SPOR - 28 Ocak 2026 Çarşamba 17:16

Dijksteel: "Daha çok isteyen ve fedakarlık yapan kazanır"

A
A
A
Dijksteel: "Daha çok isteyen ve fedakarlık yapan kazanır"

Kocaelispor, pazartesi günü sahasında oynayacağı Fenerbahçe maçının hazırlıklarına başladı. Antrenman öncesinde soruları yanıtlayan Anfernee Dijksteel, "Kazanmak o gün kimin daha çok istediği ve kimin daha çok fedakarlık yapacağıyla alakalı" dedi.


Trendyol Süper Lig’de Kocaelispor 20. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe’yi konuk edecek. Körfez ekibi, 2 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Kocaeli Stadyumu’nda oynanacak karşılaşmanın hazırlıklarına başladı. Sakatlıkları nedeniyle tedavileri süren kaleci Aleksandar Jovanovic ve Hrvoje Smolcic takımdan ayrı çalıştığı antrenmana kulüple yolların ayrıldığı ilan edilen Oleksandr Syrota da katılmadı. Antrenman öncesinde futbolculardan Anfernee Dijksteel basın mensuplarının sorularını yanıtladı.



"Her maç zor ve bunun bilincinde çalışıyoruz"


Takımın başarılı savunmacısı Anfernee Dijksteel, savunmadaki sakatlıklar nedeniyle Samsunspor karşısında olumsuzluk yaşamadıklarını, Fenerbahçe maçının da zor geçeceğini bildiklerini ve buna göre hazırlandıklarını belirtti. Dijksteel, "Herhangi bir olumsuzluk olmadı. Biz burada hep beraber çalışıyoruz ve birileri eksik olduğunda onun yerini dolduracak oyuncularımız var. Zaten bunu maçta da gördük, gördünüz. Fenerbahçe maçına gelince; bizim için her maç, hayatımızın en önemli maçı gibi ve biz buna uygun şekilde çalışıyoruz. Her maçta da iyi sonuç almak için çalışıyoruz. Tabii ki zor bir maç olacak, bunu biliyoruz. Aslında Süper Lig’de her maç zor. Biz bunun bilincinde olarak çalışıyoruz. Bugün de antrenmanlara başlıyoruz. Sadece onlara değil, aynı zamanda kendimize de odaklanarak çalışacağız" dedi.



"Kimin daha çok isteyeceği ve daha çok fedakarlık yapacağı önemli"


Ligin ilk yarısındaki Fenerbahçe maçından çıkardıkları dersler olduğunun altını çizen Dijksteel kendisine göre maçı kazanma parolasını da paylaştı. Dijksteel, "Tabii ki ilk maçtan çıkardığımız dersler var. Aldığımız dersler var. Ama ben bu maç özelinde daha çok kendimize bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Nasıl gol atabiliriz, nasıl şans oluşturabiliriz diye. Aslında kazanmakla ilgili şöyle söyleyebiliriz; bu, o gün kazanmayı kimin daha çok istediği ve bu konuda kimin daha çok fedakarlık yapabileceğiyle alakalı" şeklinde konuştu.



"Transfer teklifi almadım. Kocaeli’de mutluyum"


Kritik eşik kabul edilen sezonun ilk 7 haftasına kıyasla ikinci yarıda daha farklı olduklarını vurgulayan Dijksteel, "Aslında çok fark olduğunu düşünüyorum çünkü sezonun başında biz hala birbirimize alışma evresindeydik. 6- 7 aylık bir süre geçti ve birbirimize alıştık. Burada artık bir aile gibi olduk" dedi. Kendisine herhangi bir transfer teklifinin gelmediğini belirten Dijskteel, "Kocaeli’de mutluyum ve Kocaeli’yi seviyorum" ifadelerini kullandı.



"Bizi evde ya da deplasmanda her maç desteklediler. Bu harika"


Taraftarı ‘harika’ olarak nitelendiren Anfernee Dijksteel son olarak, "Yalnızca bu maç özelinde değil, genel olarak şunu söylemek istiyorum; bizi evde ya da deplasmanda oynadığımız her maçta desteklediler. Bizimle beraber oldular. Bence bu çok güzel bir şey. Ben İngiltere’den geldim ve bunun gerçekten harika bir şey olduğunu düşünüyorum" sözlerini kaydetti.



