GENEL - 07 Aralık 2018 Cuma 18:12

Otoban Üstü Camii’nin minaresi tamamlandı

A
A
A
Otoban Üstü Camii’nin minaresi tamamlandı

Körfez Belediyesi tarafından Hacı Osman Mahallesi’nin otoban üstündeki kalan kısmında yapımı devam eden 150 kişilik caminin inşaatında sona doğru gelindi.

Körfez Belediyesi tarafından Hacı Osman Mahallesi’nin otoban üstündeki kalan kısmında yapımı devam eden 150 kişilik caminin inşaatında sona doğru gelindi.



Körfez Belediyesi, ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda yeni projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda Hacı Osman Mahallesi otoban üstünde yapımına başlanılan yeni cami inşaatında sona doğru yaklaşıldı. Caminin kaba inşaatı neredeyse tamamlanırken, minare de hazır hale getirildi. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından çalışmalar sürekli olarak denetlenirken, kısa süre içerisinde iç dekorasyon çalışmalarının da başlanacağı belirtildi.



Caminin tamamlanması ile bölge için önemli bir ihtiyaç daha tamamlanmış olacak. 858 metrekarelik alanda inşa edilecek olan Otoban Üstü Camii’nin bodrum katında bay ve bayan lavabolar, abdesthane ve engelliler için alan yer alacak. 150 kişilik kapasiteye sahip olacak olan caminin bahçesinde ayrıca bir şadırvan da inşa edilecek. Çevresi ise dikey bahçeler ile güzel bir görünüme kavuşturulacak.



Öte yandan belediye ekipleri tarafından Tütünçiftlik ve Hereke’deki viyadük altları da LED aydınlatmalar ile şık hale getirildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Yurtta hava durumu Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Anadolu’nun doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ve Doğu Akdeniz’in Toroslar kesiminin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; hava sıcaklıklarının Marmara ve Kuzey Ege’de mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise önceleri güneyli, öğle saatlerinden itibaren batı bölgelerden başlamak üzere zamanla kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu ile Doğu Akdeniz ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney, güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 kilometre/saat) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 25 İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 19 İzmir: Parçalı bulutlu, kuzey çevreleri yer yer çok bulutlu 25 Adana: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33 Antalya: Parçalı ve az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Diyarbakır: Az bulutlu 30