GÜNDEM - 30 Nisan 2025 Çarşamba 10:37

Çayırova Devlet Hastanesi’nin ihalesi 13 Haziran’da

A
A
A
Çayırova Devlet Hastanesi’nin ihalesi 13 Haziran’da

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Çayırova Devlet Hastanesi’nin yeni ihalesinin 13 Haziran’da yapılacağını açıkladı.


Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, Ankara’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’na ziyaretlerde bulundu. Çiftçi, ilk olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut ile bir araya geldi. Daha sonrasında Başkan Çiftçi, Sağlık Bakan Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Mehmet Fidan’ı ziyaret etti. Bakan Yardımcısı Kırbıyık ile yaptığı ziyaret sonrasında Çayırova Devlet Hastanesi gelişmesini duyuran Çiftçi, "Çayırova Devlet Hastanemizin ihalesi 13 Haziran’da. Sağlık Bakan Yardımcımız Sayın Hüseyin Kürşat Kırbıyık’tan bu güzel müjdeyi aldık. Bizleri mutlu eden bu haber için kıymetli Bakan Yardımcımıza, süreç boyunca daima yanımızda olan il başkanımıza, milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Söz verdiğimiz ve hayalini kurduğumuz projeleri adım adım takip ediyor, Çayırova’mız için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.