EĞİTİM - 20 Mart 2018 Salı 13:08

NEÜ’de Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları anlatıldı

A
A
A
NEÜ’de Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları anlatıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Harita Mühendisliği Topluluğu tarafından ‘Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları’ seminerinin 7’ncisi düzenlendi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Harita Mühendisliği Topluluğu tarafından ‘Coğrafi Bilgi Sistemi Uygulamaları’ seminerinin 7’ncisi düzenlendi.


Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminerde açılış konuşmasını NEÜ Harita Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Savaş Durduran yaptı. Prof. Dr. Durduran, coğrafi bilgi sisteminin önemine dikkat çekerek, akıllı kentlerin, kentsel dönüşümün ve kent planlamanın temel araçlarının coğrafi, kent, arazi ve bilgi sistemleri olduğunu ifade etti.


Seminerde konuşan Deniz Köfter ve Emre Biçer, öğretim elemanları ile harita, mimarlık, şehir bölge ve planlama bölümü öğrencilerine bilgi teknolojilerindeki yeniliklerden bahsederek harita, konum, tasarım ve inovasyonun önemine vurgu yaptı. Seminerin sonunda 3 öğrenciye ücretsiz yazılım eğitimi ve katılımcılara hediye takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul BankPozitif’ten kredi notu artışı değerlendirmesi Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in mart ayındaki not artışının ardından bir kredi notu artışı da Standard & Poor’s’tan geldi. S&P, Türkiye’nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif" olarak korudu. S&P Global raporuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan BankPozitif Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erkan Kork, beklentiler doğrultusunda yapılan kredi notu artışının kararlılıkla uygulanan ekonomi programının bir sonucu olduğuna vurgu yaptı. Dr. Erkan Kork, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonomi yönetimi büyük bir emek veriyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in nasıl bir özveri gösterdiğine iş dünyası olarak şahitlik ediyoruz. Yapılan kredi notu artışları Türkiye’nin potansiyelinin çok altında olsa da yabancı ilgisinin arttığı bu dönemde önem arz ediyor. Enflasyonla mücadele ederken, büyümeyi de başarabilen bir ekonomi var. Daha fazla sermaye girişi için gerekli rasyonel zemine sahip bir Türkiye var. Bu not artışları yılın ikinci yarısından itibaren bambaşka bir tabloyla karşılaşacağımızın işaret fişekleridir. Enflasyonun gerilemesiyle özellikle sonbaharın Türkiye için not artışlarının olduğu bir mevsim olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. ”Yatırımcının Türkiye’ye ilgisi artarak devam edecek" Kararın hem portföy hem de uluslararası doğrudan yatırımları olumlu etkileyeceğini belirten Dr. Erkan Kork, sözlerini şöyle tamamladı: “Ekonomi yönetiminin rasyonel adımları, öngörülebilir politikalar ve enflasyonun düşeceğine ilişkin beklentiler yabancı yatırımcı tarafından satın alındı. Yapılan not artışlarının yanı sıra Türkiye’nin, Dünya Bankası gibi dev kuruluşlarla yürüttüğü milyar dolarlık finansman anlaşmaları, haziran ayında gri listeden çıkılacak olması ve temel göstergelerde iyileşmenin devam etmesi ekonomiye olan güveni perçinleyecek. Türkiye, geçen yıl doğrudan yabancı yatırım projelerinde İspanya’yı geride bırakarak Almanya’nın ardından Avrupa’da 4’üncü sırada yer aldı. Ülkemizin önü açık ve daha gidecek çok yolumuz var. Uluslararası yatırımcıların Türkiye’ye olan ilgisinin artarak devam edeceğini düşünüyorum."