ASAYİŞ - 01 Mayıs 2012 Salı 17:39

BEYŞEHİR`DE ŞAFAK VAKTİ SİLAH OPERASYONU

A
A
A
BEYŞEHİR`DE ŞAFAK VAKTİ SİLAH OPERASYONU

Konya`nın Beyşehir ilçesinde izinsiz üretildiği ileri sürülen 230 adet av tüfeği ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Beyşehir`e bağlı Huğlu ve Üzümlü beldelerinde Hatay İl Jandarma Komutanlığı`nın yürüttüğü, Beyşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ile Emniyet Müdürlüğü`ne bağlı ekiplerin de destek verdiği kaçak silahçılığa yönelik operasyon çerçevesinde 8 ayrı adrese baskın gerçekleştirildi. Güvenlik güçlerinin şafak vakti yaptığı baskında izinsiz üretildiği ileri sürülen toplam 230 adet değişik modeldeki av tüfeğine el konuldu. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 7 şüphelinin götürüldüğü Hatay
ilinde, 1 şüphelinin ise Ankara`da çıkarıldığı adli makamlarca gerçekleştirilen sorgulamalarının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi.
Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gümüşhane Gümüşhane’de ipek böceği larvaları üreticilere teslim edildi Gümüşhane’de unutulmaya yüz tutmuş ipekböceği yetiştiriciliğinin yeniden canlanması için atılan adımlar somutlaştırıldı ve eğitim alan üreticilere alım garantili ipek böceği larvaları teslim edildi. Geçtiğimiz yıl Gaziantep’te Ticaret Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 ilden kadın kooperatiflerinin katıldığı fuarda Bursa’da merkezi bulunan Kozabirlik’le işbirliği protokolü yapan Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanı Ayşegül Öznur Parlak’ın girişimleriyle pestil ve kömenin ham maddesi olan dut ağaçlarında yetiştirilmek üzere ipek böceği yetiştiriciliği başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün destekleriyle önce eğitim sürecinin tamamlanmasının ardından Merkez, Torul ve Kürtün ilçesinde bu işin eğitimini alan üreticilere ücretsiz olarak ipek böceği larvaları teslim edildi. Alım garantisiyle kadınların ek gelir elde edeceği projede Kozabirlik tarafından getirilen yaklaşık 400 bin adet ipek böceği larvası 20 üreticiye 20 paket halinde teslim edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Dr. Ahmet Mesut Kıraç’ın da katıldığı etkinlikte üreticilere teslim edilen larvaların bir ay sonunda kozalar oluşunca yeniden kilogramla tartılıp alınacağını ve ücretlerin Bakanlık tarafından yatırılabileceğini kaydeden Almila Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi başkanı Ayşegül Öznur Parlak, teslim edilen her bir kutu larva ile bir asgari ücretin kazanılabileceğini söyledi. Gümüşhane’de ipek böcekliğinin geliştirilmesi ve sürekliliğin sağlanması için çaba göstereceklerini kaydeden Parlak, bu işin devam etmesi için dut ağacı dikilmesi gerektiğini hatırlatarak bu gibi hizmetleri vermeye devam edeceklerini belirtip destek olan bütün kurumlara teşekkür etti.
Nevşehir Gazze’deki anneler için oturdular Nevşehir’de bir araya gelen anneler, Anneler Günü’nde oturma eylemi yaparak, İsrail’i protesto etti, Gazze’deki annelere destek verdi. Nevşehir’de bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından oluşturulan Filistin İnisiyatifi adına konuşma yapan Sedef Öğütgen; “7 aydır Gazze’de devam eden soykırım da, 9 binin üzerinde kadın 14 binden fazla bebek ve çocuk katledildi. Bizler Türkiyeli Anneler olarak artık Filistin’de çocukların öldürülmelerini izlemek istemiyoruz" dedi. Öğütgen, "Bugün burada anneler günü münasebetiyle ülkemizde ve tüm mazlum coğrafyalardaki annelerimizi anmak için bir aradayız. Biz, uğruna can verdiğimiz vatan toprağımıza ana diyen bir milletin, cenneti anaların ayaklarının altına seren bir inancın mensuplarıyız. İnancımızın da kültürümüzün de en kutsal varlıklarındandır anne. Annelerimiz bizlere sevgiyi, saygıyı, şartsız fedakârlık ve sabrı öğreten şefkat kaynağımızdır. 7 aydır Gazze’de devam eden soykırım da 9 binin üzerinde kadın 14 binden fazla bebek ve çocuk katledildi. Bizler Türkiyeli Anneler olarak artık Filistin’de çocukların öldürülmelerini izlemek istemiyoruz. Parçalanmış çocuk cesetlerinin görüntülerine artık kalbimiz dayanmıyor. Beyaz kefeninden hala kanı akan çocuklarına sarılan anneler bizim kız kardeşimizdir ve kardeşlerimizin artık bu acıları yaşamalarını istemiyoruz. Bugün burada yan yana dizilen şehit bebeklerimizin her biri Gazze’de katledilen bir çocuğu temsil etmektedir. Gazze’de katledilen tüm çocukları burada yan yana koymuş olsaydık Nevşehir sokaklarına sığmayacaktı. Ey değerli Gazzeli anneler, sizin çocuklarınızın bizim çocuklarımızdan hiçbir farkı yok. Gazze’de çocuklar gece uyudukları yataklarında sabah güvenle kalkabilene kadar sizin sesiniz olmaya devam edeceğiz. Zaferin adım adım geldiğini görüyoruz, hissediyoruz, dua ediyoruz. Ey değerli Gazzeli anneler, acılarınız acılarımızdır. Onurlu direnişinizi uzaktan izliyor ve bize verdiğiniz dersleri ezberliyoruz. Ey Müslümanlar Gazze’de şehit olan her çocuğun cenaze evi bizim evimizdir yüreğimizdir. Bu kadar şehit cenazemiz varken lütfen bu hayatı normal bir şekilde yaşamayın. Yaşananları unutmayın, unutturmayın. Evlerinize katillerin mallarını sokmayın! Unutmayın ki çocukların katledildiği bir dünyada hiç kimse masum değildir” dedi.