GÜNDEM - 06 Ağustos 2025 Çarşamba 16:06

Başiskele’de kadın emeği festivali başlıyor

A
A
A
Başiskele’de kadın emeği festivali başlıyor

Başiskele’de düzenlenen 5. Kadın El Emeği Festivali, 9-10 Ağustos tarihlerinde sahilde vatandaşları el emeği ürünlerle, renkli stantlarla ve festival coşkusuyla buluşturacak.


"Haydi Başiskele Sahile-2025" etkinlikleriyle yaz akşamlarını dolu dolu geçiren vatandaşlar önümüzdeki hafta sonunu da festival havasında geçirecek. Başiskele’de kadınlara ve onların el emeklerine büyük değer veren Başiskele Belediyesi, kentin çalışkan ve üretken kadınlarına gelir desteği sağlamak amacıyla bu yıl 5’incisini düzenleyeceği Başiskele Kadın El Emeği Festivali’ne hazırlanıyor. Başiskele Belediyesi, Başiskele Halk Eğitim Merkezi ve Symbol AVM iş birliğiyle sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve Başiskele’de ikamet eden birbirinden yetenekli kadınların el emeği göz nuru ürünlerinin satışa sunulduğu Başiskele Kadın El Emeği Mağazası (BAŞKEM) ürünleri, Başiskele Kadın El Emeği Festivali’nde de görücüye çıkacak.



2 gün sürecek


Başiskele Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü koordinesinde yapılacak olan Başiskele Kadın El Emeği Festivali, 9 Ağustos Cumartesi günü başlayacak. Başiskele Sahili Kaykay Pisti yanındaki etkinlik alanında 2 gün boyunca devam edecek etkinlik, bu yıl da festival havasında renkli ve eğlenceli anlara sahne olacak. Çeşit çeşit, binlerce el emeği göz nuru ürünlerin sergilenip satışa sunulacağı etkinlikte standlar saat 18.00’de başlayacak, açılış programı ise 21.00’de yapılacak. Pazar günü geç saatlere kadar devam edecek Başiskele 5. Geleneksel Kadın El Emeği Günleri’ne geçen yıllarda olduğu gibi Başiskeleliler kadar çevre ilçelerden gelen vatandaşların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.


"Haydi Başiskele Sahile-2025" etkinlikleri ağustos ayının sonuna kadar devam edecek. Başiskele Kadın El Emeği Festivali’nin ardından 15 Ağustos Cuma günü Açık Hava Sineması Animasyon Filmi gösterimi, 23 Ağustos Cumartesi günü Çocuk Etkinliği ve 29 Ağustos Cuma günü Çocuk Şenliği yapılacak. Başiskele’de ağustos ayının final etkinliği ise 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle 30 Ağustos Cumartesi günü Gençlik Festivali olacak.



Başiskele’de kadın emeği festivali başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.