ASAYİŞ - 11 Ocak 2026 Pazar 11:51

Kocaeli İtfaiyesi 13 bin 562 vakaya müdahale etti

A
A
A
Kocaeli İtfaiyesi 13 bin 562 vakaya müdahale etti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 2025 yılında 12 ilçede 635 personel ve 127 araçla 24 saat görev yaptı. Yangın, kurtarma ve önleme faaliyetleri kapsamında toplam 13 bin 562 vakaya müdahale edildi.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, 12 ilçede konuşlu 19 itfaiye grup ve müfrezesi, 635 personel ve 127 uluslararası standartlarda tam donanımlı araç ile kesintisiz acil durum hizmeti vermeye devam ediyor. 2025 yılı boyunca toplam 5 bin 975 yangın vakasına müdahale edildi. Bu vakaların 672’sini ev yangınları, 210’unu iş yeri yangınları, 100’ünü endüstriyel tesis yangınları, 110’unu ormanlık alan yangınları, bin 312’sini ot, anız ve ekin yangınları, bin 263’ünü çöp ve atık yangınları, bin 771’ini ise diğer yangınlar oluşturdu.



Rakamlarla kurtarma ve müdahale


Kurtarma ve diğer operasyonlarda toplam 7 bin 587 vaka başarıyla sonuçlandırıldı. Bu vakalar 3 bin 757 hayvan kurtarma, 2 bin 846 insan kurtarma, 591 trafik kazası ve 393 diğer hizmetler olarak kayıtlara geçti. Yangın ve kurtarma operasyonlarıyla birlikte 2025 yılında toplam 13 bin 562 vakaya müdahale edilirken, bu rakam 2024 yılına ait 11 bin 980 vakanın üzerine çıkarak artış gösterdi. İtfaiye ekiplerinin 2025 yılı ortalama ulaşım süreleri kentsel alanda 7 dakika 1 saniye, kırsal alanda ise 15 dakika 38 saniye oldu.



Yurt genelinde görev


Yaz döneminde çıkan orman yangınlarında hem Kocaeli’de hem de çevre illerde aktif görev alındı. Karabük, Çanakkale, Sakarya, Bilecik, Bursa, Manisa ve Edirne’deki orman yangınlarına takviye ekip desteği sağlandı. Balıkesir’in Sındırgı ilçesindeki deprem sonrası arama-kurtarma çalışmalarına, Bolu Kartalkaya’daki otel yangını sonrası ise söndürme faaliyetlerine destek verildi. Kocaeli İtfaiyesi, 2025 yılında yangın ve kazalara müdahalenin yanı sıra eğitim, önleme, afetlere hazırlık ve hızlı müdahale kapasitesiyle güvenli bir Kocaeli hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdü.



Kocaeli İtfaiyesi 13 bin 562 vakaya müdahale etti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sergen Yalçın: "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, Fatih Karagümrük beraberliği sonrası yaptığı açıklamada, "Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı" dedi. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında Beşiktaş, sahasında karşılaştığı Fatih Karagümrük ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, "Oyun ve skor isteğimiz gibi olmadı. Özellikle iç saha maçlarını iyi oyunla kazanmak istiyoruz. Bugün hem bireysel hem de takım performansı beklentinin altındaydı. Yakaladığımız pozisyonları atabilseydik kazanabilirdik ama olmadı. Ligin son maçları artık fazla da zaman kalmadı. Toparlanarak iyi bir sezon finali yapmak istiyoruz. Umarım başarılı oluruz. Ligin bitimine 3 maç kaldı. Puan durumundaki yerimizi korumak istiyoruz. Oyunumuz bizi de memnun etmedi. Oyuncularımı zor bir maç olacağı yönünde uyardım. Bazen istediğimiz gibi olmuyor. Rakip bugün iyi savunma yaptı. Sonuçta şampiyonluğu da kaybetmedik. Ligin sonlarında bu tür skorlar çıkabiliyor. Ligde ilk 4 takımın 3’ü puan kaybetti bu hafta. Hedefsiz kaldığınız zaman oyuncuları maç için ikna etmek zor oluyor. Önümüzde kupa var. Bizim için son çıkış Türkiye Kupası. Umarım Konyaspor ile oynayacağımız maç sonrasında final biletini alabiliriz" diye konuştu. "Takım olarak tamamen kupaya odaklandık" Karagümrük karşısında ilk kez siyah-beyazlı formayı giyen 27 yaşındaki kaleci Devis Vasquez hakkında sorulan soruya ise Yalçın, "Şu anda önümüzdeki sezonla alakalı bir karar vermedik. Oyuncuları kullanıyoruz, bakıyoruz. Tam olarak karar vermek için toplantı yapmadık. Takım olarak tamamen kupaya odaklandık. Kupa maçından sonra bu konuyla ilgili daha net konuşabiliriz" yanıt verdi.