EĞİTİM - 18 Kasım 2025 Salı 12:42

Başiskele’de 1219 öğrenciye YKS soru bankası desteği

A
A
A
Başiskele’de 1219 öğrenciye YKS soru bankası desteği

Başiskele Belediyesi, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine soru bankası seti dağıttı.


Eğitime destek çalışmaları kapsamında bu yıl 5’incisi düzenlenen programla, ilçe genelindeki 1219 öğrenciye kaynak kitap desteği sağlandı. Türkiye Yüzyılı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Şendoğan, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.



"Gayret sizden, destek Yasin abinizden"


Törende konuşan Başkan Özlü, gençlerin başarı hikayelerinde yer almanın önemine değindi. Öğrencilere sınav sürecine ilişkin tavsiyelerde bulunan Özlü, "Önünüzde uzun bir yol var. Bu uzun yolda birçok sınav ile karşılaşacaksınız. YKS, bu yolda karşılaşacağınız sınavlardan yalnızca bir tanesi. İstediğiniz hedefe ulaşmak için bu sınavları geçerek ve başarıya ulaşabilirsiniz. Başarının tek bir kuralı vardır, o da hazırlanmış olmaktır. Benim sizlere olan inancım tamdır. Sizler de kendinize güvenin, inanın. Gayret sizden, destek Yasin abinizden, takdir Allah’tandır. Allah hiçbir emeği zayi etmez" dedi.


Program, öğrencilere kitap setlerinin takdim edilmesiyle sona erdi.



Başiskele’de 1219 öğrenciye YKS soru bankası desteği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TŞOF tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakalara cezai işlem uygulanmayacak Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılan ve mühürlenen plakalara kanunda belirtilen standartların dışında dahi olsa cezai işlem uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, plaka değişim işlemleri sırasında yoğunluk ve kuyruk oluşması üzerine İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin talimatları doğrultusunda, denetimler 1 Nisan 2026 tarihine kadar rehberlik ve bilgilendirme çalışması şeklinde gerçekleştirilecek. Ayrıca bu kapsamda 27 Şubat’tan itibaren kesilen cezaların, Bakan Çiftçi’nin talimatlarıyla iptal edilecek. Yetkilendirilmiş kuruluş olan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) tarafından basılmış ve mühürlenerek vatandaşlara verilmiş plakaların, kanunda belirtilen standartlar dışında dahi olsa cezai işleme konu edilmeyecek. Sadece vatandaşın, yetkili kuruluş tarafından basılmış ve mühürlenmiş plakayı aldıktan sonra plaka üzerinde ekleme veya değişiklik yapması durumunda 4 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanacak. Yetkili kuruluş olan TŞOF dışında, yetkisiz şekilde plaka basan yerlerden alınan gayriresmi, sahte plakaları araçlarında kullananlar için ise 140 bin TL idari para cezası ve diğer müeyyidelerin uygulanmasına devam edilecek. Ayrıca edinilen bilgilere göre bunun da kanunun açık amacı olan başta uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terör gibi suçlarla mücadele kapsamında kamu düzeninin sağlanması ve vatandaşlarımızın güvenliğinin temini açısından önemli bir gereklilik olduğu ifade edildi.