GENEL - 20 Ocak 2017 Cuma 14:35

Düşen kargo uçağının pilotlarından Kazım Öndül son yolculuğuna uğurlandı

A
A
A
Düşen kargo uçağının pilotlarından Kazım Öndül son yolculuğuna uğurlandı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek yakınlarında düşen Türk kargo uçağının pilotlarından emekli Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül’ün cenazesi memleketi Konya’nın Akşehir ilçesine bağlı Altuntaş Mahallesi’nde son yolculuğuna uğurlandı.
Pilot Kazım Öndül’ün (59) cenazesi ilk olarak Altuntaş Mahallesi’ndeki kardeşlerinin oturduğu evin önüne getirildi. Polit Kazım Öndül’ün cenazesi dua edildikten sonra cenaze namazı kılınmak üzere Altuntaş Merkez Cami önüne götürüldü. Cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Akşehir Kaymakam Vekili Ilgın Kaymakamı Yücel Gemci, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Emekli Tümgeneral Ali Demiral, Tuğgeneral Refik Ölmez, Tuğgeneral Alpay Aydoğan, askeri ve sivil erkan ile pilotun ailesi ve yakınları katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından Kazım Öndül’ün tabutu omuzlara alınarak Altuntaş Mahallesi Mezarlığı’na götürüldü. Öndül’ün cenazesi, 2008 yılında Hakkari’de vatani görevini yaparken mayın patlaması sonucu şehit olan yeğeni Muharrem Samur’un mezarının yanına defnedildi.
Emekli Pilot Tuğgeneral Kazım Öndül’ün eşi Şükran ve oğulları Gökselin, Gökçe ve Tolunay Öndül cenaze töreninde büyük üzüntü yaşadı. Öndül’ün ortanca oğlu Gökçe Öndül’ün de pilot olduğu öğrenildi.
Yeğenleri Ramazan ve Şevket Öndül, Kazım Öndül’ün çok iyi bir pilot olduğunu belirterek, "Sık sık görüşürdük. Aile bağlarımız kuvvetliydi. Bütün aile çok üzüldük, vatan sağolsun" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul RAMS Başakşehir, Avrupa potasında Süper Lig’in 34. haftasında Hatayspor’u 2-1 mağlup eden RAMS Başakşehir, Beşiktaş’ın da Fenerbahçe’ye kaybetmesiyle 4. sıraya yükselerek Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir adım attı. RAMS Başakşehir, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Hatayspor’u 2-1’lik skorla mağlup ederek, puanını 52’e yükseltti. Sezona beklentilerin altında başlayan turuncu-lacivertliler, ligde ilk 3 maçın ardından Teknik Direktör Emre Belözoğlu ile yollarını ayırarak, takımın başına Çağdaş Atan’ı getirdi. Ligin ilk 14 haftasında düşme hattından kurtulamayan, 26. haftada ise 9. sırada kadar yükselen İstanbul ekibi, son 8 haftada 6 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Boz Baykuşlar, hafta sonu oynanan derbide Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’ye mağlup olmasıyla birlikte 4. sıraya yükseldi. Çağdaş Atan’ın öğrencileri, Avrupa kupalarına katılma hedefi doğrultusunda son 8 haftada elde ettiği 19 puanla çıkışını sürdürdü. Çağdaş Atan, ligin en çok puan toplayan 3. teknik direktörü Çağdaş Atan, Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal’ın ardından bu sezon Süper Lig’de en çok puan toplayan 3. teknik adam olarak dikkat çekti. Atan, sezonun ilk 4 haftasında Kayserispor’la 1 galibiyet, 3 beraberlik alarak 6 puan kazanırken, Başakşehir’le de 31 mücadelede 15 galibiyet, 7 beraberlik, 9 mağlubiyet alarak 52 puan topladı. Krzysztof Piatek, takımın en golcüsü Polonyalı forvet Krzysztof Piatek, bu sezon ligde oynadığı 31 maçta 14 kez rakip fileleri havalandırdı. 28 yaşındaki santrfor, Başakşehir’in bu sezon gol yükünü çekerken, gol krallığı yarışında ise gerilerde kaldı. 28 yaşındaki futbolcu, bu alanda 21 golle zirvede yer alan Mauro Icardi ve sırasıyla Edin Dzeko, Rey Manaj, Mame Thiam, Aytaç Kara ile Adam Buksa’nın ardından 7. sırada kendine yer buldu.