GÜNDEM - 06 Şubat 2026 Cuma 15:14

Körfezray şantiyesinde deprem şehitleri anıldı: Bölgeye 100 milyon liralık destek sağlandı

A
A
A
Körfezray şantiyesinde deprem şehitleri anıldı: Bölgeye 100 milyon liralık destek sağlandı

Kocaeli'nin ulaşım vizyonu olan Körfezray Metro Projesi'ni yürüten MetGün İnşaat, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden vatandaşları felaketin 3. yılında şantiye alanında düzenlediği programla andı. Programda depremden etkilenen illere yaklaşık 100 milyon TL yardım yapıldığı belirtildi.

Körfezray Metro Projesi şantiyesi yemekhanesinde gerçekleştirilen programda Kahramanmaraş merkezli "asrın felaketi"nde yaşamını yitiren vatandaşlar için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. MetGün İnşaat tarafından yapılan açıklamada, depremzedeler için düzenlenen bağış gecesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) Met-Gün Grup adına 10 milyon TL, Metin Güneş ve Halis Ezer adına ise 5 milyon TL bağış yapıldığı belirtildi. 

Körfezray şantiyesinde deprem şehitleri anıldı: Bölgeye 100 milyon liralık destek sağlandı

Deprem bölgesindeki şantiyelerden bin personel ile 200'den fazla makine ve ekipmanın arama kurtarma çalışmalarına katıldığı, afet bölgesinde barınma ve yemek ihtiyacının karşılanmasına katkı sunulduğu belirtildi. Hatay Havalimanı pisti ile otoyol viyadük onarım çalışmalarına destek verildiği, bin 500 çadır ve 5 bin konteynerin depremzedelerin kullanımına sunulduğu kaydedildi.

Körfezray şantiyesinde deprem şehitleri anıldı: Bölgeye 100 milyon liralık destek sağlandı

Gaziantep'teki şantiyede bin 500 kişinin barınma ve yemek ihtiyacı karşılanırken, çocuklar için palyaço etkinliği başta olmak üzere çeşitli sosyal etkinlikler düzenlendiği, camilerde kalan depremzedelere ve sokaklarda vatandaşlara sıcak yemek dağıtıldığı, kıyafet ve hijyen desteği sağlanıp, jeneratör temin edildiği ifade edildi. Ayrıca İspanya'nın Madrid kentinde toplanan bağışların da deprem bölgesine ulaştırıldığı belirtildi. Yapılan toplam yardımın yaklaşık 100 milyon TL'ye ulaştığı kaydedildi.

Körfezray şantiyesinde deprem şehitleri anıldı: Bölgeye 100 milyon liralık destek sağlandı

Körfezray'da ilk etap 2028'de hizmete girecek

Öte yandan, Kocaeli'de yapımı süren ve kentin kuzey yakasını birleştirecek Körfezray Metro Projesi'nde çalışmalar hızla devam ediyor. Körfez, Derince, İzmit ve Kartepe ilçelerini birbirine bağlayacak yaklaşık 27 kilometrelik hat, 18 istasyondan oluşacak. Yaklaşık 2,2 milyar dolarlık yatırımla hayata geçirilen projenin ilk etabının 2028'de, tamamının ise 2029'da hizmete girmesi hedefleniyor. Sanayi bölgeleri ile yerleşim alanları arasında entegre ulaşım sağlayacak hattın günlük 300 bin yolcu kapasitesiyle D-100 kara yolu trafiğini önemli ölçüde rahatlatması bekleniyor. Ayrıca hattın kapasitesinin ilerleyen yıllarda 500 bine ulaşması öngörülüyor. Metro; tren, tramvay, otogar ve deniz ulaşımıyla entegre çalışacak.

Körfezray şantiyesinde deprem şehitleri anıldı: Bölgeye 100 milyon liralık destek sağlandı

Cihan Atik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Sarıkamış’a kış geri döndü: Kar kalınlığı 15 santimetreyi aştı Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bahar ortasında etkili olan kar yağışı, bölgeyi yeniden beyaza bürüdü. İlçe merkezinde kar kalınlığı 15 santimetreyi aşarken, nisan ayının sonlarına yaklaşılırken gelen sürpriz yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte başlayan kar yağışı, gece saatlerinden itibaren etkisini artırdı. Sarıkamış’ta ağaçlar, araçlar ve çatılar karla kaplanırken, ilçe genelinde kartpostallık görüntüler oluştu. Yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve çevre köy yollarında ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı. Karayolları ve belediye ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulunuldu. "Sarıkamış’a kış geri geldi" Sarıkamışlılar, nisan ayında etkili olan kar yağışının şaşırtıcı olduğunu ancak bölgenin sert iklimi nedeniyle bu tür hava koşullarına alışık olduklarını ifade etti. Vatandaşlar, "Nisan ayının sonuna yaklaşmış bulunmaktayız. Fakat Sarıkamış’ta kar yağışı devam ediyor. Bugün de yoğun bir kar yağışı var. Yaz geldi derken, kış geri geldi Sarıkamış’a, her yer bembeyaz oldu. Sarıkamış’a tekrardan kış geri geldi" şeklinde konuştu. Öte yandan bölgede etkili olan soğuk hava dalgasının birkaç gün daha sürebileceği, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olunması gerektiği bildirildi. Kar yağışı, Sarıkamış’ta bahar koşullarını geciktirirken, önümüzdeki günlerde hava durumunun nasıl seyredeceği merak ediliyor.