GENEL - 27 Eylül 2017 Çarşamba 16:26

Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

A
A
A
Büyükşehir’den ilçelerde yatırım hamlesi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’de katıldığı Yatırım Hamlesi programları kapsamında 5.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ereğli’de katıldığı Yatırım Hamlesi programları kapsamında 5.1 milyon liraya mal olacak Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı’nın restorasyonunu başlattı.


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde gerçekleştirilen Yatırım Hamlesi programları kapsamında Ereğli’de temel atma, açılış ve inceleme programlarına katıldı.


Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilecek Ereğli Rüstem Paşa Kervansarayı iş başlangıç programında konuşan Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan’a yaptırılan bu ata yadigarı eser, yıllardan beri ihmal edilmiş. 2014 yılından itibaren Büyükşehir Yasasıyla birlikte Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla bakım onarım listesine alındı. Kapsamlı bir restorasyon yapılacak. Buranın tüm masrafları Büyükşehir Belediyemiz üstlendi. Bu şehrimizin kültürü açısından çok önemli. Sayın Başkanımıza ilçemiz adına çok teşekkür ediyorum” dedi.


Kaymakam Ömer Lütfi Yarar da ilçeye yapılan yatırımlar ve kervansaray restorasyonu için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.



Ereğli’ye 3 yılda 110 milyon liranın üzerinde yatırım


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Ereğli’nin ülkemizin en değerli ilçelerinden biri olduğunu belirterek, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçeye şu ana kadar 110 milyon liradan fazla yatırım yaptıklarını söyledi. 3 yıl içinde Ereğli’ye 8 defa geldiklerini, muhtarlarla toplantılar ve değerlendirmeler yaptıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Rüstem Paşa Kervansarayı’nı ilçe belediyemizle birlikte ele aldık. Bu bölgede neler yapabiliriz, nasıl bir yeniliğe imza atabiliriz diye konuştuk. Şu anda da bu proje hayata geçmek üzere. İlk aşamada 5-6 milyon liralık bir rakam belirlenmişti ama bu rakamın daha da artacağını tahmin ediyorum. Bu proje ile büyük bir hizmete daha imza atacağız. Ereğli’mize hayırlı olsun. Bu kervansarayın, sadece bir eser olarak değil, Osmanlı açısından büyük bir önemi var. Konya, Osmanlı döneminde şehzadeler şehriydi. Şehzade Mustafa hayatını burada kaybetti. Şehzade Bayezid de yine bu bölgede bir taht kavgasında hayatını kaybetti. Şehzade Mustafa’nın özellikle idam edilmesi ve şehzade Mustafa’nın Osmanlı tahtına geçemeyecek olması, Anadolu insanında bilhassa büyük bir teessüre yol açtı. Bunun sorumlusu olarak görülen Rüstem Paşa Anadolu halkından özür dileme manasında, belki gönül alma, belki bir eksiği kapatma belki de bir katkı yapma anlamında bu bölgedeki en önemli eserleri Ereğli’ye kazandırdı. Rüstem Paşa Kervansarayı’nın böyle bir tarihi yönü de var. Tekrar canlanması, tekrar eski önemine kavuşması ve camiyle birlikte Ereğli’nin merkezi olarak günümüze sunulması hem bölgemiz için, hem de ülkemiz ve tarihimiz adına önemli bir olaydır” diye konuştu.



“50 milyon yeni kilitli taş programı hazırlıyoruz”


Ereğli’de ve şehrin her bölgesinde 10-15 yılda gerçekleştirilebilecek yatırımları 5-6 yılda tamamlamaya çalıştıklarını kaydeden Başkan Akyürek, “Bunun planlamasını gerçekleştirdik. Ereğli’de 87 mahallemizde de 2014 yılında söz verdiğimiz planları bir bir hayata geçiriyoruz. Bütün köylerimizle ilgili mahalle parklarını, kilitli taş uygulamalarını, itfaiye yangın söndürme teşkilatımıza bağlı yangın söndürme tankerlerini, köyü ilçe merkezine bağlayan mahalle yolunun asfaltının yapılmasını hayata geçirdik. 2018 Haziranı gibi onların tamamını bitireceğiz, sonra da eksik kalan yerler varsa onlarla ilgili bir yıllık bir ilave çalışma gerçekleştireceğiz. Bu yıl 50 milyon yeni kilitli taş programı hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.


Yeni Büyükşehir uygulamasında Türkiye’de imar çalışmalarında en önde giden şehrin Konya olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, Konya’nın 42 bin kilometrekarelik alanında çevre düzenleme planı ve 5 yıllık planların tamamlandığını ifade etti.


Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Tarihi Rüstem Paşa Kervansarayı’ndaki restorasyon çalışmalarının ilk harcını atarak Ereğli Kaymakamı Ömer Lütfi Yarar, Belediye Başkanı Özkan Özgüven, Halkapınar Belediye Başkanı Fahri Vardar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca, KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte incelemelerde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Sinan Kaloğlu: "Göztepe ile şartlarımız aynı değil" Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, Göztepe yenilgisinin ardından yaptığı açıklamada, "Göztepe ile şartlarımız aynı değil, onların kalecisinin maliyetiyle bizim ilk 11’imizin maliyeti aynı değerde ve bugün sahada ilk kez oynayan genç oyuncularımız vardı" dedi. Trendyol 1. Lig’in 32. haftasında Gençlerbirliği konuk olduğu Göztepe’ye 2-0 mağlup oldu. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, "Öncelikle Göztepe takımını tebrik ediyorum, bir üst lige çıktılar. Sezon başından beri etkili bir şekilde devam ettiler. Bugün de onlar adına iyi bir atmosfer vardı. O yüzden tebrik ediyorum. Kendi oyuncularımı da yaptıkları mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Skor ne olursa olsun. Maça gelirsek ilk yarı çok etkili olamadık. İstediğimiz şeyleri yapamadık. Ama yine de ikinci yarıya iyi bir şekilde geldik. İkinci yarıda da aslında oyun dengelenmişti. Kaptırdığımız bir topla maalesef son dakikalara yakın son çeyreğe girdiğimizde golü yememize sebep oldu. İkinci golü de yine kendimiz kaptırdığımız topla yedik. Maalesef bireysel hatalar bugün skoru rakibimizden yana kullandı. Göztepe takımıyla şartlarımız aynı değil. Bugün ilk 11’mizin maliyeti Göztepe kalecisinin bir yıllık maliyetiyle aynı değerde. 11’de bugün görev yapan 5 oyuncumuz ilk defa bu seviyede oynadı. İlk defa bu ligde oynuyorlar. Genç arkadaşlarımız haliyle tabii ki her ne kadar da biz sakin kalmalarını ve oynamalarını tavsiye etsek de şöyle bir atmosferde onlar için kolay değildi. İlk yarı özellikle istediğimiz verimi, beklediğimiz iyi verimi çocuklardan alamadık. Üzgünüz, buraya puan ve puanlar için geldik. Ama bizim için kaybedilmiş bir şey yok. Önümüzde iki karşılaşma var. İki karşılaşmayı kazanıp son hafta da olsa rakiplerimizin puan kaybıyla inşallah play-off’a, play-off’tan da inşallah Süper Lig’i sonuna kadar zorlayıp çıkacağız. Bugünkü atmosfer de güzeldi. Taraftarlarımız da bizi yalnız bırakmadı. Onlara da burada bir galibiyet vermek isterdik ama olmadı. Dediğim gibi çocuklar ellerinden gelen mücadeleyi gösterdiler. Onları da tebrik ediyorum" dedi.
Antalya Osman Zeki Korkmaz: “Bireysel olarak bir analiz yapmak zorundayız” İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, Corendon Alanyaspor mağlubiyetinin ardından yaptığı açıklamalarda, maçın ikinci yarısına farklı bir motivasyonla başladıklarını ifade ederek, “Kaçırdığınız gollerdeki kaçırma şekliniz ve gol yeme şekliniz motivasyonu aşağıya çekebilir. Bireysel olarak bir analiz yapmak zorundayız” dedi. İstanbulspor, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında deplasmanda Alanyaspor’a 6-0 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundan İstanbulspor Teknik Direktörü Osman Zeki Korkmaz, sahada doğru davranış sergilense de maçtaki oyunun başka bir şey anlattığını ifade etti. “Kaçırdığınız gollerdeki kaçırma şekliniz ve gol yeme şekliniz motivasyonu aşağıya çekebilir” Alanyaspor’un sert bir oyun anlayışıyla maça başladığını belirten Korkmaz, “Böyle bir maçtan sonra neler söylenebilir, bir şeyleri analiz yapmak lazım. Ben rakamlara çok inanmam. İnanmamak haklılığımı da bugün gördüm. İlk yarının skoru 3-0’dı ama ilk yarının sonundaki gol beklentisi iki takımın da eşitti. Bu rakamlar bir şey anlatmıyor. Sahadaki doğru davranışları yerine koymazsanız rakam ne anlatırsa anlatsın top başka bir şey anlatır. Birkaç haftadır şu mesajı veriyorum, bütün gözler üzerimizde. İstanbulspor son sırada olmasına rağmen futboluyla en çok bahsedilen takım. Bunun bir yerde futbolcular için ikinci motivasyon malzemesi olması gerekiyordu. Siz bu tavrı ortaya koydukça rakipler de size karşı başka motivasyonla maça çıkıyor. Alanyaspor bizden hariç biriyle oynasaydı bu motivasyonla maça çıkmazdı. Sert bir oyun anlayışıyla maça başladılar. Biz buna cevap veremedik. Pek çok pozisyonda futbolcular doğru pozisyondaydı ama yapmaları gereken davranışı sahaya koyamadılar. Maçı tutmak için pozisyonlar yakaladık. Bunları değerlendiremedik. İkinci yarının başında başka bir motivasyonla başladık. Kaçırdığınız gollerdeki kaçırma şekliniz ve gol yeme şekliniz motivasyonu aşağıya çekebilir. Bireysel olarak bir analiz yapmak zorundayız. Kazanmak kaybetmek önemli değil diye hep söylüyoruz. Maçı kaybedebiliriz Alanyaspor bizden çok daha zengin kadroya sahip. Ellerinde çok büyük hamle gücü vardı. Bugüne kadar biriktirdiğimiz güzellikleri lig bitene kadar bozmadan devam etmemiz gerekiyor. Bunu da bireysel davranışlarla düşük motivasyonla kimsenin bozmasına izin vermeyiz” diye konuştu.