GENEL - 17 Nisan 2020 Cuma 09:29

(Özel) Marangoz, yaptığı oyuncaklarla evden çıkamayan onlarca çocuğun yüzünü güldürdü

A
A
A
(Özel) Marangoz, yaptığı oyuncaklarla evden çıkamayan onlarca çocuğun yüzünü güldürdü

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde faaliyet gösteren bir marangoz, korona virüs nedeni ile işleri azalınca ailesi ile birlikte yapmaya başladığı ahşap oyuncakları evden çıkamayan çocuklara hediye ediyor.

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde faaliyet gösteren bir marangoz, korona virüs nedeni ile işleri azalınca ailesi ile birlikte yapmaya başladığı ahşap oyuncakları evden çıkamayan çocuklara hediye ediyor.


Kocaeli’nin Başiskele ilçesi Yeniköy Mahallesi’nde yaşayan Fatih Deniz, işlettiği marangoz imalathanesinde korona virüs nedeni ile işleri azalınca, zamanını çocuklara oyuncak yaparak geçiriyor. İmalathanede babası Faruk Deniz ile birlikte kullanmadığı ahşaplardan oyuncaklar yapan Fatih Deniz, korona virüs nedeni ile evlerinden çıkamayan çocukları mutlu ediyor. Fatih Deniz ve babası Faruk Deniz’in yaptığı oyuncakları, eşi ve çocukları paketliyor. Daha sonra Fatih Deniz oyuncakları mahalle muhtarı Ali Balta ile birlikte tek tek evleri dolaşarak çocuklara dağıtıyor. Oyuncakları alan onlarca çocuk ise büyük mutluluk yaşadı. Evde sıkıldıklarını belirten çocuklar, hediye aldıkları oyuncaklarla vakit geçirdiklerini ifade ettiler.



“Bölgemizde yaşayan çocuklara hediye oyuncaklar yapıyorum”


İlk olarak çocukları için oyuncak yaptığını söyleyen Fatih Deniz, oğlunun fikir vermesi sonrasında mahallede yaşayan tüm çocuklar için oyuncak üretmeye başladığını ifade ederek, “Mobilya işi ile uğraşıyorum. İşlerim azaldığı için sokağa çıkamayan çocuklara oyuncaklar yaptım. Çocuklarım oyuncaklarla çok eğlenince ben de arkadaşlarımın çocuklarına da yaptım. Onlar da mutlu oldu. Şimdi bölgemizde yaşayan çocuklara hediye oyuncaklar yaptım. Yapmaya da devam ediyorum. Yapboz gibi ahşaptan oyuncaklar yaptım. Fikir de oğlumun aklına geldi. ‘Baba biz çok eğlendik, bunu herkese yapalım’ dedi. O şekilde başladık. Elimizde kullanmadığımız ahşapları da bu şekilde değerlendirmiş olduk” dedi.



“Evlerinde kalmalarına yardımcı olabilirsek ne mutlu bize”


Çocukların evlerinde iyi vakit geçirmeleri için oyuncak ürettiklerini ifade eden Faruk Deniz ise, “Bu proje torunumun aklına geldi. Biz de bu virüs nedeni ile evlerinden çıkamayan çocuklar için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya başladık. Ben de elimden geldiğim kadarıyla oğluma yarım etmeye çalışıyorum. Hediyeleri verdiğimiz çocuklardan çok güzel geri dönüşler aldık. Biz de elimizden geldiğince daha çok ürün yapmaya başladık. İnşallah çocukları mutlu edebiliriz. Evlerinde kalmalarına yardımcı olabilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.



“Çocukların mutlu olmasından dolayı çok sevindik”


Deniz ailesi ile birlikte üretilen oyuncakları çocuklara dağıtan mahalle muhtarı Ali Balta ise, “Buraya gelip, çocuklar için yapılan oyuncakları gördük. Ben de Fatih kardeşim ile birlikte Başiskele Belediyesine giderek mahallemizdeki çocuklar oyuncakların ulaştırılmasını sağladık. Çocuklara oyuncakları kendimiz ellerimiz ile teslim ettik. Hayırlı bir iş yaptığımızı fark ettik. Çocukların mutlu olmasından dolayı çok sevindik. Düşüncesinden dolayı Fatih kardeşimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fenerbahçe 5 yıl sonra Final Four’da Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fransız ekibi Monaco’yu 80-79 yenerek seride durumu 3-2’ye getirdi. Sarı-lacivertliler, 5 yıl sonra Final Four’a katılma başarısı gösterdi. THY Euroleague play-off serisi beşinci maçında Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, deplasmanda Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısını Monaco 40-35 önde tamamlarken, normal süre 70-70’lik skorla tamamlanarak uzamalara gidildi. Sarı-lacivertliler parkeden 80-79 galip ayrılarak adını Final Four’a yazdırdı. Avrupa basketbolunun son yıllarda en önemli takımlarından olan Fenerbahçe, 2015-2019 yılları arasında üst üste 5 kez kaldığı Final Four’da 2017 yılında şampiyonluk yaşadı. Sarı-lacivertliler bu süreçte 3 kez de final oynadı. Fenerbahçe bugün aldığı Dörtlü Final biletiyle 5 yıl sonra bu başarıyı tekrarladı. Euroleague Dörtlü Finali, Almanya’nın başkenti Berlin’de 24-26 Mayıs’ta Mercedes-Benz Arena’da düzenlenecek. Jasikevicius üst üste 4. kez Aralık 2023’te takımın başına geçen Sarunas Jasikevicius, sarı-lacivertlilerin bu başarısında önemli pay sahibi oldu. Sporculuk kariyerinde birçok başarıya sahip olan Litvanyalı koç, antrenörlük kariyerinde de üst üste 4. kez Dörtlü Final’de mücadele edecek. Son 3 sezonda Barcelona ile birer kez, ikincilik, üçüncülük ve dördüncülük yaşayan Jasikevicius, bir kez de Zalgiris Kaunas takımıyla turnuvayı üçüncü tamamladı.
Kocaeli Elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü: 1 ölü, 1 yaralı Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde önce yol kenarında yürüyen yayaya, ardından beton elektrik direğine çarpan otomobil ikiye bölündü. Feci kazada metrelerce savrulup yere çakılan yaya hayatını kaybederken, sürücü de yaralandı. Kaza, Sepetlipınar Mahallesi D-130 karayolu geçişi Yalova istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, S.T. idaresindeki 41 ST 138 plakalı Honda marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak önce yol kenarında yürüyen yayaya, sonra beton elektrik direğine çarptı. Çarpmanın şiddetiyle otomobil ortadan ikiye bölündü. Yaya metrelerce savrulup yere çakılırken, otomobilin bölünen arka kısmı da iş yerine çarptı. Kazayı gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi yapılan S.T., ambulansla Gölcük Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde yayanın ise hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından yayanın cansız bedeni otopsi için morga götürüldü. Feci kaza kamerada Öte yandan, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaza anı saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde yayanın otomobilin çarpmasıyla metrelerce savrulup yere çakıldığı, otomobilin ise beton direğe çarpıp ikiye bölündüğü görülüyor.