GÜNDEM - 09 Nisan 2025 Çarşamba 15:05

Karagöllü’yü doğalgaz heyecanı sardı

A
A
A
Karagöllü’yü doğalgaz heyecanı sardı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Derince Karagöllü Mahallesi’nde doğalgaz müjdesi verilmesi köyde coşkuyla karşılandı.


Ramazan ayında Karagöllü Mahallesi Muhtarlığının düzenlediği iftara konuk olan Başkan Tahir Büyükakın, mahalle sakinlerine doğalgaz müjdesi vermiş ve projenin detaylarını paylaşmıştı. Karagöllüler, doğalgazın geleceği günü iple çekmeye başladı.


Derince Karagöllü Mahallesi Muhtarı İbrahim Asiltürk yaptığı açıklamada, "Köyümüzde düzenlediğimiz iftar programına Başkanımız Tahir Büyükakın konuk oldu. Gelişi bizim için önemliydi. Köyümüze bağlı 8 mahallemiz var. 8 mahallemizin tamamına doğalgaz geleceğinin sözünü verdi. Vatandaşlarımız sevinçten uçuyor. Evlerimizde yemek için tüp, ısınmak için odun ve kömür kullanılıyor. Doğalgaz geldiğinde bizim için büyük bir rahatlık olacak. Bayramdan sonra hatta çalışmalara başlanacağı ifade edildi. Emekleri için Başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.


Köy sakinlerinden Cemal Çakıroğlu ise doğalgaz sevincini yaşadıklarını belirterek, "Başkanımıza ilgisinden dolay çok teşekkür ediyoruz. Doğalgaz gelirse bizi ormanda uğraşmaktan kurtaracak. Doğalgaz ile birlikte rahat edeceğiz. Vaktimizin büyük bir kısmı kış hazırlığı ile geçiyor. Kışın ısınmak için odun ve kömür kullanıyoruz. İsler duvarları mahvediyor. Bunlardan kurtulacağız. Heyecanlıyız, mutluyuz, doğalgazı bekliyoruz" diye konuştu.



Karagöllü’yü doğalgaz heyecanı sardı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.