GÜNDEM - 20 Mayıs 2025 Salı 17:06

Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

A
A
A
Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Kocaeli’de 95 hacı adayı, 2 kafile halinde dulalar eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.


Körfez Müftülüğü organizasyonuyla hac kuralarında ismi çıkan 95 hacı adayı, dualar ve gözyaşları eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı. Tören, Körfez Tütünçiftlik Kültür Merkezi Şehitler Meydanı’nda geniş katılımla gerçekleşti. Uğurlama programına Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, AK Parti ilçe Başkanı Nurettin Okutan, Saadet Partisi ilçe Başkanı Mehmet Ali Tahtalı, Körfez Müftüsü Muhammet Aydın, çok sayıda imam, hacı adaylarının yakınları ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Körfez Müftüsü Muhammet Aydın, "95 hacı adayımızı 2 grup şeklinde uğurlayacağız. Hacılarımızı sevinçle, bayram havasında uğurluyoruz. Onlardan Kudüs için, Türkistan için, ezilen tüm Müslümanlar için dua istiyoruz. İnşallah bir ay, iki ay sonra onları hacı olarak tekrar aramızda görmeyi diliyoruz" dedi.



"Hacca gitmek bir ömür boyu beklenen, en büyük dualardan biridir"


Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ise "Hacılarımızın yıllardır kurdukları hayal bugün gerçek oldu. Hacca gitmek bir ömür boyu beklenen, en büyük dualardan biridir. Bugün o mutluluğu yaşıyorlar, biz de bu sevince ortak oluyoruz. Rabbim yollarını açık etsin, dualarında bizleri unutmasınlar." ifadelerini kullandı.


Programın sonunda Kur’an kursu öğrencileri, hacı adaylarına karanfil ve Kâbe’ye yazdıkları mektupları takdim ederek duygusal veda gerçekleştirdi. Hacı adayları, yakınlarının alkışları ve duaları eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.



Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu 3 Belediye Başkan Yardımcısı tutuklanan Bolu Belediyesi’nde yeni atama Bolu Belediyesi’nde 3 belediye başkan yardımcısının farklı suçlardan tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından yönetimde oluşan boşluk, yeni bir atamayla dolduruldu. CHP Belediye Meclis Üyesi İnşaat Mühendisi Fırat Çıngı, Bolu Belediye Başkanvekili M. Tuna Özcan tarafından Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atandı. Bolu Belediye Başkanvekili M. Tuna Özcan imzasıyla yayımlanan karara göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Meclis Üyesi Fırat Çıngı, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Bolu Belediyesinde başkan yardımcılığı makamları, farklı zamanlarda gelen tutuklamalarla boşalmıştı. Belediye Başkan Yardımcıları Süleyman Can ve Leyla Beykoz farklı suçlamalarla yürütülen soruşturmalar kapsamında tutuklu bulunurken, bir diğer Başkan Yardımcısı Sedat Gülener ise 78 kişinin yaşamını yitirdiği Kartalkaya yangın faciası davası çerçevesinde cezaevinde yer alıyor. Yeni Başkan Yardımcısı Fırat Çıngı, 1979 yılında Van’da dünyaya geldi. Bolu Sakarya İlkokulu ve İzzet Baysal Anadolu Lisesi’nin ardından Ankara Gazi Anadolu Lisesi’nden mezun olan Çıngı, yükseköğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı. 2002-2006 yılları arasında İTÜ’de Araştırma Görevlisi olarak görev yapan ve akademik çalışmalarını sürdüren Çıngı, daha sonra aile şirketi olan Yeni Güney İnşaat’ta yöneticilik yapmaya başladı. İzzet Baysal Vakfı projeleri ve İl Özel İdaresi başta olmak üzere kamu ve özel sektörde çok sayıda altyapı ve üstyapı projesini hayata geçiren Çıngı, çok iyi derecede İngilizce ve İspanyolca biliyor.