GÜNDEM - 02 Mayıs 2025 Cuma 13:17

Yetenek sınavları için dayanıklılık testleri ücretsiz gerçekleştiriliyor

A
A
A
Yetenek sınavları için dayanıklılık testleri ücretsiz gerçekleştiriliyor

Kocaeli’de özel yetenek kursları ile BESYO, spor lisesi, MSÜ ve PMYO sınavlarına hazırlanan gençlerin kas gücü, çeviklik ve dayanıklılık testleri ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ücretsiz özel yetenek kurslarıyla polis, subay veya beden eğitimi öğretmeni olmak isteyen gençleri sınavlara hazırlamayı sürdürüyor. Gençlere istihdam ve kariyer yolculuklarında destek olan Büyükşehir Belediyesi, açtığı bu kurslarla öğrencileri Polis Meslek Yüksekokulu (PMYO), Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ), spor lisesi ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) sınavlarına hazırlıyor.


Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen özel yetenek kurslarında kayıt işlemlerinin ardından ölçüm süreci tamamlandı. BESYO, spor lisesi, MSÜ ve PMYO hayali kuran öğrencilerin katılımıyla Sporcu Sağlığı Performans Test ve Analiz Merkezi’nde (SPORTAM) gerçekleştirilen testlerde adayların fiziksel verileri detaylı şekilde değerlendirildi. Elde edilen dayanıklılık, kas gücü ve çeviklik sonuçlarına göre katılımcılara özel, bilimsel temelli antrenman programları uygulanacak.


Testler sonrası oluşturulan bu programlar sayesinde öğrencilerin performanslarının artırılması hedefleniyor, ayrıca antrenmanlar sırasında oluşabilecek sakatlıkların da önüne geçilmesi amaçlanıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sayesinde gençler, dışarıda oldukça maliyetli olan bu kurslardan tamamen ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Proje kapsamında özel yetenek kurslarına katılan öğrencilerin gelişimleri, uzman antrenörler eşliğinde bilimsel temelli testler ve antrenman programlarıyla yakından takip ediliyor. Yapılan ölçümler sayesinde öğrencilerin fiziksel durumları değerlendirilerek bireysel antrenman programları hazırlanıyor ve gelişim süreçleri izleniyor.



Yetenek sınavları için dayanıklılık testleri ücretsiz gerçekleştiriliyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.