Dijksteel: "Daha çok isteyen ve fedakarlık yapan kazanır"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya sporda Türkiye ikincisi, yurt hizmetlerinde altıncı sıraya yükseldi Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen değerlendirme ve istişare toplantısında, ilin spor, gençlik ve yurt hizmetleri alanlarında elde ettiği başarılar kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıda konuşan Kütahya Gençlik ve Spor İl Müdürü Bülent Küçük, Kütahya’nın sporda Türkiye genelinde ikinci, yurt hizmetlerinde ise altıncı sıraya yükseldiğini açıkladı. Kütahya’nın bazı spor branşlarında dikkat çeken bir seviyeye ulaştığını belirten İl Müdürü Küçük, özellikle ragbi ve hentbol branşlarına vurgu yaptı. Küçük, "Arkadaşlar gerçekten bir çok branşında çok iyiyiz, çok öndeyiz. Hentbol branşında da tüm okullarımızda katılım oranları çok yüksek. Takımlarımız üst düzey ekiplerle mücadele ediyor, Kütahya’da ciddi bir sporcu potansiyeli var" dedi. Kütahya’nın ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek altyapıya sahip olduğunu ifade eden Küçük, federasyonlarla görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Küçük, "8-10 Şubat tarihlerinde erkekler Türkiye Şampiyonası’nı Kütahya’da yapacağız. Kadınlar ve erkekler olmak üzere organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz. Ayrıca federasyon başkanlarıyla görüşerek Kütahya’ya bir milli maç alınması için resmi yazılarımızı ilettik. Altyapımız buna hazır" ifadelerini kullandı. Gençlerin istihdamına yönelik açılan ücretsiz kursların somut sonuçlar verdiğini belirten Küçük, geçen yıl 105 gencin kamu kurumlarında işe yerleştirildiğini açıkladı. "65 POMEM, 16 PMO, 1 itfaiye, 12 ASEM, 6 SUEM ve 5 MSÜ olmak üzere toplam 105 gencimizi ücretsiz kurslarımız sayesinde polislik, askerlik, itfaiye ve farklı kamu kurumlarına kazandırdık" dedi. "Atletizmde Kütahya’yı belli bir seviyeye taşımayı amaçlıyoruz" Bu yıl atletizm branşına özel bir önem verdiklerini belirten Küçük, uzun vadeli bir planlama yürüttüklerini söyledi. Küçük, "Bu yıl atletizme çok ağırlık verdik. Şu anda Adana’da devam eden cross yarışlarında birincilik hedefimiz var. Atletizmde Kütahya’yı belli bir seviyeye taşımayı amaçlıyoruz. Hayallerimiz atletizm" diye konuştu. Yurt hizmetlerinde de ciddi bir yükseliş yaşandığını dile getiren Küçük, geçmiş yıllarla kıyaslandığında büyük bir ilerleme kaydedildiğini vurguladı. Müdür Bülent Küçük, "Geçen yıl yurtlarda Türkiye dördüncüsü olduk. 70’li sıralardan bu seviyelere geldik. Bugün itibarıyla sporda Türkiye ikincisiyiz, yurt hizmetlerinde ise Türkiye altıncısıyız" dedi. Gençlik faaliyetleri kapsamında çevre, tarih, kültür, sanat ve teknoloji alanlarında birçok projenin hayata geçirildiğini belirten Küçük, tüm faaliyetlerin ücretsiz olarak gerçekleştirildiğini ifade etti. Fidan dikimlerinden şehitlik ziyaretlerine, kültür-sanat yarışmalarından bisiklet organizasyonlarına kadar birçok çalışmanın yapıldığını belirten Küçük, bin 100 gencin Çanakkale’ye, bin gencin Dumlupınar’a, 262 gencin ise Türkiye’nin farklı şehirlerine düzenlenen kültür kamplarına katıldığını söyledi.