ASAYİŞ - 29 Nisan 2012 Pazar 18:31

KONYASPOR-ADANASPOR MAÇI SONRASI GERGİNLİK

A
A
A
KONYASPOR-ADANASPOR MAÇI SONRASI GERGİNLİK

Bank Asya 1. Lig`de mücadele eden Konyaspor`un sahasında Adanaspor`a 2-0`lık skorla mağlup olmasının ardından stadyum dışında bekleyen yeşil-beyazlı taraftarlar, rakip takımın otobüsüne ve taraftarların içinde bulunduğu araçlara saldırmak istedi. Olaylara müdahale eden çok sayıda polis, yeşil-beyazlı taraftarları güçlükle dağıttı.
Bank Asya 1.Lig`de Konyaspor sahasında Adanaspor`a 2-0`lık skorla yenildi. Takımlarının mağlubiyetinin ardından stadyum çıkışında bekleyen kalabalık bir grup, rakip takım otobüsünün ve taraftarların içinde bulunduğu araçları beklemeye başladı. Çok sayıda polis tarafından dağıtılmak istenen Konyasporlu taraftarlar, stadyumdan çıkan Adanasporlu taraftarların içinde bulunduğu minibüslere saldırmak istedi. Minibüslerinin içerisinden zafer işareti yaparak alınan galibiyeti kutlayan Adanasporlu taraflara yeşil
beyazlılar, ellerindeki su şişelerini fırlattı. Ardından rakip takım otobüsüne de saldırmak isteyen taraftarlar, polisin müdahalesiyle karşılaştı. Taraftarlarla polis arasında yaşanan gerginlik, araçların stadyumdan ayrılmasıyla sona erdi. Yoğun güvenlik önlemi alan polisler, stadyum çevresinde toplanan taraftarları güçlükle dağıttı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sosyal medya fenomeni Murat Övüç hakim karşısında: Tutukluluk hali devam edecek Sosyal medya hesabından başörtü takarak söylediği sözler gerekçesiyle tutuklanan Murat Övüç, ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi. Kendisine ait sosyal medya hesabı üzerinden başına başörtüsü takarak söylediği sözler nedeniyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan tutuklanan Murat Övüç, ilk kez hakim karşısına çıktı. Küçükçekmece 18. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Murat Övüç ile tarafların avukatları hazır bulundu. "Yanlış anlaşıldım, özür dilerim" Duruşmada yaptığı savunmasında Övüç, "Söz konusu videoyu tesettürlü kadın takipçilerimi mutlu etmek ve mizah amaçlı çektim. Benim bir art niyetim olmadı. Yanlış anlaşıldım, özür dilerim. Videoyu 2024 yılının Şubat ayında çektim, kapatılan İnstagram hesabımdan paylaştım, bahse konu video paylaşımını yaptığım eski hesabım, sahne kostümler nedeniyle kapatıldı, yeni hesabımda ise takım elbiseli paylaşımlar yapıyordum. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, sanığın tutukluluk halinin devamını ve dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Murat Övüç’ün tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi. İddianameden Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanık Övüç’ün görüntüsünü paylaşan bir sitenin, "Parmağındaki pırlanta yüzüğü adeta kameranın içine soktu" şeklinde paylaşım yapıldığının tespit edilmesi üzerine soruşturma işlemlerine başlandığı aktarıldı. Murat Övüç’ün savcılık ifadesinde, "Video yaklaşık 2 yıl önce çekildi. Benim bir sanatçı olmam nedeniyle birçok takipçim bulunuyor. Bunların arasında başörtülü kadınlar da vardır. Benim videodaki amacım, bu videoyu onlar için mizah amaçlı çekmek ve onları eğlendirmektir" şeklindeki beyanları iddianamede yer aldı. Şüphelinin paylaştığı videonun ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğinin belirtildiği iddianamede, sanığın başörtüsü ile sosyal medya platformunda alay ettiği ve başörtüsü kullanan kesime yönelik halkın diğer kesimini alenen tahrik ettiği vurgulandı. İddianamede, Murat Övüç hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi.