ÇEVRE - 08 Eylül 2025 Pazartesi 14:14

Yuvacık Barajı’nda korkutan seviye: Su seviyesi yüzde 31’e düştü, eski köprü göründü

A
A
A
Yuvacık Barajı’nda korkutan seviye: Su seviyesi yüzde 31’e düştü, eski köprü göründü

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı’nda doluluk oranı yüzde 31’e kadar gerilerken, baraj havzasındaki eski köprü yeniden görünür hale geldi.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü’nün güncel verilerine göre, 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’ndaki doluluk oranı bugün itibarıyla yüzde 31 olarak ölçüldü. Kentin bir diğer önemli su kaynağı olan Namazgah Barajı’nda ise su seviyesinin yüzde 39 olduğu kaydedildi.


Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin düşüşü, baraj inşa edilmeden önce bölgede ulaşım için kullanılan tarihi köprüyü de gün yüzüne çıkardı.


Öte yandan İSU, resmi sosyal medya hesapları üzerinden suyun verimli kullanılmasına yönelik çağrılarını sürdürüyor. Kurumun X hesabından yapılan son paylaşımda, "Yaşamın kaynağı sudur, suyu korumak geleceğimizi korumaktır" ifadeleri kullanıldı.



Yuvacık Barajı’nda korkutan seviye: Su seviyesi yüzde 31’e düştü, eski köprü göründü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Osman Zeki Korkmaz: "Böyle duyarlı oyuncu grubu ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum" Vanspor FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, İstanbulspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, oyuncularının performansından memnun olduğunu ve artık kendi taktiğiyle sahaya çıkan bir takım olduğunu söyledi. Trendyol 1. Lig’in 18. haftasında Vanspor, FK, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 3-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Vanspor FK Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz gün annesi vefat eden İstanbulspor Başkanı Ecmel Faik Sarıalioğlu’na baş sağlığı dileyerek sözlerine başlayan Korkmaz, "Maç özelinde çok fazla konuşmak istemiyorum. İstanbulspor benim için özel bir camia. Futbol açısından bakarsak iki haftadır geliştirdiğimiz bir oyun var. Geçen hafta oynadığımız Ümraniyespor maçının mantıksal galibiydik. Fakat maç sonunda istenmeyen bir sonuç oldu. Bu oyunu analiz ederek bu hafta maçın geneline nasıl yayacağımız üzerine çalıştık. Bugün 90 dakika bu şekilde oynadık. Bundan sonraki süreçte de Vanspor kendi taktiği ile maçlara hazırlanacak ve o şekilde sahaya çıkacaktır. Sakatlık sıkıntımız var. Eldeki oyuncularımızdan yararlanmaya çalışıyoruz. Oyucularım burada ortaya çok büyük karakter koyuyor. Böyle duyarlı oyuncu grubu ile çalıştığım için çok şanslı hissediyorum" diye konuştu. "Maça gelen tüm Vanlılar, yanında en az bir kişi daha getirsin" İç sahada oynanan maçlara taraftarları davet eden Osman Zeki Korkmaz, "Devreyi olabildiğince iyi bir yerde bitirmemiz gerekiyor. En az geçen haftadaki atmosfer gibi bir atmosfer yakalamamız gerekiyor stadyumumuzda. Ben de arkadaşlarımı maçımıza davet edeceğim. Maça gelen tüm Vanlılar da yanında en az bir kişi getirsin. Bir önce ikinci devrenin hazırlığını yapmamız gerekiyor. Kritik bir maç oynayacağız" şeklinde konuştu. İstanbulspor’a rakip olmanın duygusal yönüne değinen Korkmaz, "İstanbulspor benim eski takımım değil, ailem. Şu anda ülkenin köklü kulüplerinden bir tanesinin teknik direktörlüğünü yapıyorum. Benim de Türk futbolunun da yeni hikayelere ihtiyacı var" açıklamalarında bulundu.