktaş (Sakarya Büyükşehir Belediyesi) 3.Mesut Söğüt (Ankara ASKİ Spor) 82 Kilogram 1.Yusuf Gölbaşı (İstanbul Bahçelievler) 2.Bünyamin Özcan (Bursa Büyükşehir Belediyesi) 3.Abdurrahman Çadır (İstanbul BB) 3.Emre Bacaksız (Ankara Keçiören Belediyesi) 130 Kilogram 1.Hüseyin Avni Çil (İzmir Büyükşehir Belediyesi) 2.Cemal Yusuf Bakır (Ankara ASKİ Spor) 3.Atalay Aydemir (İstanbul Güreş İhtisas Kulübü) 3.Üzeyir Ayberk Bostan (Ankara Keçiören Belediyesi)
Bursa İnegöl’de şehir güvenliği "Akıllı Şehir" uygulaması ile güçleniyor İnegöl Belediyesi’nin "Akıllı Şehir" uygulaması kapsamında hayata geçirdiği güvenlik altyapısı, vatandaşlara huzur ve güven ortamı sağlıyor. Şehri 7/24 takip altında tutan İnegöl Belediyesi kameraları, bir olayın daha aydınlatılmasını sağladı. İnegöl Belediyesi’nin İzleme ve Değerlendirme Merkezi ile Akıllı Şehir kapsamında uygulamaya alınan güvenlik kameraları, vatandaşlara huzur ve güven ortamı sağlıyor. Daha önce pek çok olayın aydınlatılmasına imkan sağlayan İnegöl Belediyesi kameraları, Yeni Mahalle Gökhan Çakır Parkı’nda yaşanan dolandırıcılık olayının çözülmesine de yardımcı oldu. Dolandırıcılık olayı emniyet güçlerinin titiz çalışması ve İnegöl Belediyesi’nin Akıllı Şehir uygulamaları kapsamında hayata geçirdiği güvenlik kameraları sayesinde kısa sürede aydınlatıldı. Emniyet güçleri akıllı şehir kameralarından olayı aydınlattı Bir vatandaş, kendisini "Adınız FETÖ terör örgütüne karıştı" şeklinde arayarak yalan beyanda bulunan kişiler tarafından yaklaşık 400 gram altını alınmak suretiyle dolandırıldı. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında suçun işlendiği Gökhan Çakır Parkı’nda İnegöl Belediyesi tarafından Akıllı Şehir uygulamaları kapsamında kurulan ve 7/24 kayıt yapan güvenlik kameraları önemli rol oynadı. Olayın en kısa sürede çözüme kavuşması adına kamera görüntüleri emniyet güçleri tarafından incelenerek şüpheliler tespit edildi ve yakalandı. Dolandırılan vatandaşa altınları geri teslim edildi. Akıllı şehir altyapısı güçlendiriliyor İnegöl Belediyesi, vatandaşların huzur ve güvenliğini önceleyen anlayışla parklar, sosyal alanlar ve şehrin kritik noktalarında Akıllı Şehir yatırımlarını her geçen gün artırmaya devam ediyor. Kent genelinde yaygınlaştırılan kamera sistemleri bir yandan şehir tertip ve düzeninin sağlanmasına fayda sağlarken, aynı zamanda suçların önlenmesinde ve yaşanan olayların hızlı şekilde aydınlatılmasında da etkin rol üstleniyor. İnegöl Belediyesi’nin akıllı şehir uygulamaları ve kurulan altyapıya ilişkin açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Alper Taban, bugün hayata geçirilen sistemlerin altyapısının ilk göreve geldiği dönemden başlayarak adım adım ilerletildiğini söyledi. Gelinen noktada Akıllı Şehir uygulamalarının vatandaş adına da huzur ve güven ortamı sağladığını kaydeden Başkan Taban, "Amacımız bu şekilde şehrimizin tüm noktalarını donatmak ve tüm şehri tek merkezden takip etmek. Bunu yapmamızdaki amaç şehircilik uygulamalarıyla beraber bu gibi asayiş olaylarında da aslında her noktaya tanık olmak. Bizler tüm parklarımızı, şehrimizin tüm sosyal alanlarını, merkezi noktalarını, pazar yerlerini bu şekilde kontrollü ortama dönüştürmeye devam edeceğiz" dedi.
Bursa Yıldırım makamdan değil sahadan yönetiliyor Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz; "Hiçbir proje ve çalışma için ‘biz yaptık oldu’ demiyoruz. Ortak aklı devreye sokarak hizmet üretiyoruz. Bunun için de sık sık hemşehrilerimizle bir araya geliyor; talep, öneri ve ihtiyaçlarını soruyoruz." Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, vatandaş buluşmalarına devam ediyor. Sık sık mahalle ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek Yıldırımlılarla bir araya gelen Başkan Oktay Yılmaz, bu defa da Yıldırım AK Parti İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği; ‘Zümrütevler- Akçağlayan- Zeyniler- Piremir Mahalleleri Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya’nın da katıldığı buluşmada, vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Oktay Yılmaz, aynı zamanda çalışma ve projeleri hakkında da bilgi verdi. İhtiyaçlar yerinde tespit ediliyor Mahalle ziyaretlerinin ve vatandaş buluşmalarının kendileri için büyük önem arz ettiğini vurgulayan Başkan Oktay Yılmaz; "Göreve geldiğimiz günden bu yana Yıldırım’ın sorunlarını çözmek ve daha yaşanılabilir bir kent oluşturmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Hizmet üretirken, proje geliştirirken, yatırım yaparken hemşehrilerimizin talep, ihtiyaç ve beklentilerine göre bir yol haritası oluşturuyoruz. Bunun için sık sık ekip arkadaşlarımızla birlikte mahalle ziyaretleri gerçekleştiriyor ve vatandaşlarımızla, esnafımızla buluşuyoruz. Talepleri dinleyip, ihtiyaçları yerinde görüyoruz" ifadelerini kullandı. Ortak akıl vurgusu Vatandaş buluşmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirten Başkan Oktay Yılmaz; "Yıldırım’ı makamdan değil, sahadan yönetiyoruz. Hiçbir proje ve çalışma için ‘biz yaptık oldu’ demiyoruz. Ortak aklı devreye sokarak hizmet üretiyoruz. Bunun için de sık sık hemşehrilerimizle bir araya geliyor; talep, öneri ve ihtiyaçlarını soruyoruz. Vatandaşlarımızdan gelen bildirimler ışığında da hizmet ve projelerimizi şekillendiriyoruz. Bundan sonra da mahallelerimizi ziyaret ederek, hemşehrilerimizle buluşmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Yıldırım örnek oluyor Yıldırım’da son yıllarda yaşanan değişime dikkat çeken AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya ise; "Bugün Yıldırım; sporda, kültürde, eğitimde, sanatta, çevre bilincinde, kentsel dönüşümde marka haline gelmiştir. Yıldırım Belediyesi’nin ortaya koyduğu çalışma ve projeler Türkiye’ye örnek olmaktadır. Tüm bu çalışmaların arkasında ise birlik, beraberlik, dayanışma ve ortak akıl vardır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Yıldırım için el birliğiyle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü Yıldırımlılar her şeyin en iyisini hak ediyor" ifadelerini kullandı.
Karabük Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti. Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı. Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi. Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi. Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi. Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti. Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti. Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.