GENEL - 19 Kasım 2017 Pazar 12:58

Konya’da Gazze Caddesi çalışmalarında sona gelindi

A
A
A
Konya’da Gazze Caddesi çalışmalarında sona gelindi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Antalya Çevre Yolu’nu doğrudan şehir merkeziyle buluşturacak, Meram ilçesinin en geniş caddesi olacak Gazze Caddesi’nde incelemelerde bulundu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Antalya Çevre Yolu’nu doğrudan şehir merkeziyle buluşturacak, Meram ilçesinin en geniş caddesi olacak Gazze Caddesi’nde incelemelerde bulundu.


Şehir merkezinde yeni arterler açma konusunda ilave çalışmaların devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkan Tahir Akyürek, Azerbaycan Caddesinin yenilenmesi, Fatih, Albayrak, Şefik Can, Genç Osman, Aslım, Aliya İzzetbegoviç ve Ali Kurucu gibi birçok cadde açarak şehre adeta yeni hayat damarlarını kazandırdıklarını hatırlattı. Başkan Akyürek, Çeçenistan Caddesi’nin ve Azerbaycan Caddesi’nin yükünü azaltacak, Antalya Çevre Yolu’na doğrudan çıkacak yeni bir cadde açma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, kamulaştırması tamamlanarak yapımı son aşamaya gelinen Gazze Caddesi’nde 95 binadan oluşan 145 daire için yaklaşık 10 milyon lira para harcandığını dile getirdi. Başkan Akyürek, caddenin maliyetinin altyapısıyla birlikte 20 milyon lirayı geçeceğini söyledi.


“Trafik yükünü azaltacak”


Başkan Akyürek, caddenin faaliyete geçmesiyle birlikte Fetih Caddesi, Ahmet Özcan Caddesi aksından gelen araçların Çeçenistan ve Gazze Caddesi yoluyla doğrudan Antalya Çevre Yolu’na çıkma imkanına kavuşacağını belirterek, “Aynı zamanda Meram Belediyesi bölgesindeki trafik yoğunluğu, Azerbaycan Caddesi’nin bir bölümü Gazze Caddesi’ne kayarak, hem Azerbaycan Caddesi’ni hem Meram Eski Yol, hatta Sivaslı Ali Kemal Caddesi’nden devam eden aksı bu bölgeye taşımış olacağız. Meram ilçemiz açısından adeta yeni bir hayat damarını daha bu çalışmayla kazandırıyoruz. Burada çok sayıda kamulaştırmayı gerçekleştirdik, bu kamulaştırma sırasında Meramlı hemşehrilerimizin destekleri oldu. Onlara da çalışma arkadaşlarımızla birlikte teşekkür ediyoruz” dedi.


“Meram ilçesinin en geniş caddesi olacak”


Gazze Caddesi’nin 2018 yılı içinde alt yapısıyla, üst yapısıyla, refüjleriyle, bisiklet yoluyla, kaldırımlarıyla Meram ilçesinin sonradan hayata geçirilen en kıymetli caddesi olacağını belirten Akyürek, “Burası yaklaşık 2,5 kilometrelik kamulaştırma ile açılmış bir cadde. Genişliği 40 metre. Meram bölgemizde 40 metre genişliğinde bir caddemiz yoktu. Gerek Azerbaycan Caddesi’nde gerek Yaka Yolu’nda, Meram Yeni Yol’da mesafeler daha dardı. Gazze Caddesi ilçenin geniş caddelerinden biri oldu. Dörder şeritli trafiğin akabileceği şekilde, Ahmet Özcan, Fetih Caddesi hattını, Meram Eski Yol hattını, Havzan bölgesini ve Yeni Meram bölgesini doğrudan Antalya Yolu’na çıkaran bir cadde olarak Meram bölgesi trafiğine önemli bir katkı yapacak” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı Dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE), ‘2024 THE Asya Üniversiteleri’ sıralamasının sonuçlarını açıkladı. Bahçeşehir Üniversitesi sıralamada 196’ncı, Türkiye’de ise 9.sırada yer aldı. Üniversitelerinin tüm temel misyonları, öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildiği, dünyanın en itibarlı derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education-2024 THE Asya Üniversiteleri” sıralaması açıklandı. Asya’nın en iyi üniversitelerinin yer alığı sıralamada Bahçeşehir Üniversitesi 739 üniversite arasında 196’ncı, Türkiye’de ise 9’ncu sırada yer aldı. BAU vakıf üniversiteleri arasında 4. sırada Türkiye’deki üniversiteler arasında 9. sırada yer alan Bahçeşehir Üniversitesi, ülkedeki en iyi 4 vakıf üniversitesinden biri olma başarısını gösterdi. Bahçeşehir Üniversitesi; Koç, Sabancı ve Bilkent üniversitelerinin ardından dördüncü olarak, Türkiye’nin en iyi üniversiteleri arasındaki yerini aldı. Türkiye’den 75 üniversite Dünya üniversitelerinin performanslarını 18 gösterge kullanarak ölçen ve Asya kıtasını kapsayan bir akademik performans haritalaması yapmayı hedefleyen THE Asya Üniversiteleri sıralamasında, Türkiye’den 75 üniversite girdi. Üniversiteler başlıca; öğretim, araştırma, araştırmanın kalitesi, endüstri ile ilişkiler, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm açısından değerlendirildi. Bahçeşehir Üniversitesi (BAU), Türkiye’den sıralamaya giren vakıf üniversiteleri arasında ‘Uluslararası Görünürlük (International Outlook)’kategorisinde de 4. sıraya yerleşti. Rektör Hatipoğlu: “Araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlar ile ilerliyoruz” Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bahçeşehir Üniversitesi, THE Asya 2024 Dünya sıralamasında 196. sıraya, Türkiye’deki Vakıf Üniversiteleri arasında Koç, Sabancı ve Bilkent Üniversiteleri ardından 4. sıraya yerleşti. Vakıf üniversiteleri sıralamasında ilk 3’te yer alan üniversiteler aynı zamanda ‘YÖK Araştırma Üniversitesi’ statüsünde yer almaktadır. Bu sonuç Bahçeşehir Üniversitesi olarak bizim de öncü bir araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğimizi göstermektedir. 2024 THE Asya Üniversiteler sıralamasını oluşturan birçok alt bileşen var. THE, bunlardan biri olan araştırma kategorisi kriterlerini bu sene zenginleştirerek; araştırma çıktıları, patentleri, uluslararası büyük projeleri ve bilime yapılan tüm katkıları değerlendirmeye alıyor. Türkiye’de tüm üniversiteler arasında bu kategoride ilk 10’da yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Sıralamaya giren üniversiteler arasında en genç üniversite olduğumuzu da ifade etmek isterim. Süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı tebrik ediyor ve kutluyorum.”