GÜNDEM - 24 Ocak 2026 Cumartesi 14:45

Kuzuyayla Kızak Pisti’ne yürüyen bant geliyor

A
A
A
Kuzuyayla Kızak Pisti’ne yürüyen bant geliyor

Kartepe ilçesinde bulunan Kuzuyayla Kızak Pisti’nin yanına inşa edilen kapalı yürüyen bant sistemi, saatte bin kişi taşıma kapasitesiyle kış sezonunda hizmet vermeye hazırlanıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kuzuyayla Tabiat Parkı’ndaki kızak pistine vatandaşların ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla kapalı yürüyen bant sistemi inşa ediyor. Kış sezonu hazırlıkları kapsamında hayata geçirilecek proje ile kayak severlerin piste erişiminde konforun artırılması hedefleniyor. 96 metre uzunluğunda ve 2,5 metre genişliğinde inşa edilen yürüyen bant sistemi çalışmaları kapsamında, kızak pisti alanının zemini yüzde 12 eğimli olacak şekilde kazı yapıldı ve yürüyüş bandı altı zemin iyileştirme çalışmaları tamamlandı. Ayrıca, 3,50 metre 2,50 metre ile 4,00 metre 2,90 metre ebatlarında istasyon temel betonlarının dökümü gerçekleştirildi.



Saatte bin kişiyi taşıyabilecek


Atölye ortamında mekanik ve elektronik aksam üretimi tamamlanan modüllerin şantiyeye nakli yapılmaya başlandı. Bu kapsamda üst istasyon, alt istasyon ve yürüyen bant mekanik akşamların modüllerin montaj çalışmalarına devam ediliyor. Yürüyen bant tamamlandığında saatte bin kişiyi taşıyabilmesi hedefleniyor. Yaklaşık yüzde 12 eğimle tasarlanan yeni sistem, maksimum 0,7 metre/saniye hıza ve bin kişilik kapasiteye sahip olacak. Motor sürücüsü sayesinde hız ayarı kontrollü şekilde yapılabilecek. Bant genişliği 600 mm olan, sürüş ve dönüş istasyonları ile kapalı çatı sistemi sayesinde güvenli kullanım sağlayacak olan yürüyen kapalı bant, ziyaretçilere konforlu ve güvenli deneyim sunacak.



Güvenlik önlemleri ön planda


Kuzuyayla Kızak Pisti’ne yapılacak olan yürüyen bantta güvenlik önlemleri ön planda olacak. Buna göre kapalı çatı sistemi iç genişliği minimum 2 metre olacak ve her 25 metrede acil çıkış kapısı, her 4 metrede ise LED aydınlatmalar yer alacak. Yolcuların istem dışı teması ve düşme riskine karşı 2 metre mesafe bırakılacak ve bu mesafe fotosel sistemi ile kontrol edilecek. Sistem, belirli süre yolcu olmadığında enerji tasarrufu için bekleme moduna geçecek. Alt istasyondan yolcu geçişi algılandığında ise otomatik olarak çalışacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yatırım ile Kuzuyayla Kızak Pisti’ni daha güvenli, modern ve keyifli bir deneyim sunan pist hâline getirmeyi hedefliyor.



Kuzuyayla Kızak Pisti’ne yürüyen bant geliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Ağrı’da kış şartlarına yönelik trafik denetimleri sürdürülüyor Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminin beraberinde getirdiği olumsuz hava ve yol şartlarına karşı il genelinde trafik denetimleri gerçekleştirdi. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekiplerince kent merkezi ve ilçelerde eş zamanlı uygulamalar gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, kış aylarında artış gösteren gizli buzlanma, kar yağışı ve görüş mesafesindeki azalma gibi risklere karşı sürücülerin daha dikkatli olmalarının amaçlandığı ifade edildi. Denetimler kapsamında araç sürücülerine; gizli buzlanmaya karşı dikkatli olunması, hız limitlerine uyulması, güvenli takip mesafesinin korunması, kış lastiği kullanımı ve trafik kurallarına riayet edilmesi konularında bilgilendirme yapıldığı aktarıldı. Ekiplerin, yol kullanıcılarını muhtemel riskler konusunda uyardığı ve güvenli sürüş bilincinin artırılmasının hedeflendiği kaydedildi. Açıklamada ayrıca, kış şartlarının etkili olduğu dönemlerde meydana gelebilecek trafik kazalarının önlenmesi amacıyla denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin aralıksız devam edeceği vurgulandı. Vatandaşlardan, hem kendi güvenlikleri hem de trafikteki diğer yol kullanıcılarının güvenliği için trafik kurallarına titizlikle uymaları istendi. İl genelinde sürdürülen uygulamalarla birlikte, olumsuz hava şartlarında zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması, araçlarda kış şartlarına uygun ekipman bulundurulması ve yol durumuna göre kontrollü seyir edilmesinin önemine değinildi.
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 0 - Kocaelispor: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 19. haftasında Samsunspor, sahasında karşılaştığı Kocaelispor ile 0-0 berabere kaldı. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 54. dakikada ceza sahası dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Keita’nın şutunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp auta çıktı. 58. dakikada kornerden seken topa ceza sahası dışından sert vuran Soner Gönül’ün şutunda kaleci Gökhan meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti. 70. dakikada ceza sahası sol çaprazdan Rivas’ın şutunda, top direğin sağından az farkla auta çıktı. 87. dakikada çalımlarla ceza sahasına giren Can Keleş’in şutunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti. Stat: 19 Mayıs Hakemler: Yiğit Arslan, Erkan Akbulut, Özcan Sultanoğlu Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Soner Gönül, Celil Yüksel (Olivier Ntcham dk 46), Antoine Makoumbou, Elayis Tavsan (Joe Mendes dk. 68), Yalçın Kayan, Jaures Assoumou (Tahsin Bülbül dk. 74), Marius Mouandilmadji (Cherif Ndiaye dk. 68) Yedekler: Efe Törüz, İrfan Can Eğribayat, Ali Diabate, Toni Borevkovic, Yunus Emre Çift, Logi Tomasson Teknik Direktör: Thomas Reis Kocaelispor: Gökhan Değirmenci, Ahmet Oğuz, Anfernee Djiksteel, Botond Balogh, Massadio Haidara, Tayfur Bingöl (Samet Yalçın dk. 68), Karol Linetty (Rigoberto Rivas dk. 46), Daniel Agyei (Can Keleş dk. 79), Habib Keita, Luis Show, Bruno Petkovic (Serdar Dursun dk. 88) Yedekler: Serhat Öztaşdelen, Oleksandr Syrota, Muharrem Cihan, Darko Churlinov, Furkan Gedik, Ege Bilim Teknik Sorumlu: Volkan Kazak Sarı kartlar: Yalçın (Samsunspor), Show, Tayfur (Kocaelispor)