ASAYİŞ - 18 Aralık 2025 Perşembe 17:51

İterek çaldıkları otomobile "kontak" ararken yakalandılar

A
A
A

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde park halindeki otomobili çalan hırsızlar, çaldıkları aracı yürütebilmek için parça ararken yakayı ele verdi. Dilovası’nda bir yedek parçacıdan kontak alan şüpheliler, polisin dikkati sayesinde yakalandı.

Olay, Hacı Osman Mahallesi’ndeki bir iş yerinin önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, park halindeki otomobilinin yerinde olmadığını fark eden araç sahibi, güvenlik kameralarını izleyince hayrete düştü.

Otomobilinin çalındığını gören sahibi, durumu polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerde, şüphelilerin olay yerinden aracı çalıştırmadan götürdükleri tespit edildi.

Polis ekiplerinin titiz çalışması sonucu çalınan aracın izi bulundu. Bölgede çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, şüphelilerin çaldıkları aracı çalıştırabilmek için çözüm aradığını belirledi. Bir yedek parça dükkanına giren şahısların, araç için "kontak" satın aldıkları sırada polis ekiplerinin dikkati, hırsızları ele verdi. Düzenlenen operasyonla B.K, S.U. ve E.D. kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı.

2 kişi tutuklandı

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden B.K. ve S.U. çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheli E.D. ise serbest bırakıldı. Bulunan otomobil sahibine teslim edilirken, hırsızlık anları iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, şüphelilerin bir süre aracın etrafında dolaştığı, daha sonra otomobili çalıştırmadan bölgeden uzaklaştırdıkları anlar yer alıyor.

Cihan Atik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.