GÜNDEM - 17 Şubat 2026 Salı 11:43

Kartepe Kent Meydanı Cami, ilk teravihle ibadete açılıyor

A
A
A
Kartepe Kent Meydanı Cami, ilk teravihle ibadete açılıyor

Kartepe Kent Meydanı Cami, Ramazan ayının ilk teravih namazıyla cemaatle buluşacak.


Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartepe Kent Meydanı’ndaki 30 bin metrekarelik alanda yapımı tamamlanan cami, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak ilk teravih namazıyla ibadete açılacak. Modern mimarisiyle dikkati çeken ve son hazırlıkların tamamlandığı camide, aynı anda 3 bin kişi saf tutabilecek.


Açılış programına, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kartepe Belediye Başkanı Mustafa Kocaman ve kent protokolünün katılması bekleniyor.


Toplam 5 bin 250 metrekare inşaat alanına sahip ve 3 katlı olarak projelendirilen yapı, ibadethane özelliğinin yanı sıra sosyal donatılarıyla da hizmet verecek. Caminin 1814 metrekarelik bodrum katında çok amaçlı salon, kütüphane, 6 derslik, 2 öğretmen odası ile şadırvanlar yer alıyor.


Zemin katta 1375 metrekare ana ibadet alanı ve 325 metrekare son cemaat yeri bulunurken, 967 metrekarelik mahfil katında ise 565 metrekarelik ibadet alanı oluşturuldu.



Kartepe Kent Meydanı Cami, ilk teravihle ibadete açılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Selçuk Üniversitesinde iftar sofraları öğrencilerin talepleriyle şekillendi Selçuk Üniversitesinde (SÜ) iftar sofraları öğrencilerin talepleriyle şekillendi. Ramazan ayı boyunca her damak zevkine hitap eden üç farklı seçeneğin sunulacağı zengin menüler, sembolik bir ücret olan 30 TL karşılığında öğrencilerle buluşacak. Selçuk Üniversitesi, Ramazan ayını öğrenci odaklı bir iftar menüsüyle karşılıyor. Üniversite yönetimi, bu yıl iftar menülerini bizzat öğrencilerin beslenme alışkanlıkları ve beklentilerini gözeterek onlardan gelen talepler doğrultusunda oluşturdu. Öğrenciler, bu zengin ve besleyici iftar menülerine 30 TL gibi bir ücretle ulaşabilecek. "Öğrenci dostu kampüs" vizyonuyla hayata geçirilen bu uygulama, gençlerin kampüs içerisinde ev konforunda ve uygun fiyatla iftar yapmasına imkan tanıyacak. Menülerin çeşitlendirilmesi ve öğrencilerin taleplerinin hayata geçirilmesiyle Rektör Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz bizzat ilgilendi. Öğrencilerin taleplerinin dinlendiği bir video anket hazırlatan Yılmaz, yemekle ilgili beklentileri ayrı ayrı inceleyerek Ramazan ayında iftar menülerinin hassasiyetle oluşturulmasını istedi. Prof. Dr. Yılmaz, "Öğrencilerimizin sadece eğitim hayatında değil, sosyal ihtiyaçlarında da yanında olmaya önem veriyoruz. Ramazan ayında özellikle evinden uzakta iftar yapacak olan öğrencilerimizin kendilerini aile ortamında hissedebilmeleri ve özledikleri yemeklere ulaşabilmeleri için bu aya özel menüler oluşturduk. Umarım kendi evladımız gibi gördüğümüz öğrencilerimiz, her yönüyle güzel bir Ramazan ayı geçirirler" dedi. Üç farklı seçenek: vejetaryen menü listede Paylaşılan listeye göre öğrencilere menülerini seçme imkanı tanındı. Gençler her akşam kırmızı et, beyaz et ve sebze yemekleri arasından seçim yapabilecek. Özellikle et tüketmeyen vejetaryen beslenme alışkanlığına sahip öğrenciler için özel olarak hazırlanan sebze yemekleri de bu yıl listeye dahil edildi. Konya mutfağının vazgeçilmezi bamya çorbasından gençlerin favorisi olan tiramisu ve cevizli supangle gibi modern tatlılara kadar uzanan menüler, besin değerleri uzmanlarca hesaplanmış dengeli öğünlerden oluşuyor.
Aydın Efeler’de vatandaşlara gıda desteği On bir ayın sultanı Ramazan ayına sayılı günler kala saha çalışmalarını hızlandıran Efeler Belediyesi ekipleri, kapı kapı dolaşarak gıda kolilerini ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin öncülüğünde ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destek çalışmalarını hızlandıran belediye ekipleri ’Kardeş Eli’ projesi kapsamında dar gelirli vatandaşların sofralarına umut oldu. Ramazan ayı öncesinde sahaya inen Efeler Belediyesi Sosyal Yardım Ağı (EFESYA) ekipleri, ilçenin farklı noktalarında belirlenen aileleri, evlerinde ziyaret ederek gıda kolilerini tek tek teslim etti. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine market alışverişlerinde kullanmaları için alışveriş kartı dağıtımı da başlatılırken, kartlar, mahalle muhtarları aracılığıyla belirlenen ailelere ulaştırılıyor. Ramazan ayının maneviyatına dikkat çeken ve bu günler paylaştıkça daha güzel olduğuna dikkat çeken Efeler Belediyesi, dayanışma zincirini büyütmek isteyen hayırsever vatandaşların da Efeler Belediyesi Efe Masa birimini veya Çağrı Merkezi’ni arayarak projeye katkı sağlayabileceklerini hatırlattı. Çalışmalara ilişkin açıklamada bulunan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin; "Ramazan, paylaşmanın ve birbirini gözetmenin ayıdır. Hiçbir hemşehrimizin kendini yalnız hissetmediği bir Efeler için çalışıyoruz. Kardeş Eli Projemizle sofralara bereket, kalplere umut taşımaya devam edeceğiz. Dayanışmamız büyüdükçe Efeler daha güçlü olacak" dedi.
Kayseri Fatih Erkan: "Ramazan, kardeşliğimizi güçlendiren en kıymetli zamanlardan biridir" Hacılar Girişimci İş İnsanları Derneği (HAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erkan, mübarek Ramazan-ı Şerif dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ramazan ayına bir kez daha kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Erkan, bu mübarek ayın rahmet, bereket ve mağfiret ayı olduğunu belirtti. Ramazan’ın; paylaşmanın, dayanışmanın ve gönül birliğinin en güçlü şekilde hissedildiği müstesna bir zaman dilimi olduğuna dikkat çeken Erkan, asırlardır toplumu ayakta tutan kardeşlik ruhu ve yardımlaşma kültürünün bu ayda daha da anlam kazandığını vurguladı. İş dünyasının temsilcileri olarak yalnızca ekonomik üretimin değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluğun da bilincinde olduklarını belirten Erkan, Ramazan ayının manevi ikliminde ihtiyaç sahiplerini gözetmenin, dayanışmayı büyütmenin ve şehrin sosyal bağlarını güçlendirmenin önemli bir görev olduğunu ifade etti. Birlik ve beraberlik mesajı veren Erkan, "Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel, ulaşamayacağımız hiçbir hedef yoktur" dedi ve Ramazan ayının kırgınlıkların sona ermesine, gönüllerin birleşmesine ve Kayseri’nin kalkınma yolculuğuna güç katmasına vesile olmasını temenni etti. Fatih Erkan, mesajının sonunda başta Kayserili olmak üzere tüm milletin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ederek sağlık, huzur ve bereket dolu bir ay diledi.