ASAYİŞ - 22 Haziran 2025 Pazar 16:48

Otomobil istinat duvarından ağaçlık alana uçtu: 4 yaralı

A
A
A
Otomobil istinat duvarından ağaçlık alana uçtu: 4 yaralı

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, demir korkulukları aşarak 5 metrelik istinat duvarından ağaçlık alana uçtu, 4 kişi yaralandı.


Kaza, Yuvacık Yakacık Mahallesi Ulu Önder Caddesi’nde medyana geldi. Edinilen bilgiye göre, Harun Ö. idaresindeki 34 GN 2923 plakalı Chevrolet marka otomobil, sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi neticesinde demir korkulukları aşarak yaklaşık 5 metrelik istinat duvarından ağaçlık alana uçtu. Araçta bulunan 4 kişi yaralanırken, ihbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yaralıları bulundukları yerden çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti. İlk müdahalesi yapılan 4 yaralı, hastaneye kaldırıldı.


Kaza sebebiyle araç hurdaya dönerken, jandarma ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.



Otomobil istinat duvarından ağaçlık alana uçtu: 4 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Küçük tarihçiye büyük ilgi Tarih okumalarını günlük için videoya çeken 15 yaşındaki Bursalı Yahya Öztürk, sosyal medyadaki 16’ncı gününde 16 bin takipçiye ulaştı. 15 yaşında açtığı sosyal medya hesabıyla Osmanlı tarihini anlatmaya çalıştığını belirten Öztürk takipçilerinden olumlu tepkiler aldığını belirtti. Küçük tarihçiye sosyal medyada büyük ilgi. Bursalı küçük tarihçi Yahya Öztürk ilgi gösterdiği tarih okumalarını sosyal medyada videolar halinde paylaşmasıyla büyük ilgi gördü. Öztürk, yaklaşık 16 gün önce sosyal medya hesabı açarak başladığı tarih içerikli videolarına gelen ilgiyle birlikte, 16 bin takipçiye ulaştı. Kısa sürede yakaladığı takipçiyle dikkat çeken genç, hem çok şaşırdığını hem de başarısı için mutlu olduğunu belirtti. "Osmanlı tarihini anlatmaya çalışıyorum" Sosyal medyada açtığı tarih konulu hesabına gelen ilgiyle ilgili olarak açıklamada bulunan öğrenci Yahya Öztürk, "Yaklaşık 16 gün önce bir sosyal medya hesabı açtım. Burada Osmanlı tarihini yazıyorum diye içerik üretmeye başladım. Aynı zamanda bu içeriği yaparken Osmanlı döneminde çokça tartışılan konulara açıklık getirmek için videolar çekiyorum. Diğer bir içeriğim ise kaynak tanıtımı serisi. Başladığım günden beri sosyal medyadan ve çevremden çok güzel tepkiler aldım. Genel olarak insanlar videolarımı beğeniyorlar çok kısa bir sürede iyi bir takipçi kitlesine ulaştım. Yaptığım işten mutluluk duyuyorum. Açmış olduğum ‘tarihinmikrofonu’ isimli sayfama tarih severleri bekliyorum" dedi. "Tarihi bir kitap bakış açımı değiştirdi" Babasının getirdiği bir tarih kitabının bakış açısını değiştirdiğini belirten Yahya Öztürk, "Küçük yaşımdan beri çocuk kitapları okuyordum. Bundan 6 yıl önce babamın getirdiği bir tarihi roman benim bakış açımı değiştirdi. Bu kitabı okuduktan sonra etkisinde kaldım ve ilgimi çekti. O kitap ile birlikte tarihe merak sardım. 2 yıl boyunca tarihi romanlar okudum. Son 3 yıldır akademik kitaplar okuyorum. Bunun yanında 1 yıldır da birinci el kaynakları araştırıp okuyorum" ifadelerini kullandı. "Videoları hazırlamak için günlerce çalışıyorum" Tarih videolarını hazırlamak için günler harcadığını belirten Öztürk, "Videolarımı hazırlamadan önce tabi ki okuduğum kitapları birinci ve ikinci el kaynaklar kullanıyorum. Videolarımı hazırlamak bazen günlerimi bazen de 10 saat gibi bir zamanı alıyor. Videolarımı paylaştıktan sonra gelen tepkiler güzel sözler tabi ki beni daha da bu işe bağlıyor. Tarihi araştırmayı okumayı seviyorum. Osmanlı’yı araştırmayı ve anlatmayı ikilemde kalınan yerleri detaylıca konuşmayı seviyorum. Umarım bu şekilde devam edip daha iyi işler yapacağım" şeklinde konuştu.
Sakarya 150 milyon TL’lik vurgun yapmışlardı: Dev dolandırıcılık çetesine operasyon anı kamerada Sakarya’da otomotiv şirketleri üzerinden örgütlü nitelikli dolandırıcılık yaparak 150 milyon TL’nin üzerinde vurgun yapan ve 1.2 milyar TL’lik mal varlıklarına el konulan çetenin çökertildiği operasyona ait görüntüler ortaya çıktı. 150 jandarma personelin katılımıyla 17 adrese eş zamanlı baskında; şüphelilerin gözaltına alındığı ve yüklü miktarda delil niteliğindeki evrak ile dijital materyallere el konulduğu anlar yer aldı. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Kocaali ilçesi merkezli yürütülen dev bir dolandırıcılık operasyonunda, otomotiv şirketleri aracılığıyla onlarca vatandaşı mağdur eden örgüt çökertildi. Araç satış dolandırıcılığı ile 115 vatandaşı 150 milyon TL zarara uğratan örgütün; noter devri yapılmadan proforma fatura ve satış sözleşmeleri ile hayali araç satışı yaptığı, hacizli ticari araçları plaza önünde sergileyerek güven kazandığı belirlendi. Sakarya ve İstanbul’da yürütülen operasyonda 150 jandarma personelinin katılımıyla 17 adrese eş zamanlı baskın düzenlendi. 13 şüphelinin gözaltına alınarak 6’sının tutuklandığı operasyonda dolandırıcılık örgütü üyelerine ait 4 şirket üzerine kayıtlı; 101 adet araç, 13 adet çekme karavan, 2 adet plaza, 4 villa, 16 daire, 2 dükkan ve 9 arsa olmak üzere 31 adet gayrimenkul olmak üzere piyasa değeri yaklaşık 1.2 milyar TL olan taşınır/taşınmaz mal varlıkları ile 3 milyar TL’nin üzerinde olağan dışı hesap hareketliliği bulunan banka hesaplarına da el konuldu. Kocaali ilçesinde bulunan araç giydirme, servis aracına veya karavana dönüştürme alanında faaliyet gösteren içerisinde bulunduğu plaza da mühürlenerek faaliyetten men edildi. Dev çetenin çökertildiği operasyon anı kamerada Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin, Sakarya ve İstanbul illerinde nitelikli dolandırıcılık çetesine yönelik gerçekleştirdiği şafak operasyonuna ait görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde; tespit edilen adreslere yapılan baskın anları, şüphelilerin gözaltına alınarak çok sayıda mali değeri olan (araç satış sözleşmeleri, proforma faturalar, çek, senet vb.) ve delil niteliğindeki evraklara el konulduğu anlar yer aldı.