ASAYİŞ - 15 Nisan 2019 Pazartesi 17:02

Kocaeli merkezli 7 ilde dolandırıcılık operasyonu: 37 gözaltı

A
A
A
Kocaeli merkezli 7 ilde dolandırıcılık operasyonu: 37 gözaltı

Bankaların adına açtıkları internet siteleri üzerinden dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik Kocaeli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.

Bankaların adına açtıkları internet siteleri üzerinden dolandırıcılık yapan şahıslara yönelik Kocaeli merkezli 7 ilde düzenlenen operasyonda 37 kişi gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre, bankaların adına kurulan internet siteleri üzerinden kolay kredi imkanı teklifleriyle işlem yapan ve dolandırıldığını anlayan vatandaşların şikayeti üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemenin ardından başlatılan soruşturmada sahte internet siteleri üzerinden vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 42 kişi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Kararın ardından polis ekiplerince Kocaeli merkezli İstanbul, Osmaniye, Antalya, Manisa, Rize ve Ardahan’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltı kararı bulunan 5 şüphelinin ise benzer suçlardan cezaevinde olduğu tespit edildi.



Dolandırılan şahısların kayıtları "Pop karışık" adlı CD’lere saklandı


Gözaltına alınarak emniyete götürülen şahıslar hakkında yapılan incelemede kurulan internet siteleri ve sosyal medya üzerinden "Kredi Kartı Borcunuz Varsa, Nakit Sıkıntınız Varsa, Telefon Modelinizi Yükseltecekseniz, gerçekten Borcu Çok Olanlar, Kredi Borcu icralık olduysa" gibi vaatlerin olduğu reklamlar verdikleri, internet üzerinden oluşturdukları adreslere gelen vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi. Operasyonlarda yapılan aramalarda ise dolandırılan ve dolandırılacak şahısların isimlerinin yazıldığı defterler ile kayıtların yedeklendiği "Pop Karışık" yazılı CD’ler ve harici bellekler ele geçirildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler daha sonra Gebze Adliyesine sevk edildi.


Öte yandan, Özel Harekat Polislerinin de katıldığı operasyon anı polis kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.