GÜNDEM - 20 Ocak 2026 Salı 17:10

Kartepe’de geleneksel kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi

A
A
A
Kartepe’de geleneksel kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi

Kartepe Belediyesi ile Türk Kızılay Kocaeli Kan Bağışı Merkezi işbirliğinde kan ve kök hücre bağışı kampanyası gerçekleştirildi.


Belediye hizmet binasında "Birbirimize Candan Bağlıyız" sloganıyla bu yıl 13’üncüsü düzenlenen etkinliğe, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı. Gün boyu devam eden kampanyada, Kızılay ekipleri tarafından kan bağışının önemi anlatılırken, kök hücre bağışı konusunda da bilgilendirme yapıldı. Gönüllülerden kan ve kök hücre numuneleri alındı.


Yetkililer vatandaşları düzenli kan bağışına davet ederken, kampanya kapsamında bağışçılara termos çanta hediye edildi.



Kartepe’de geleneksel kan ve kök hücre bağışı kampanyası düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale "Senin Kırıkkale’n" fotoğraf yarışması başladı Kırıkkale Belediyesi tarafından "Senin Kırıkkale’n: Tarih, Doğa, İnsan" temasıyla düzenlenen fotoğraf yarışmasına başvurular, 20 Şubat’a kadar devam ediyor. Kırıkkale Belediyesi tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasıyla, kentin tarihini, doğasını ve insan hikayelerini yansıtan kareler gün yüzüne çıkarılacak. "Senin Kırıkkale’n: Tarih, Doğa, İnsan" temasıyla düzenlenecek yarışmada, kentin sokaklarından doğal güzelliklerine, tarihi mekanlarından günlük yaşamına uzanan her ayrıntının fotoğrafla anlatılması hedefleniyor. Yarışma, Kırıkkale’de ikamet eden ya da yolu kentten geçen amatör ve profesyonel tüm fotoğraf tutkunlarına açık olacak. Tek kategori üzerinden düzenlenecek yarışmada, fotoğrafların il sınırları içinde çekilmiş olması ve kentin ruhunu yansıtması yeterli sayılacak. Profesyonel fotoğraf makinelerinin yanı sıra güncel akıllı telefonlarla çekilen yüksek çözünürlüklü fotoğraflar da kabul edilecek. Her katılımcı en fazla 3 fotoğrafla yarışmaya katılabilecek. Fotoğraflarda renk, ışık ve kadraj gibi temel düzenlemelere izin verilirken, fotoğrafın doğasına zarar verecek ağır manipülasyonlar ile yapay zeka üretimi görseller değerlendirmeye alınmayacak. Yarışmaya katılan eserlerin kullanım hakkı, eser sahibinin ismi belirtilmek kaydıyla Kırıkkale Belediyesi’ne ait olacak ve şehir tanıtımı, sergi ile yayınlarda kullanılabilecek. Başvurular, 20 Şubat tarihine kadar belediyenin resmi internet sitesinde yer alan başvuru adresinden yapılacak. Site üzerinden detaylı bilgiye ulaşılabileceği belirtildi.