ÇEVRE - 16 Mayıs 2026 Cumartesi 10:10

Tuzla ve Battalgazi Caddesi’nde kavşak düzenlemesi

A
A
A
Tuzla ve Battalgazi Caddesi’nde kavşak düzenlemesi

Darıca’da Tuzla ile Battalgazi Caddesi kesişiminde yürütülen kavşak düzenleme çalışmaları kapsamında altyapı ve üstyapı imalatları sürüyor. Proje tamamlandığında bölgede trafik akışının daha güvenli ve akıcı hale gelmesi hedefleniyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü ulaşım projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Darıca ilçesinde Tuzla Caddesi ile Battalgazi Caddesi’nin kesişiminde yürütülen kavşak düzenleme projesinde, son kat aşınma asfalt serimi dışında kalan tüm üstyapı çalışmaları tamamlandı. Proje kapsamında bin 500 metrekarelik alanda yaya kaldırım imalatı tamamlanırken, önümüzdeki günlerde ise toplam 2 bin ton asfalt serimi yapılacak. Yol ve Bakım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında kavşak alanında bulunan 2 trafo köşkü yeniden konumlandırıldı. Trafik düzenlemesine uygun şekilde deplase işlemleri gerçekleştirilirken, bu düzenlemelerle bölgedeki altyapı yeni kavşak tasarımına uyumlu hale getirildi.



19 aydınlatma direği monte edilecek


Kavşak bölgesinde projelendirilen 19 aydınlatma direğinin 9’unun montajı yapıldı. Dekoratif aydınlatma direkleriyle hem gece görünürlüğü artırılacak hem de kavşağın daha güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması sağlanacak. Proje tamamlandığında kavşakta trafik akışının daha kontrollü ve hızlı olması bekleniyor. Yeni düzenlemeye göre Battalgazi Caddesi’nden gelen araçlar dönel ada etrafından yönlendirilecek. Tuzla Caddesi üzerinde oluşturulan erken dönüş cepleri sayesinde bekleme süreleri azalacak, kavşakta trafik yoğunluğu daha dengeli dağıtılacak. Yapılan düzenleme ile hem sürücüler hem de yayalar için daha güvenli, akıcı ve modern bir ulaşım altyapısı sağlanacak.



