ÇEVRE - 15 Eylül 2020 Salı 13:43

Kocaeli’de koku yayan 2 fabrikaya 265 bin 599 TL ceza kesildi

A
A
A
Kocaeli’de koku yayan 2 fabrikaya 265 bin 599 TL ceza  kesildi

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde çevreye pis koku yayarak vatandaşları rahatsız eden 2 fabrikaya toplamda 265 bin 599 TL idari para cezası uyguladı.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde çevreye pis koku yayarak vatandaşları rahatsız eden 2 fabrikaya toplamda 265 bin 599 TL idari para cezası uyguladı.


Kartepe’de geçtiğimiz günlerde geniş bir alana yayılan ve belirli mahallelerinde hissedilen pis koku vatandaşları rahatsız etti. Gelen şikayetler üzerine Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince bölgede inceleme ve denetimler gerçekleştirdi. İnceleme sonrasında koku ve çevre kirliliğine neden olan kuruluşlar ekipler tarafından tespit edilerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile temasa geçildi. Tespit sonrasında harekete geçen Çevre ve Şehircilik Kocaeli İl Müdürlüğü ekipleri, Kartepe Köseköy’de faaliyet gösteren 2 fabrikaya denetim gerçekleştirdi. Yapılan denetimde tesis içi ve yakın çevresinde rüzgara bağlı olarak koku hissedildiği tespit edilmesin sonrasında iki fabrikaya toplamda 265 bin 599 TL idari para cezası uygulandı.


Çevreye karşı sanayi kuruluşlarını duyarlı olmaya davet eden “Herkes çevre kirliliğine hassasiyet göstermeli. Sanayi kuruluşlarımız da üzerilerine düşen sorumlulukları yerine getirerek, evlatlarımızın geleceğine sahip çıkmalılar. Bu konuda yaptıkları çalışmalar ile çevreyi koruyan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Hemşehrilerimizin içi rahat olsun kontrol ve denetimlerimiz devam edecek” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’te esrarengiz patlama sesi korku ve paniğe neden oldu Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde şiddetli bir patlama sesi duyuldu. Bölgede yaşayan vatandaşları tedirgin eden patlama sesi ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatılırken boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi. Olay, Gaziantep’in Nizip ilçesine bağlı Suriye sınır hattındaki kırsal mahallelerde meydana geldi. İddiaya göre, özellikle bölgedeki kırsal Gökçeli Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar bir anda çok yüksek bir patlama sesi duydu. Duydukları sesle korku ve panik yaşayan vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine sesin duyulduğu bölgelere jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı olay sonrası patlama sesinin kaynağı ile ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı. Olayla ilgili çalışma yapan ekiplerin boş araziye havan mermisi düşmüş olabileceği ihtimali üzerinde durduğu öğrenildi. Korku ve panik yaşayan vatandaşlar o anları anlattı Yaşadıkları korku ve paniği anlatan Çapan Köse ve Adil Yılmaz isimli vatandaşlar, önce kısa süreli keskin bir ışık gördüklerini sonrasında ise şiddetli bir patlama sesiyle irkildiklerini söyledi. Vatandaşlar, Suriye’ye yakın olduklarını ve oradan bir şey düşme ihtimalinin akıllarına geldiğini de ifade etti. Konu ile ilgili geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.