GÜNDEM - 28 Mayıs 2025 Çarşamba 10:48

Sanat Gazisi

A
A
A
Sanat Gazisi

Kocaeli’deki tiyatro festivalinde rolüne kendini fazla kaptıran öğrenci doğaçlama hareketle elini kırdı ama oyunu bırakmadı. Sahne tutkusunu "ilk tiyatromdu, acıyı hissetmedim" sözleriyle anlatan Yiğit Sarıyıldırım, izleyenlerin haberi bile olmadan oyunu tamamladı. Sanat uğruna gösterdiği bu örnek duruş, onu adeta "tiyatronun gazisi" yaparken, oyun ise birinci oldu.



Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği 17. Tiyatro Festivali’ne katılan Servetiye Cephesi Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü, sahnelediği "Scapin’in Dolapları" adlı oyunu ile büyük başarı elde etti. Servetiye Cephesi Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü öğrencileri, gösterdiği başarılı oyunla 11 okul arasından birinci olmayı başardı. Oyun esnasında öğrencilerden Yiğit Sarıyıldırım, rolüne kendini o kadar kaptırdı ki şiddetle yere vurarak elini kırdı ancak ne acı ne kırık onu durdurabildi.



"Eli kırıldı ama oyuna devam etti"


Festivalde rol alan öğrencilerden Yiğit Sarıyıldırım, oyun sırasında yaşadığı talihsiz kazaya rağmen sahneden kopmadı. Sahneye kaptırdığı anlarda rol dışı hareketle yere sert şekilde vurduğunu söyleyen Sarıyıldırım, "Normalde oyunda elimi yere vurma sahnem yoktu. Ama perdenin açılmasıyla birlikte heyecanla doğaçlama hareket yaptım ve elim kırıldı. O anki adrenalinle acıyı hiç hissetmedim. İlk tiyatromdu, heyecan çok yüksekti. Ancak oyun bittikten sonra ağrı başladı. Kimse fark etmedi, ben de fark etmedim. Bu durum, sahneye olan bağlılığımızı ve o anki duygusal yoğunluğu gösteriyor." diye konuştu.



"Sahneye değil, birbirimize inandık"


Öğrencilerinin gösterdiği azmi ve dayanışmayı överek, başarının tesadüf olmadığını aktaran tiyatro kulübünün danışmanı, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Pelin Gürel Karakurt, "Bu yıl ilk kez böyle bir yarışmaya katıldık. Sadece sahnede değil, kulis arkasında da büyük inançla çalıştık. Her bir öğrencim role tutkuyla sarıldı. Çok güçlü ve donanımlı rakiplerimiz vardı ama biz inanarak yola çıktık. Birbirimize inandık, destek olduk, eksiklerimizi tamamladık. Bu ödül sadece birincilik değil aynı zamanda ekip olmanın, kenetlenmenin, birlikte üretmenin bir sonucu. Hepsiyle gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.



"Hayal ettik ve başardık"


Sahneye taşıdıkları karakterlere ruh katmaya çalıştıklarını ve bunun sonucunda başarıyı yakaladıklarını dile getiren tiyatro öğrencisi Ekin Ecrin Erbil, "Oyunda hepimiz sadece replikleri söylemek değil, o kişiyi yaşamak için uğraştık. Arkadaşımız kolunu kırmasına rağmen oyuna devam etti. Biz zaten iyi oynadığımızı düşünüyorduk, birinci olacağımıza da inanıyorduk. Hayal ettik, çalıştık ve başardık." şeklinde konuştu.



’En iyi genç erkek oyuncu’ ödülünü kazandı


Festivalde "En İyi Genç Erkek Oyuncu" ödülünü kazanan Zafer Yiğit Kahraman, "Sıra bana geldiğinde adım söylendiğinde çok heyecanlandım ve gururlandım. Arkadaşlarımla birlikte geçirdiğimiz prova süreci, yönetmenimiz Yusuf’un bana verdiği tiyatrolu yönlendirmeler bu başarıda çok etkiliydi. Scapin karakterini oynarken, onun dolandırıcılıkla geçinmeye çalışan bir uşak olduğunu göz önünde bulundurarak sahnede sürekli aktif, hareketli ve hesapçı bir tavırla oynadım. Bu duyguyu hissettirebildiğim için çok mutluyum." dedi.




Sanat Gazisi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa 11 yıl kaçtı, 9 estetikle yeni yüz yaptı... Yeni hayat kurup yıllarca maaşla çalışan katil işçi servisinde yakalandı Bursa’da 2011’de işlenen tasarlayarak cinayetin ardından sırra kadem basan firari zanlı, yıllarca izini kaybettirmek için kardeşinin kimliğini kullandı, 9 kez estetik ameliyat geçirdi. İzmir’de mobilyacıda çalışarak yeni bir hayat kuran şahıs, Bursa Asayiş ekiplerinin yüzlerce kamera kaydı inceleyerek yürüttüğü titiz takip sonucu, işe gittiği servis aracında yakalandı. Şahsın yakalanma anı da saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdı Edinilen bilgiye göre, 2011 yılında Bursa’da bir gazinoda güvenlik görevlisi olarak çalışan A.K., patronuyla birlikte bir şahsı tasarlayarak öldürdü. Olayın ardından patron yakalanarak cezaevine gönderilirken, A.K. ise kaçmayı başardı. Yargılama sürecinde her iki şahıs hakkında da ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Cinayetin hemen ardından otostopla Bursa’dan ayrılarak İzmir’e gittiği belirlenen zanlı, burada kardeşine ait kimliği kullanarak yeni bir hayat kurdu. Zaman içinde dikkat çekmemek için sıradan bir işte çalışmaya başlayan A.K.’nın, en dikkat çeken hamlesi ise peşindekileri yanıltmak için tam 9 kez estetik ameliyat geçirmesi oldu. Yüz hatlarını değiştiren, burnundan çenesine kadar birçok operasyon geçirdiği öğrenilen zanlı, adeta başka birine dönüştü. Ancak Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri dosyayı kapatmadı. Yıllar sonra yeniden ele alınan soruşturmada ekipler, en küçük detayı bile değerlendirerek iz sürmeye başladı. Yüzlerce saatlik güvenlik kamerası görüntüsü tek tek incelendi, farklı şehirlerde elde edilen veriler karşılaştırıldı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucunda, estetikle değişen yüzün ardındaki kişinin A.K. olduğu tespit edildi. İzmir’de bir mobilya atölyesinde çalıştığı belirlenen zanlı, ekipler tarafından günlerce adım adım izlendi. Sabah saatlerinde her gün aynı servisle işe gittiği belirlenen A.K. için operasyon düğmesine basıldı. Polis ekipleri, hiçbir şüpheye yer bırakmamak adına doğru anı bekledi ve servis aracında gerçekleştirdiği operasyonla firari zanlıyı kıskıvrak yakaladı. 11 yıl süren kaçış sona ererken, sıcak anlar da bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı. Gözaltına alınan A.K. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.