Tuzla ve Battalgazi Caddesi’nde kavşak düzenlemesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Çine Adnan Menderes Barajı eski günlerine geri döndü Geçtiğimiz yıllarda etkili olan kuraklık nedeniyle su seviyesi yüzde 10’un altına düştüğü Çine Adnan Menderes Barajı eski günlerine geri döndü. Su seviyesinin her geçen gün arttığı barajda doluluk oranının yüzde 80’lere yaklaştığı ve önümüzdeki sulama dönemi için Aydın’da su sıkıntısı yaşanmaması öngörülüyor. Aydın’ın 1.5 asırlık rüyası olan ve 10 Ekim 2020 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılan o dönem Avrupa’da birinci dünyada ise 5. en yüksek silindirle sıkıştırılmış beton baraj olarak hizmete açılan Çine Adnan Menderes Barajı geçen yıl tarihinin en düşük seviyesini görmüştü. Adeta kuruma noktasına gelen 136.5 metre temel yüksekliğine sahip Çine Adnan Menderes Barajı bu yıl bol ve bereketli geçen yağışların ardından dolma seviyesine yaklaştı. Sulama, taşkın koruma ve enerji üretim maksatlı inşa edilen, Çine, Aydın, Koçarlı ve Söke Ovası’nı besleyen 350 milyon metreküp depolama hacmine sahip Adnan Menderes Barajı’nın son durumu yüzleri güldürdü. Geçen yıl ciddi su sıkıntısının yaşandığı Aydın’da bu yıl çiftçilerin sulama yönünden rahat bir sezon geçirmesi bekleniyor. Çine Adnan Menderes Barajı; Çine Ovası’nda 6 bin 279 hektar, Koçarlı Ovası’nda 13 bin 79 hektar, Söke Ovası’nda 3 bin hektar olmak üzere toplam 22 bin 358 hektar araziyi sulayacak.
Bursa BURULAŞ’ın kadın otobüs sürücüsünden örnek davranış Bursa Büyükşehir Belediyesi BURULAŞ bünyesinde görev yapan otobüs sürücüsü Yasemin Alıç, İnegöl’de yolcu taşırken, vatandaşlardan birinin rahatsızlanması üzerine örnek bir insanlık ve ilk yardım müdahalesine imza attı. İnegöl ilçesinde, Yasemin Alıç’un yolcu taşıdığı 619 numaralı hatta, yolculuk yapan 70 yaşlarındaki bir vatandaş aniden rahatsızlanarak bayıldı. Kriz anında soğukkanlılığını koruyan sürücü Yasemin Alıç, kendi içme suyu ve hijyen malzemeleriyle ilk müdahaleyi yaptı. Aynı zamanda 112 Acil ekipleriyle iletişime geçen Alıç, zaman kaybetmeden güzergah dışına çıkarak vatandaşı güvenli şekilde İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne ulaştırdı. "Yapmam gerekeni yaptım" Yaşanan anları anlatan sürücü Yasemin Alıç, olayın çok kısa sürede geliştiğini belirterek şunları söyledi, "Normal güzergahıma çıktım, Alanyurt köy içine giriş yaptım. İlk durakta yolcularımı aldım, amca da otobüsteydi. Bir iki dakika geçmeden rahatsızlandığını fark ettik. Direksiyonda olduğum için yan tarafımda duran bir beyefendiden yardımcı olmasını rica ettim. Çünkü yolcumuz tamamen baygın haldeydi. Yolcularımdan da arka tarafa doğru ilerlemelerini istedim ki rahat edebilsin. Daha sonra 112’yi aradım. Sürekli iletişim halindeydik. Bir yandan yolcuya simüdahale etmeye çalıştım, diğer yandan da diğer yolcularımın güvenliği için direksiyon hakimiyetimi korudum. Güzergahı değiştirerek direkt acil servise götürdüm ve hastane yetkililerine durumu anlattım. Belki ben de rahatsız olabilirdim, benim ailemden biri de böyle bir durumda olabilirdi. Yapmam gerekeni yaptığımı düşünüyorum" dedi. Görev bilinci, soğukkanlılığı ve insan hayatını her türlü ticari kaygının önünde tutan yaklaşımıyla örnek olan Yasemin Alıç, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaş odaklı hizmet anlayışını bir kez daha gözler önüne serdi.
Mersin Mersin’de ormanlık alanlara girişler yasaklandı Mersin’de yaz mevsimiyle birlikte artan sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgar nedeniyle orman yangınlarına karşı ek tedbirler alındı. Alınan karar doğrultusunda, 15 Mayıs-30 Ekim 2026 tarihleri arasında il genelindeki ormanlık alanlara girişler yasaklandı. Mersin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, 6831 Sayılı Orman Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında alınan tedbirlerle, ormanların korunması ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasının hedeflendiği bildirildi. Yapılan açıklamada, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü AVBİS sistemi üzerinden izinli av faaliyetleri dışında ormanlık alanlara girişe izin verilmeyeceği belirtildi. Ormanlık alanlarda ve çevresinde ateş yakılması, mangal, semaver ve benzeri araç gereçlerin kullanılması da yasak kapsamına alındı. Ayrıca ormanlara 4 kilometre mesafede havai fişek, dilek balonu ve benzeri yanıcı materyallerin kullanımına izin verilmeyeceği kaydedildi. Anız, bağ-bahçe ve tarla temizliği amacıyla bitki örtüsü yakılmasının da yasak olduğu ifade edildi. Açıklamada, orman içi ve bitişiğinde kaynak makinesi, spiral ve kıvılcım çıkarabilecek ekipmanların açık alanda kullanımının yasaklandığı, zorunlu çalışmaların ise yalnızca gerekli yangın önlemleri alınarak ve orman idaresinin bilgisi dahilinde yapılabileceği vurgulandı. Öte yandan ormanlık alanlara bitişik taşınmaz sahiplerinin, mülkiyetleri içerisindeki yanıcı maddeleri temizleyerek yangın emniyet şeridi oluşturmakla yükümlü olduğu bildirildi. Enerji nakil hatlarında yangın riskine karşı bakım ve kontrol çalışmalarının artırılacağı, gerekli durumlarda kontrollü enerji kesintileri uygulanabileceği ifade edilirken, belediyelerin de çöp depolama alanları, yol kenarları ve orman çevresindeki yanıcı materyallerin temizliğini sağlayacağı ve iş makinelerini hazır bulunduracağı aktarıldı. AFAD koordinasyonunda tahliye planları ve toplanma alanlarının oluşturulacağı belirtilen açıklamada, tüm kamu kurumları, belediyeler, kolluk kuvvetleri ve ilgili kuruluşların yangınlarla mücadelede koordineli şekilde görev yapacağı kaydedildi. Yetkililer, yangın riski taşıyan durumların vakit kaybedilmeksizin 112 Acil Çağrı Merkezine bildirilmesinin büyük önem taşıdığını belirterek, alınan karar ve tedbirlere aykırı hareket edenler hakkında adli ve idari işlem uygulanacağını bildirdi. Açıklamada, "Ormanlarımız sadece bugünün değil, yarınlarımızın da nefesidir. Yeşil Vatanımız olan ormanlarımızı korumak, geleceğimizi korumaktır" ifadelerine yer verildi.